Petržel nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte... více o Chlebíček s petrželí
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC. Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče... více o Hovězí vývar
Naporcovanou slepici zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v předem rozehřáté troubě na 200 °C, asi 30 minut. Poté maso a zeleninu opláchněte od... více o Slepičí vývar F.O.O.D.
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a... více o Uzený vývar
Den předem namočte do vody fazole. V osolené vodě je vařte doměkka asi 40 minut. Na sádle krátce orestujte nakrájené brambory, zalijte vývarem,... více o Fazolová polévka F.O.O.D.
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc. Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli... více o Beskydský králík
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až... více o Kotlety plněné kysaným zelím
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete. Na pánvi na oleji... více o Bůčková roláda s nádivkou
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného. Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte... více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
Do kastrolu dáme vařit vodu s kořením a solí. (Koření a sůl dle chuti) Když je voda ve varu,nasypat vločky a 2 minuty za stálého míchání vařit,... více o Karbanátky s ovesných vloček
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte. Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba... více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Kuskus nasypeme do misky a zalijeme dle návodu na obalu buď horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat pod pokličkou. Zeleninu volíme z více druhů:... více o Kuskus se zeleninou a tuňákem
Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,... více o Losos (nejen) v bylinkách
Česnek, zázvor, chili, med a sojovou omáčku smícháme v misce a vložíme do ní paličky (stehýnka, křidélka...). Necháme 4-6 hodin odpočinout (můžeme... více o chili-medové paličky
Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí. Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou... více o Míšovy fazole v tomatu
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do růžova na rozpáleném oleji. Mrkev a tuřín okrájíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Zeleninu krátce... více o Farmářská polévka
Maso ze všech stran osolíme, opepříme, a připravíme omáčku. Horčici prošleháme s medem, worčestrovou omáčkou a olejem. Směsí potřeme maso a pečeme při... více o Krkovička pečená na medu a hořčicí
1. Do misky nalejeme mléko, můžeme přidat i skořici na ovoňeňí.Chleb by mel být trochu tvrdší.Namáčíme ho do mléka a klademe na dno pekáče. 2. Tvarohy... více o Dietní bezlepková žemlovka
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při... více o Špenátový kuskus
Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte. V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici.... více o Pórková polévka se slaninou I.
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu. Po 30 minutách přidejte na kostičky... více o Ukrajinský boršč
Já dělám těsto v pekárně na chleba-pokud nemáme uděláme těsto klasickým způsobem.Pokud máme tedy pekárnu tak by tam měl být i program na těsto.... více o Italské těsto a výborná pizza
Do mléka rozklepneme vejce, přidáme cukry, mouku a kypřidlo a dobře promícháme a vytvoříme středně husté těsto (hustější než na palačinky), které... více o Jahodové lívanečky II.
Příprava Cibulku na jemno Česnek rozdrtit a nakrájet Petrželku nakrájet na jemno Postup Olivový olej zahřát, přidat cibuli, za cca 2 minuty česnek,... více o Pasta s tuňákem a černými olivami
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím... více o Steak s houbovým přelivem
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě a scedíme. Krabí tyčinky nakrájíme na kostky, nemusíme rozmrazovat. Kousek pórku nakrájíme na... více o Špageti s omáčkou z krabích tyčinek
Maso zalijte asi 2,5 l vody. Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu.... více o Česnečka s hovězím
1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,... více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou
Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, osolte a zakápněte 2 lžičkami medu. Poté přidejte na plátky nakrájené okurky, na nudličky nakrájenou 1 snítku... více o Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
V hrnci rozpalte 4 lžíce oleje. Maso nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a ze všech stran je opečte, aby se dobře zatáhlo. Přihoďte na... více o Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
1. Nakrájíme si cuketu, lilek, dýni a rajčátka na stejně velká kolečka (já to dělám pomocí ručního kráječe) a necháme si stranou. 2.Na rozpálenou... více o Zeleninové ratatouille
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme. Po zatažení maso osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájený pórek. Pokračujeme... více o Vynikající těstovinový salát se špenátem
Na pánev si dáme máslo. Necháme rozpustit. Nakrájíme šunku na kostičky a hodíme na pánev. Orestujeme. Zalijeme smetanou, ochutíme maggim a grilovacím.... více o Smetanová omáčka
1. Těsto na pizzu vytvarujeme do tvaru srdce. Pomažeme kečupem Hellmann's Napoli s oregánem a bazalkou.Posypeme strouhaným sýrem, poklademe... více o Valentýnská pizza
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny... více o Dušená kapusta se slaninou
Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Jarní cibulky překrojte na 4 kusy. Ve velkém hrnci zalijte 2 litry vody cukr, sůl, zázvor, oloupaný česnek a... více o Kuře pošírované se zázvorem
Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa
Uvaříme si jasmínovou rýži a čočku (každé zvlášť). Mezitím si rozpálíme olej ze sušených rajčat na pánvičce a opečeme na něm jarní cibulku a česnek.... více o Rychlovka do práce s nádechem Asie
Do pekáčku si dáme na dno olej a poklademe nakrájenou cibuli na kolečka. Kuřecí prsa si rozkrájíme na 4 řízky, osolíme,opepříme a položíme na cibuli.... více o Dodinčin hrnec
Do mouky zapracujte vejce, nakrájené studené máslo a vinný ocet. Rychle vypracujte těsto a ve fólii uložte do chladu. Oloupané brambory nakrájejte na... více o Sýrový páj
1.Nejprve vložíme těstoviny do vroucí osolené vody. 2.Mák smícháme s moučkovým cukrem. dle chuti. 3. Dáme rozehřát do menšího kastrůlku máslo. 4... více o Těstoviny s mákem (Klasika)
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji. Přidejte prolisovaný česnek. Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji,... více o Mrkvový krém
Brambory rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Slijte a nechte okapat. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte s ořechy. Troubu rozehřejte na 220 °C.... více o Brambory v krustě s ořechy
Brambory nakrájejte a uvařte. Na oleji nechte zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na kolečka a 2 rozpůlené cibule, přisypte brambory a žampiony (větší... více o Brambory s volským okem
Nudle uvařte v osolené vodě. Brokolici rozdělte na růžičky, mrkev nakrájejte na plátky, cibuli a papričku zbavenou semen na kolečka. Čínské zelí... více o Nudle Bami Goreng
Rýži uvařte podle návodu. Jemně nasekejte chilli, v hmoždíři najemno nadrťte hřebíček a skořici. Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek najemno. V hrnci... více o Kachna na kari
Cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu nasekejte nadrobno a s chilli a olejem rozmixujte na pastu. Skořici, hřebíček a badyán nasucho orestujte v... více o Hovězí maso rendang
Česnek a galgán nasekejte nadrobno. Přidejte sójovou omáčku, 2 lžíce limetkové šťávy a kurkumu. Do směsi naložte na 2 hodiny tofu nakrájené na kostky.... více o Indonéský tofu salát
Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji. Přidejte maso a promíchejte, přisypte strouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibulku. Vmíchejte protlak a... více o Lasagne s hovězím masem
Troubu zapněte na 180 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Šalotky a česnek nasekejte, šunku nakrájejte na kostičky. Máslo rozehřejte a... více o Tagliatelle se šunkou a sýrem