Troubu zapněte na 160 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte. Slaninu nakrájejte na... více o Penne se špenátem
Kuřecí čtvrtky opláchneme, protřeme solí a větší částí drceného nebo utřeného česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme maso a... více o Bretaňské kuře
Tresku z obou stran osolte a zlehka opepřete a poprašte paprikou. Zabalte ji do plátků slaniny a převažte provázkem. Na olivovém oleji z obou stran... více o Treska se žampiony ve slanině
Žampiony nakrájejte na kousky, pórek na kolečka a opečte je na olivovém oleji. Zalijte 1 l vody. Přidejte bobkový list, sůl a pepř a vařte asi 10... více o Žampionový krém s krutony
Troubu zapněte na 200 °C. Celer očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky, totéž udělejte i s hruškou zbavenou jádřince. Rozprostřete na plech... více o Pečený celer s hruškami
Osmažíme cibuli.Až bude do zlata přidáme mouku. Osmažíme do zlata (mouku) a přidáme papriku. Zalijeme vodou a rozmixujeme. Přidáme sůl, klasik,... více o Domácí frankfutská polévka
Z másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku. Přidáme hrášek i s nálevem a necháme povařit. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vodu (pokud chcete... více o Snadná a rychlá hrachová polévka
Fazolový mix s cizrnou (plechovka 425 ml) necháme na cedníku okapat (můžeme propláchnout) a dáme do mísy. Přidáme pokrájené brambory, okurky, cibuli,... více o Bramborovo-fazolový salát
Pokrájené vepřové maso nebo vepřový výřez osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami dle chuti a v zapékací míse či pekáčku ho smícháme s pokrájenou... více o Houboví vrabci
Kuřecí křídla očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče na drobně pokrájené cibule, které jsme zalili cca 300 ml černého piva (Krušovice,... více o Chilli křídla v cibulovém sosu
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem. Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce. Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku... více o Špekové knedlíky s máslem
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek. 2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou... více o Rychlá rybí polévka
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky. Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut... více o Otevřený jablečný závin s punčem
Do kuřete vetřete sůl a pepř. Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v... více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem. V kastrolu rozpusťte sádlo. Porce masa naskládejte těsně vedle sebe.... více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné... více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí
V širokém kastrolu zahřejte olej. Vsypte nasekanou cibuli, řapíkatý celer a orestujte. Přidejte na kousky nakrájené hovězí. Osolte a opeřete, maso ze... více o Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut... více o Hrášková polévka 2
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájené kaštany a ještě krátce orestujte, část kaštanů potom... více o Kaštanový krém
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Dvě mandarinky oloupejte, měsíčky zbavte vnitřních slupek. Ze dvou zbývajících vymačkejte... více o Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Naložení ryby Rybu rozmrazíme, osušíme a vložíme do misky. Smícháme lisovaný česnek, balsamico, olivový olej a med a přidáme k rybě (bez soli, ryba by... více o mahi mahi na medu
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk.... více o Kachna s fíkovým zelím
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji.... více o Kapustičková polévka
Rozložte těsto na pizzu, potřete je směsí fresh cream se zakysanou smetanou, ochuťte kmínem, solí a pepřem. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka a... více o Pizza se slaninou a smetanou
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v... více o Vinná klobása v těstíčku
Cibulku a špek zpěníme, přidáme pol. mouku a uděláme jížku. Jak se začne vařit přilejeme vodu, rajský protlak, vegetu, zeleninový vývar a fazole.... více o Polévka z červených fazolí I.
