1. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5 ostrými... více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Žloutky ušlehat za postupného přidávání horké vody, potom přidávat cukr a ušlehat do husté pěny. Ušleháme hustý sníh z bílků. Do žloutkové hmoty... více o Malý korpus
Důležité je smíchat zvlášť sypké a "mokré" suroviny. Vajíčka tedy rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle... více o Nejlepší nadýchané muffiny
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl... více o Francouzský křehký jablečný koláč
1. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. 2. Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme cukr, vanilínový cukr,... více o Čokoládový dort ala Sacher
Nejdříve si vysypeme prášky pudingu, přidáme prášek do pečiva a moučkový cukr, zamícháme. Pak nalijeme lžíci rumu, olej, přidáme čtyři vejce a... více o Pudingové kostky jinak
Krevety uvaříme ve vodě s citronovou štávou. Všechny ostatní ingredience smícháme, utvoříme těstíčko, ve kterém uvařené krevety obalíme. Poté krevety... více o Křupavé krevetky
* máslo necháme povolit (popřípadě použijeme mikrovlnku) * smícháme sušené mléko, cukr * přidáme máslo a hněteme, dokud nevznikne jednotná hmota ... více o Domácí nugát
1) Rozložíme si těsto na vál. 2) Kečup smícháme s chilli omáčkou a potřeme tím těsto. 3) Pak na pizzu dame šunku nebo salám. 4) Na šunku dáme žampiony... více o Pizza alá italiano
Připravíme špízy (maso, slanina, švestky, sůl, pepř), ty orestujeme na olivovém oleji. Pak vložíme do zapékací misky, která je vyložená plátky cibule... více o Kuřecí špíz se švestkami II.
Potřebujeme kulatou dortovou formu. Nejprve smícháme pomazánková másla se sýrovou pomazánkou. Do kulaté dortové formy vyskládáme první vrstvu... více o Slaný dort II.
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které přidáme orestovat pokrájenou slaninu (šunku) a ke konci i nastrouhaný česnek. Do hrnce... více o Fazolkové těstoviny
Rozpustíme máslo v malém kastrolku a přidáme drobně pokrájenou cibuli a pokrájené houby, které necháme krátce podusit. Do mísy dáme nastrouhané... více o Houbové karbanátky s pečeným masem
Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo... více o Cibulovo-česneková plec
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí. Žloutky... více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a... více o Italské kari rizoto s králičím masem
Připravíme si 4 šálky nebo kelímky na jednotlivé porce (cca 200 ml). 2 lžičky instantní Melty smícháme s 50 ml vody (stačí vlažné). Vyšleháme šlehačku... více o Dětské tiramisu
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a... více o Pochoutková pomazánka na chlebíčky
Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované. Odměřené množství mouky, cukru, vanilkový cukr a prášek do pečiva nasypeme do jedné ... více o Rukcuk ovocná buchta
Uvaříme vejce natvrdo, polovinu hl. zelí nastrouháme nahrubo. Červenou řepu, kukuřici, hrášek a mrkev slejeme. Cibuli nakrájíme najemno. Vejce... více o Domací salát z červené řepy
Borůvky probereme, odstraníme lístky, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Okraje skleničky potřeme citronem a vysypeme cukrem. Dvě lžíce... více o Koktejl se sirupem
1. Žampiony necháme okapat a poté nakrájíme na proužky, stejně tak pokrájíme salám a vajíčka a vše dáme do mísy. 2. Cibuli nakrájíme na kostičky a... více o Babiččin žampionový salát
Do velkého hrnce napustíme vodu a vložíme 2 omyté kuřecí čtvrtky, které necháme pod pokličkou 25 minut vařit. Mezitím si nakrájíme do misky cibuli na... více o Kuřecí vývar II.
Cukr nasypte do pánve rozpálené na nejvyšším plameni a bez míchání jej nechte dvě-tři minuty zkaramelizovat. Poté ihned vmíchejte vepřové medailonky a... více o Asijské medailonky
Nejprve si zkaramelizujeme cukr, pak přidáme rozehřátý tuk, pak najemno nasekané ořechy a nakonec salko. Vše neustále mícháme. Po přidání salka za... více o Sladké oplatky
Hrnek cukru a 2 celá vejce umícháme, postupně přidáme mouku, olej, mléko, skořici, najemno nastrouhanou mrkev, kokos a nakonec prášek do pečiva. Těsto... více o Mrkvový hrníčkový koláč s kokosem
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle... více o Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
V pánvi s rozpáleným olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a za občasného promíchání... více o Česnekové maso se slaninou a fazolkami - minutka
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky.... více o Česnekovo-houbový guláš
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny ... více o Špízy (ražničí) se zelím
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Těsto dáme do strojku a vytlačujeme co nejužší tyčinky, které klademe na plech s pečícím papírem. Při pečení... více o Ořechové tyčinky s vařeným krémem
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout... více o Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou. Na oleji ... více o Houbové kroupy se zelím
Vinnou klobásu pokrájíme nebo nastříháme na cca 10 cm dlouhé klobásky. Každou pak obalíme plátkem slaniny a skládáme jednu vedle druhé na plech nebo... více o Slaninová vinná klobása na pivu
Těsto: Ve vodní lázni smícháme tuk, cukr, med a vejce, poté, co se nám vše rozpustí do jednotné hmoty, přidáme i mouku smíchanou se sodou. Ještě teplé... více o Medové řezy alá falešný medovník
Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec vmícháme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního... více o (nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme... více o Vinná klobása se zeleninou
Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití. V... více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem,... více o Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Mleté maso dobře promícháme s křenem, hořčicí, vejcem, smetanou a rozemletou (nastrouhanou) strouhankou asi z jednoho staršího rohlíku, ochutíme solí,... více o Dijonská sekaná s křenem
Do 2 l osolené vroucí vody přihodíme oloupaný česnek a 100 g těstovin, potom vaříme cca 6 minut. Mezitím nakrájíme rajče, cibuli, sladkou papriku,... více o Topinková směs
Těsto: ze všech surovin zpracujeme těsto, dáváme do formiček na košíčky po celém obvodu, tak abychom měli uprostřed jamku. Dáme na suchý plech do... více o Linecké košíčky plněné vanilkovým krémem
Sušenky rozdrtíme, dáme do misky a zalijeme ¼ másla, které jsme si předtím rozpustili. Směs vysypeme do formy a co nejvíc udusáme dlaní tak, aby byla... více o Excelentní Cheesecake
Mouku dáme do mísy, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, prášek do pečiva a promícháme. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a do... více o Báječné máslové koláčky - nejen svatební
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání necháme zrůžovět. Do jíšky ihned nasypeme pokrájenou kapustu a promícháme,... více o Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat na nudličky pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra... více o Králičí játra - minutka
Rozmražené filety pokrájíme na menší kusy. V misce dobře promícháme vejce se Solamylem, kořením, česnekem, olejem a případně solí dle chuti. Do... více o Treska v kořeněném kabátku
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky o průměru asi 1 cm. Povaříme je ve vodě asi 3 min. se lžící cukru, vodu slijeme. Do větší mísy nasypeme 300 g... více o Jablečný koláč s drobenkou
Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře... více o Jablečný povidlovník - mokrý koláč
1) Předehřejeme troubu na 160°C. Nakrájíme Heru na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky Hery. Těsto... více o Valentýnská srdíčka