Prsa omyjeme, nakrájíme na kostičky cca 3 cm. Vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem, posypeme kořením, promícháme a dáme tak na hodinku odležet... více o Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!
Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle. Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme... více o Špízy do trouby i na gril
Cukr vložíme na pánev a necháme pomalu karamelizovat. Než se nám všechen cukr rospustí, přidáme šťávu z citronu. Do světlého karamelu přidáme kousek... více o Grilované broskve
Buřty nakrájíme na kolečka. Z obou stran posypeme majoránkou. Pokapeme citronovou šťávou (1 kapka na 1 stranu) s rozetřeme. Dáme na pánev nebo na gril... více o Grilované buřty dle mého
Z oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře, medu a bylinek uděláme v malé misce marinádu. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme podélně (jedno kuř. prso na... více o Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu
Jednoduchá příloha k letnímu grilování! Předvařené brambory nakrájíme na kousky nebo kolečka, smícháme s na kousky nakrájenými sušenými rajčaty,... více o Brambůrky se sušenými rajčaty na gril
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením (jenom jemně) a zatlačíme... více o Hermelín v listovém těstíčku
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a vytékající šťávu necháme kapat... více o Papriky pečené s rajčaty
V pánvičce na oleji opékáme nadrobno nasekaný česnek s kmínem, až začne zlátnout, odstavíme z plotny a přidáme ostatní ingredience kromě masa,... více o Aztecká citrusová panenka na grilu
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu (pozor, má být schovaná v mase), osolíme a okmínujeme jak zevnitř... více o Králík na roštu - grilování
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby... více o Apulijský pstruh na grilu
Marináda: otevřeme plechovku s ananasem, vodu vylejeme do 0,5 l skleničky, přidáme k ní olivový olej - 2-3 polévkové lžíce. K tomu dáme směs... více o Grilované kuřecí s ananasem a chilli
Žebírka předvaříme v mírně slané vodě asi 20-30 minut. Takto zůstanou šťavnatá a po upečení budou křupavá. Potom je osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno... více o Vepřová žebírka s barbecue omáčkou
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za... více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky -... více o Bedloražniči s dušeným mangoldem
Suroviny na burgery promícháme a necháme odležet. Krupice není nutná, dá se nahradit strouhankou, ale připadá mi to pak takové těstovité. Ochutíme... více o Skvělé hovězí burgery na gril
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra. Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, kterou žampiony celé... více o Italské žampiony na gril
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30... více o Balkánský sýr v lilku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale pevně zabalíme do slaniny.... více o Švestička v křupavé slanině
Fetu několikrát otočíme v Ouzu a necháme v něm ležet asi 10 min. Během této doby smícháme strouhanku s pepřem a bylinkami. V této směsi obalíme fetu... více o Asopovo řecké Saganaki
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru... více o Asklepiovo řecké Souvlaki
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí... více o Adonisova řecká kotopoulo
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí... více o Achillova řecká souzukakia
Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme... více o Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou
Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a... více o Kuře po korsicku
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky dle libosti. Marinádu smícháme a namočíme do ní maso a šup s tím do lednice. Za 24 hodin si rozpálíme gril... více o Gurmánské medajlonky
Točený salám nakrájíme na porce (dlouhé asi 12-15 cm). Pokud nemáte rádi slupku, můžete jí sloupnout. Do každého kousku salámu uděláme několik zářezů.... více o Nadívané točeňáky pečené na grilu
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem Barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a vše... více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do... více o Skvělá letní grilovačka
Sýr a šunku nastrouháme nahrubo, přidáme kukuřici s nakrájenou kapií. Spojíme majalkou a dochutíme solí a pepřem.... více o Salát z Tater II.
Krůtí prsa očistíme a mírně naklepeme. Z uvedených surovin připravíme marinádu, vložíme do ní prsa a necháme alespoň 1 hodinu uležet. Připravíme si 4... více o Krůtí prsa v alobalu
Kotletkám nařízneme okraje, naklepeme, osolíme, opepříme. Z výše uvedených ingrediencí uděláme marinádu, do které masíčko naložíme a necháme odležet v... více o Vepřové plátky v pomerančové marinádě
Pro výrobu potřebujete mleté skopové a hovězí maso zhruba půl na půl, není to podstatné a každý si recept upravuje podle chuti. Maso smíchejte s... více o Pljeskavica
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře... více o Čevabčiči na chorvatský způsob
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, vložíme do marinády, kterou jsme připravili ze dvou lžic kokosového mléka, dvou lžiček chicken masaly a oleje.... více o Karibské kuřecí špízy
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, posolíme, popepříme, a "vymácháme" je v misce s olejem, okořeníme staročeským kořením (nemusí být, staročeské... více o Pikantní "thajské" maso se zeleninou
Pro přípravu masa nejprve v mělké široké misce řádně smícháme lžíci sojové omáčky, med a koření pěti vůní. Kachní prsa poté vložíme do misky a sice... více o Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
Kuře očistíme, a položíme na alobal. Chléb nakrájíme na krajíce a obložíme slaninou. Grilovací koření rozmísíme s půl deci oleje. Kofolu nalijeme do 4... více o Kuře k sežrání
Banán rozřízneme na dvě půlky napříč, posypeme perníkovým kořením a skořicovým cukrem podle chuti a pokapeme citronem. Nadrobíme ořechy, zabalíme do... více o Grilovaný banán
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií)... více o Zbojnická rožeň
Kuře omyté a osolené položíme na pekáč vysypaní solí - dáme grilovat. Tarhoňu dáme na rozpálený olej opražit do hněda, pak zalijeme vodou + 1 cm navíc... více o Kuře a la Milota
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím tácku nebo na alobalu dáme na gril... více o Grilovaný hermelín II.
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, dáme do pekáčku, polijeme asi 1 dl oleje, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros, kari, aj.) a pořádně... více o Smradíci
Podle vlastních zvyklostí připravíme topinky (někdo dělá na oleji, někdo na sádle, já na másle). Očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe olomouckými... více o Kovářská topinka
Papriky zbavíme jadýrek a rozpůlíme. Půlku naplníme směsí, kterou získame smícháním nastrouhaného eidamu, petrželky a nivy. Utlačíme a navrch přidáme... více o Anabe plněné papriky
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, jablka oloupeme a nektarinky vypeckujeme, vše nakrájíme na cca stejné kousky jako kuřecí maso. Slaninu... více o Kuřecí špíz s ovocem a opékaným bramborem
Veku nebo bagetu nakrojíme šikmo, ale nedokrojíme až do konce. Rozpuštěné máslo s trochou olivového oleje smícháme s česnekem a bylinkami (nejlepší je... více o Rozpečená veka
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Z ostatních ingrediencí utvoříme marinádu, do níž kotlety naložíme a na 24 hodin je dáme do... více o Kotlety piráta kapitána Flinta
Zapneme troubu na maximum, současně nakrájíme 2 cibule a na hrubém struhátku nastrouháme 2 mrkve a polovinu středně velkého celeru. Když se trouba... více o Tatarák pro vegetariány
Namočené fazole uvařit. Ve velké míse smíchat zálivku - olej, drobné kostičky cibule, utřený česnek, sůl a pepř. Nešetřit příliš solí ani pepřem. Do... více o Fazolový salát univerzál