Šlehat (nejlépe elektrickým šlehačem) máslo a cukr asi 5 minut, postupně přidat po jednom vejci, střídavě přidávat suché ingredience a vaječný koňak.... více o Bábovka s vaječným koňakem II.
Rozpustíme máslo a přidáme kakao - mixujeme. Potom přimícháme vše ostatní a dobře promícháme. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou, pečeme ve... více o Brownies (original England)
Vařenéh brambory protřeme sítem, přidáme tolik krupice, aby vzniklo tužší těsto - na 1/2 kg tohoto těsta dáme lžíci cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru... více o Koláčky z brambor
V míse vyšleháme "doběla" cukr s vejci a vodou, pomalu přilijeme olej a nakonec pomalu dosypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ve vymazaném a... více o Ovocný krémový koláč
Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 pláty,... více o Perníkový závin
Z mouky, cukru, mléka, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na tři díly, které postupně vyválíme na plátky. Pečeme je... více o Mocca řezy
Namočíme si želatinu a necháme ji nabobtnat. Smícháme bílý jogurt s vanilkovým cukrem, ořechy a s cukrem. 6 plátků vymačkané želatiny rozpustíme v... více o Jogurtové muffinky
Troubu předehřejeme na 200 °C. V míse smícháme všechny suché ingredience a k nim přidáme mléko, med, olej a rozšlehané vejce. Nakonec vmícháme syrová,... více o Muffinky vločkovo-jablečné
V jedné misce smícháme mouku, rozsekanou čokoládu, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. V druhé misce rozkvedláme vejce, moučkový cukr, změklé máslo... více o Muffinky vynikající čokoládové
Tvaroh smícháme se Salkem - vytvoříme hladký krém, který nalejeme do mísy a prokládáme piškoty namočenými v kávě. Je to hrozně rychlé a moc dobré!... více o Tiramisu po česku III.
Do kastrolu dáme cukr, vejce, máslo, med, sodu, mléko a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Po 2 minutách dáme do kastrolu mouku, spojíme s... více o Medovník našich babiček
Vyválíme 1. balíček listového těsta. Dáme na plech a upečeme. Upečené těsto zatím odložíme. Vyválíme 2. balíček listového těsta a dáme na plech (vždy... více o Arménské řezy
Žloutky ušlehat s máslem a cukrem do pěny, pomalu přidávat mléko s rozmíchaným medem, pak tuhý sníh z bílků a nakonec kypřící prášek rozmíchaný v... více o Bábovka s medem II.
Vše smíchat dokupy, přidat nastrouhanou čokoládu Margot. Toto je dávka pro remosku nebo malý pekáček, lze vše použít v 1,5 krát větším množství a je... více o Margotková buchta
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma... více o Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Sušenky rozdrobíme, přidáme cukr, sušené mléko, vodu a Heru. Uděláme těsto, které necháme cca 1/2 hod. v lednici. Potom z toho uděláme kuličky, které... více o Výborné Raffaelo
Korpus: z celkového množství upečeme dvě placky na menším pekáči nebo na klasickém velkém a po upečení překrojíme. Pečeme v mírně teplé troubě. Krém:... více o Japonský vítr
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky,... více o Krémový koláč s broskvemi
Osmažíme 4-5 krajíců chleba dozlatova. Celé je pak zlehka načesnekujeme a odložíme na papírové ubrousky zchladnout. Vychladlé nakrájíme na kostky (tak... více o Něco pro návštěvu
Olej, žloutky, cukr a sodovku vyšleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a nahrubo nastrouhanou čokoládu.... více o Super buchta
Ve vodní lázni svaříme Heru, cukr, kakao a vodu (můžeme přidat dle chuti i trochu rumu). Po vychladnutí oddělíme šálek směsi stranou, zbytek smícháme... více o Čokoládový moučník II.
Všechny ingredience na těsto smícháme, nakonec přidáme okapaný angrešt s trochou šťávy z kompotu, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a... více o Angreštový koláč
Heru utřeme s cukrem do pěny, přidáme celá vejce, vanilinový cukr, mouku s práškem do pečiva, kakao a jemně nastrouhaná jablka. Vše důkladně... více o Sachrův moučník
Tvaroh, cukr, vejce, krupičku a prášek do pečiva zpracujeme v míse (nejlépe rukou, neboť těsto je dost husté), nakonec můžeme do těsta přidat rozinky.... více o Tvarohový koláč III.
