Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme metličkou s rozehřátou čokoládou, pak jej zašleháme do bílků a zlehka vmícháme prosátou... více o Jadran
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku a kakaem a... více o Harlekýn
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zlehka vmícháme prosátou mouku a vyšlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté... více o Dezert Metro
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na... více o Vepřové nudličky s játry
Surimi tyčinky pokrájíme nadrobno a dáme do mísy společně s mletým masem, vejcem, zázvorem, škrobovou moučkou, sojovou omáčkou, petrželkou, solí a... více o Číňánkovy kuličky na zelí
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku, rozdrtíme válečkem na těsto a nasypeme do mísy. Máslo rozehřejeme a vmícháme do drobků. Směs natlačíme na dno a... více o Tvarohový dort s banány
Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Z bílků vytvořte tuhý sníh, který postupně přimíchávejte ke žloutkům, na... více o Řezy s čokoládovým cappuccinem
Den předem si připravíme karamelovou šlehačku. Zkaramelizujeme cukr a přilijeme k němu 250 ml smetany (pozor, ať se nepopálíte). Mícháme tak dlouho,... více o Karamelové větrníky
Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme... více o Torta alla ricotta
Připravíme si těsto: do misky dáme 2 vejce, hrnek cukru krupice a vyšleháme. Přidáme 0,5 hrnku oleje, 2 hrnky hl. mouky, 1 hrnek mléka a opět... více o Rychlé eskymo řezy
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme na cca 0,7 mm plátky, osolíme a potřeme žervé, které jsme si dochutili tím, co máme rádi (případně ho... více o Červená řepa s žervé a rakouským špekem
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a nakonec v rozšlehaných vejcích. Ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou... více o Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí... více o "Paneláková" buchta
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi rumu. Vše dobře promícháme,... více o Banánové řezy s vanilkovým krémem
* všechny ingredience smícháme a dobře promícháme * těsto by mělo být lehce tekuté (buď naředit mlékem nebo zahustit moukou) * těsto stačí na cca 5-6... více o Mikrovlnkové rychloMUFFINY
Rohlíky pokrájíme na kostičky a pokropíme je mlékem. Pak přidáme pokrájenou předvařenou a scezenou kapustu, žloutky, nastrouhanou Nivu, pokrájenou... více o Kapustová žemlovka (nádivka)
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno. Máslo s cukry a vejci... více o Banánový koláč se smetanou
Mleté maso smícháme s jemně nastrouhanou zeleninou, vejcem, kořením, strouhankou dle potřeby a osolíme. Dobře propracujeme a vlhkou nebo pomaštěnou... více o Masové kuličky se zeleninou ve smetanové omáčce
Na másle a oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli. Přisypeme vločky a necháme je také orestovat a lehce zrůžovět. Zaprášíme moukou, necháme... více o Kapustová polévka s vločkami a klobáskou
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou... více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou
Grapefruity oloupeme, jednotlivé dílky odblaníme a naskládáme na dno chlebíčkové formy. Želatinu namočíme ve studené vodě a zahřejeme téměř k bodu... více o Smetanový dort s grepovým želé
Mouku prosejeme s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky, kůru a zpracujeme pevné těsto. Uložíme je do lednice na hodinu odpočinout. Pak... více o Šlehačkový tvarohový dort
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené... více o Adamovy kuličky (sekaná)
Uvařenou řepu nastrouháme, vmícháme k mletému masu, přidáme pokrájenou cibuli, nasekané kapary, vejce, ochutíme solí, pepřem a zahustíme čerstvou... více o Masové kuličky s červenou řepou
**1)** Kořenovou zeleninu očistíme, nakrajíme a vložíme do hovězího vývaru nebo do 1,5 l vody s bujonem a vaříme pod pokličkou asi 30 minut. **2)** Do... více o Dýňová svíčková omáčka
Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a... více o (nejen) Kapří řízky se zeleninou
