Připravíme volské oko, které posypeme solí a sladkou paprikou. Hamburgery nebo housky rozkrojíme, uvnitř potřeme kečupem a horčicí, položíme omytý... více o Domácí hamburger II.
Brambory se nastrouhají najemno, pak se přidají vejce, sůl, pepř a majoránka, nastrouhaná cibule a rozetřený česnek. Přidá se mouka na zahuštění. Na... více o Plněný bramborák II.
Kapustu očistíme, omyjeme, košťál křížovitě nakrojíme a dusíme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme v... více o Zapečené kapustičky s uzeným
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe vypracované). Uzené maso nebo... více o Tvarohové pečivo se šunkou
Maso nakrájíme na nudličky, na pánvi osmažíme, přidáme koření, zelí, zalijeme mírně vývarem z kostky (nebo z mrkve, celeru a kostí uděláme vývar a... více o Uzená řezanka pana Kavalíra
Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy, vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale opatrně tak, abychom špekářek... více o Tygři v láhvi
Uvaříme v mírně osolené vodě brambory (oloupané, na kostky). Osmahneme do hněda cibulku (nakrájenou na jemno), přidáme slaninu na kostičky. Slijeme... více o Šťouchané brambory se slaninou
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na... více o Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v... více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky... více o Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem... více o Trepifajkslovy vrtule
Uvařené, vychladlé bramory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, nakrájené na jemné kostičky uzené maso nebo klobásku, přidáme... více o Bramborové klobásky
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do kterých jsme... více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného... více o Krušnohorská šlichta
Z vajec, mouky, škrobu, trochy vody uděláme tekuté těstíčko. Pórek nakrájený na kolečka krátce povaříme v osolené vodě. Vychladlý pórek a nadrobno... více o Pórkové palačinky
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky naplníme touto směsí, zabalíme... více o Palačinky ze zelím a uzeným
Uvařit uzené maso, měkké vyjmout a ve vývaru uvařit doměkka kroupy. Houby namočit a pak uvařit doměkka. Na sádle osmažit nadrobno krájenou cibuli,... více o Kuba s uzeným masem
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej. Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka... více o Plzeňská růže na bramborách
Kapustu omyjeme ve studené vodě a odtrháme jednotlivé lístečky do hrnce a spaříme horkou vodou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak umeleme na... více o Kapustové karbanátky s uzeninou
Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme... více o Buřtguláš
Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly... více o Těstoviny s česnekem a slaninou
Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky... více o Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou
Maso omyjeme, osušíme a kolem dokola vydatně opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách opečeme. Troubu předehřejeme na 200... více o Kořeněná uzená pečínka
Uzené maso uvaříme ve vodě. Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme. V... více o Vesnické šunkofleky
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a kapie. Dále kečup, chilli,... více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme, přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr a podusíme. Vmícháme protlak a koření podle chuti. Dáme do vymazané... více o Ďáblova pochoutka
Pro zjednodušení práce použijeme bramborové těsto, kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice dobré urovni. Vypracujeme těsto... více o Mikova luxusní bramborová roládka
Z mouky, másla a smetany vypracujeme těsto, které necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme kolečka a kytičky. Kolečka... více o Klobásové koláčky
V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme strouhanku, jemně nakrájené maso, nastrouhané brambory, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Děláme... více o Bramborové karbanátky s masem
Předehřejeme si troubu a připravíme si plech, na který položíme pečící papír. Změklé máslo utřeme s česnekem a natřeme na plátky veky. Na veku... více o Teplé chlebíčky pro návštěvy
Kapustovou hlávku opatrně oloupeme, list po listu. Ty horní "pandrholáky" necháme a takových 10 kusů spaříme na 3-5 minut v kastrólu s horkou vodou.... více o Elvovy kapustové kolky
Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a po chvilce i... více o Mladé fazole na špeku
Všechny suroviny na omáčku promícháme na hladkou omáčku. Na talíře klademe po 1 plátku z každého druhu uzeného masa, přidáme studenou omáčku. Podáváme... více o Uzené maso s křenovou omáčkou
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření... více o Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Uvařené studené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vypracujeme těsto. Z kousků těsta vytvoříme placičky, vložíme... více o Opečené bramborové knedlíky se škvarky
Koleno nakrájíme na kostky, přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme. Mouky dáme tolik, abychom měli polotuhou masu. Uložíme ji do vymazaného... více o Velikonoční nádivka II.
Maso vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalejeme vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom ho vyjmeme, osušíme, potřeme... více o Uzené karé na víně
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme skoro do měkka, poté scedíme. Rohlíky nakrájíme na plátky, klobásku na kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme... více o Květáková žemlovka
Mleté maso smícháme s vajíčkem, osolíme, opepříme. Římský hrnec ponoříme do studené vody alespoň na 10 min. Potom dno vysteleme plátky anglické... více o Plněné papriky v římském hrnci
Brambory oloupeme od tenké slupky, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, opražíme,... více o Nové brambory s kysaným mlékem
Listové těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme. V míse si smícháme brambory, cibuli, salám a sýr, vše nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme,... více o Slaný závin II.
Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Přidáme vejce, nať, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Do této hmoty zabalíme předvařenou a vychladlou klobásu... více o Krakovská pochoutka
Brambory nakrájené na střední kousky dáme na mírný oheň vařit se solí, kmínem. Několika kousky nového koření a bobkovým listem tak, aby byly zcela... více o Horskej blaf
Lasaně vaříme v dostatečném množství osolené vody s 1 lžičkou másla 8-10 minut, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a obložíme plátky uzeného... více o Lasaňové závitky na salátu
Vypracujeme těsto a necháme ho 1 hodinu odpočívat. Maso a sýr nakrájíme na drobné kostky, přidáme vejce, prolisovaný česnek, nať, sůl, pepř. Dobře... více o Sýrový dort s uzeným masem
Maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme protlak, a chvilku podusíme. Potom přidáme zelí, zalejeme 100 ml... více o Uzené s kysaným zelím
Cibuli nakrájíme na tenké dílky. Ve větším kastrolu rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli. Zelí propláchneme, vymačkáme vodu a dáme k cibuli.... více o Uzené na hruškách a kysaném zelí
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a na plátky česnek. Přidáme na kousky nakrájenou šunku, mírně opečeme, osolíme, opepříme, přisypeme propláchnutou... více o Rychlé jednoduché rizoto
Nejprve uvaříme maso doměkka (asi 45 minut). Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky, zalijeme zchladlým vývarem z uzeného tak, aby se rohlíky... více o Velikonoční sekaná
Uvaříme čočku a přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kyselou okurku, cibuli, uzené maso nebo ostatní uzeniny. Olej, ocet, pepř a sůl podle chuti. //... více o Novoroční čočkový salát