Cizrnu sceďdte a propláchněte. Trochu si odložte, zbytek rozmixujte na kaši. Česnek prolisujte a utřete se solí, vmíchejte. Promíchejte s tahini,... více o Hummus s grilovanými tortillami
1. Připravte si veškeré ingredience na stůl, tím ušetříte čas a budete mít přehled, co všechno do receptu patří. 2. V hmoždíři natlučte římský kmín,... více o Chilli con carne s kořením
Lososa očistěte. Papáju oloupejte a rozpulte. Vydlabejte semínka a nakrájejte ji na měsíčky. Limetku omyjte a nakrájejte na nudličky. Meduňku a kari... více o Filety z lososa s papájou
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte a rozšťouchejte na kaši. Nechte vychladnout. Lososa očistěte a... více o Lososové krokety s kokosem
Droždí s cukrem rozpusťe v mléce. Vmíchejte mák, obě mouky, špetku soli, vejce a metlou prošlehejte do hladkého těsta. Nechte asi 30 minut odpočinout,... více o Losos s blinami a řepou
Lososa omyjte a osušte. Z půlky citronu nastrouhejte kůru, šťávu vymačkejte z celého. Dejte do misky. Vmíchejte olivový olej a lososa ponořte do... více o Snadný marinovaný losos
Nakrájíme vnitřnosti-žaludky na drobnější(je tvrdší než ostatní orgány),srdíčka,játra. Rohlík nakrájíme na kostičky(nebo použijeme strouhanku)... více o Holoubě s nádivkou
Maso cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cherry rajčátka překrájíme na čtvrtiny. Na pánvi rozehřejeme lžíci přepuštěného másla (olivového... více o Tortila s krutím masema a zeleninou zapečená sýrem
Kuře omyjte a osušte. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Fazole sceďte a propláchněte. Troubu rozehřejte... více o Mexické nadívané kuře
Maso omyjte, osušte a provázkem svažte tak, aby drželo ve tvaru válečku. Osolte a opepřete. Ze všech stran zprudka zatáhněte na rozpáleném oleji.... více o Pošírovaná pečeně se zeleninou
Šalotky nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky. Hřbet ze všech stran osolte a opepřete. Pak jej poprašte hladkou moukou a zprudka zatáhněte na... více o Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým... více o Gratinované brambory s hořčicí
Prvně si nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemýchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou když jsou tvrdší a nebudou to... více o Pravá Hoisin čína s nudlemi
Nejprve uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Necháme je zchladnout, okapat, poté je přemístíme do mísy. Vymačkáme šťávu z čerstvého citronu,... více o Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem
Očištěnou řepu nakrájejte na měsíčky, rozložte na plechu vyloženém pečícím papírem, potřete olejem. Osolte, opepřete a pečte při 200 °C do změknutí,... více o Salát z červené řepy a brusinek
Mrkev a petžel nakrájejte na malé kostičky a orestujte na másle dozlatova, přidejte růžičkovou kapustu a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Zalijte... více o Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni nakrájejte na menší kousky. Asi 3 lžíce oleje smíchejte s medem a v hmoždíři nadrceným římským kmínem. Dýni... více o Pečená dýně s medem
1. Osolte a posypte kmínem Kachnu omyjte a osušte. Pak odřízněte přebytečný tuk u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolte. Solte uvnitř i zvenku a... více o Pomalu pečená kachna I.
Hnědou i červenou cibuli nakrájíme na hrubo a zlehka osmahneme na rozpáleném oleji, po chvíli přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, společně to... více o Bezděkovská směs
Nudle zalijte vroucí vodou a nechte 20 minut odstát. Mezitím omyjte a osušte špenát a lusky. Brokolici rozeberte na růžičky a nakrájejte na kousky.... více o Smažené nudle s krůtím masem
Paličky promíchejte v marinádě z řepkového oleje, sambal oelek, šťávy z 1 limetky a soli. Přikryjte a nechte asi 2 hodiny odležet v lednici. Troubu... více o Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi
Nudle zalijte vroucí vodou a nechte asi 20 minut odstát. Mezitím oloupejte a na půlkolečka nakrájejte cibuli. Česnek nasekejte najemno. Houby očistěte... více o Nudle se shiitake
Vývar přiveďte k varu a přidejte rooibos. Vařte asi 10 minut, pak sceďte a udržujte jej horký. Cibukli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji,... více o Rooibosové risotto s lososem