Převařenou vlažnější vodu nalijeme do 3 l láhve s posekanou meduňkou (nať i listy) přidáme pokrájené citrony bez pecek a necháme 2 dny louhovat....
více o Meduňkový sirup
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
Cibuli...
více o Musaka z lilku - Balkán
Mouku smíchat s cukrem , práškem do pečiva a špetkou solí , nastrouhat tuk a zadělat vejci. Těsto nechat krátce v chladu odpočinout.
Náplň - tvaroh...
více o Meruňkový koláč s tvarohem
Listy jitrocele opláchneme a vložíme do studené vody. Přikryté pokličkou uvedeme do varu občas promícháme a mírným varem vaříme 30 minut. Vyvařenou...
více o Léčivý sirup z jitrocele
Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Přidáme cukr smíchaný s Gelfixem a přivedeme k varu. Vaříme tři minuty.
Na talířek...
více o Třešňová marmeláda
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme moučkový cukr, přímícháme žloutky a nakonec zlechka vmícháme mouku.
Těsto rozetřeme na vymazaný,...
více o Bublanina
Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za...
více o Třešňový džem s rybízem
Oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme najemno, jogurt rozmícháme s tvarohem a...
více o Jarní pomazánka
Na másle a cibuli podusíme namočené nakrájené houby a přidáme očištěné špenátové lístky.
Ze žloutku, mléka a mouky připravíme hustší těsto, které...
více o Špenátové karbanátky s houbami
Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté...
více o Zapečené těstoviny se špenátem
Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta....
více o Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto....
více o Jahodový patrový dort