Lečo scedíme a necháme okapat. Škvarky, lečo feferonky a česnek pomeleme. přidáme vejce, hořčici vegetu a dobře promícháme. Plníme do sklenic a... více o Pikantní škvarková pomazánka
V hlubší pánvi rozpustíme Heru, zlehka na ní opražíme vločky a necháme vychladnout. Pak zamícháme všechny ingredience (vejce, cukr, mouku, prášek do... více o Florentýnky III.
Z čokolády a tuku připravíme polevu. Bílek, cukr a marmeládu vyšleháme do husté pěny. Do papírových košíčků nalijeme lžičku (nebo malou polévkovou... více o Čokoládové košíčky
Vejce nastrouháme, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a okurky a na jemno nakrájenou cibuli (můžeme také nastrouhat). Dobře promícháme s tvarohem a... více o Falešná tresčí pomazánka
Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme... více o Štafetky z cukrárny
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské ořechy a rozinky a přisladíme.... více o Jablečná buchta s pudinkem
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink... více o Rýžový srnčí hřbet
Krupici, cukr a mák smícháme dohromady a na vymazaný plech vrstvíme: 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi. Navrch nastrouháme celé... více o Sypaný jablečník
Vše smícháme, zpracujeme v hladké těsto, do kterého balíme lísková jádra. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.... více o Lískové oříšky v těstě
Vejce s cukrem, olejem a vodou šleháme v míse šlehačem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Hmotu rozetřeme na hlubší plech vymazaný tukem.... více o Pražský moučník
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do... více o Čokoládovo-oříškový fondán
Do hustého krému ze žloutku a vanilkového cukru přidáme šlehačku, ořechy a strouhanku. Vmícháme sníh z bílku. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a... více o Pečená jablka s ořechovou náplní
Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C.... více o Americká buchta
Tuk rozpustíme, necháme zchladnout a smícháme se vším ostatním. Z těsta můžeme buď udělat 3 klasické štrúdly na plech nebo potěšit děti a udělat jim... více o Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez vajec!)
Předehřejeme troubu na 180 °C. Nastrouháme mrkev a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Svaříme (3 minuty, malý plamen) rozinky a ananasový džus. V... více o Benátský mrkvový zákusek
Ovesné vločky pomeleme na masové mlýnku, přidáme Heru, hladkou mouku, najemno nastrouhaný tvrdý sýr, špetku soli, špetku prášku do pečiva a začneme... více o Tyčinky z ovesných vloček
Postup přípravy: Celá vejce smícháme s mlékem, kakaem, rozehřátým tukem a cukrem. Nakonec přidáme oloupanou, nastrouhanou cuketu, spolu s moukou,... více o Perník s cuketou
Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).Tmavou čokoládu rozpustíme. Šest formiček o obsahu alespoň 100 ml vymastíme a vysypeme... více o Bábovičky se srdcem z bílé čokolády
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao.... více o Francouzské karamelové kostky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané... více o Francouzský hruškový koláč
Listové těsto rozválíme a vložíme do kulaté nízké formy, jablka oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Takto připravená jablka poklademe na těsto do... více o Francouzský jablkový koláč
Připravte silnou horkou kávu, těsně před podáváním přidejte do každého šálku kopeček zmrzliny Carte d’Or Tiramisu, ozdobte čokoládovými šupinkami a... více o Káva Tiramisu
Rozdrťte mandlové sušenky, polovinu drti rozdělte do 2 skleniček a do každé přidejte polovinu malin. Muffin "natrhejte" na kousky a poskládejte do... více o Mandlové pokušení
Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané velké dortové formy a upečeme na 200 °C. Vychladlý dort polijeme polevou a ozdobíme šlehačkou, oříšky... více o Jablkový dortík
Z mouky, vejce, sádla, soli a vody vymícháme hladké těsto. Desku pomoučíme, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme ho na tenoučký plát asi tak 2-3 mm.... více o Brynzové pirohy
Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme... více o Kávové slzičky