Roštěnou pokrájíme na tenké nudličky, v misce je promícháme se sojovou omáčkou a nasekaným zázvorem. Necháme v chladu asi 2 hodiny proležet. Zeleninu... více o Hovězí nudličky se zeleninou - minutka
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté telecí (kuřecí, vepřové nebo hovězí) maso, které osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou a... více o Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
V míse smícháme všechny ingredience na marinádu. Kýtu očistíme a vložíme do marinády, zaklopíme a necháme 24 hodin marinovat (po 12 hodinách maso... více o Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně
Maso pokrájíme na kostky, cibuli a česnek nesekáme nahrubo, dáme do mísy, přidáme bobkové listy, nové koření, osolíme, zakapeme polovinou koňaku a... více o Srnčí paštika s pistáciemi
Většího bažanta (nebo dva menší) omyjeme, osušíme a napovrchu i uvnitř potřeme nasekanými bylinkami a osolíme. Prsíčka bažanta obložíme plátky slaniny... více o Bažant s jablky
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme. Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a... více o Zaječí sekaná pečeně
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu. Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně... více o Kančí kýta na víně s tymiánem
Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a... více o Dančí kýta na pivu
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou... více o Houbovo-zázvorové hovězí
Zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky silné podle tuhosti zeleniny, například kedlubnu budeme krájet na slabší kolečka než cuketu nebo lilek,... více o Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Změklé máslo, vejce a cukry ušleháme, přidáme tvaroh a znovu šleháme dohladka. Přidáme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou a vše dobře promícháme.... více o Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou
Tuňáka necháme okapat, dáme do misky a vidličkou ho rozmačkáme, osolíme, přidáme petrželku, parmezán a čerstvou strouhanku. Vše dobře promícháme a... více o Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Poměr masa a cibule - 1:1 (20 dkg masa = 20 dkg cibule) Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s rozpáleným... více o Cibulové vepřové - minutka
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na... více o Eintopf s červenou řepou
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem.... více o Kuře nejen s brusinkami
Na rozpuštěném másle necháme zpěnit mouku, za stálého míchání přilijeme mléko, vývar a rozmražený špenát, přivedeme k varu. Přidáme muškátový květ,... více o Jednoduchá špenátovo-nivová polévka
Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně piškoty. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a likérem. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a... více o Meruňková Charlotta
Troubu předehřejeme na 180°C. Čtyřem prázdným plechovkám, např. od mandarinek, odřízneme dna, vymažeme olejem a vyložíme pruhy pečícího papíru. Poté... více o Čokoládové dortíky
Měkký tvaroh nebo hustou zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme strouhanou Nivu a křen dle jeho chuti (síly), osolíme, opepříme a dáme vychladit.... více o Jednoduchá nivová pomazánka s křenem
Žervé nebo Lučinu dáme do misky, přidáme strouhaný křen (dle chuti a jeho síly), osolíme, opepříme a nastrouhanou sterilovanou nebo předvařenou řípu... více o Křenové kuličky s červenou řepou
Množství dle chuti a potřeby Lučinu nebo tvaroh (můžeme společně namíchat) dáme do misky, přidáme nastrouhanou Nivu, mleté nebo nasekané ořechy,... více o Nivovo-ořechové kuličky
Žervé nebo Lučinu v libovolném množství dáme do misky, ochutíme solí a pepřem, přidáme čerstvě nastrouhaný křen (množství dle jeho síly). Vše dobře... více o Křenové kuličky
Uvedené množství je na 2 palačinky. Do mléka dáme nastrouhanou Nivu, jemně pokrájenou nebo nastrouhanou šunku, vejce, mouku dle potřeby, jemně... více o Nivovo-šunkové palačinky
Zavařenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5 až 3 hodiny vařte. Mezitím troubu předehřejte na 180°C, sušenky... více o Dort s karamelem, banány a šlehačkou