Kuřecí maso potřete olejem s estragonem. Nechte hodinu odležet. Mezitím si připravte fenykl, zbavte ho vrchní vrstvy a překrojte. Osolte, opepřete a... více o Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak... více o Panenka s olivovou tapenádou
Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený... více o Rib eye steak se sušenými rajčaty
Brambory omyjeme, větší přepůlíme a vaříme. Po asi 10 minutách přidáme kukuřičné klasy a vaříme dalších 8-10 minut, dokud se brambory nedovaří.... více o "Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice
Do misky dáme zakysanou smetanu, přisypeme koření, byl. sůl, najemno nakrájenou pažitku nebo petrželku. Utřeme česnek, přidáme olej a zamýcháme. Pokud... více o Kuřecí prsa v zakysané smetaně
Smícháme ingredience na marinádu a naklepané maso v něm necháme, nejlépe přes noc, marinovat. Pak rozpálíme pod grilem grilovací pánev a kotletky... více o Vepřové maso v lepkavé marinádě
1. V misce smícháme koření, hořčici, med, worcestrovou omáčku a citronovou šťávu. 2. Nakrájíme cibuli na plátky. 3. Připravíme si velkou mísu a do ní... více o Kuřecí prsíčka na grilování
Maso osolte, opepřete, potřete olejem a grilujte asi 6 minut z každé strany. Poté nakrájejte na větší kostky. Tortilly lehce zahřejte na suché pánvi.... více o Soft tacos s grilovaným kuřetem
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano... více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem
Maso nakrájejte na stejně velké plátky, promíchejte s dalšími přísadami a nechte v chladu několik hodin, lépe přes noc, marinovat. Na kořenicí pastu... více o Grilované kuře v kokosu
Na pekáč dáme pečící papír a rozprostřeme krevety. Nakrajíme jeden citrón na kolečka a také rozprostřeme po pekáči. Vezmeme si misku a dáme do ní... více o Krevety s citronovou omáčkou
Nakrájíme kuřecí maso na větší nudličky, posolíme, opepříme, přidáme chilli a rozdrcený česnek. Promícháme a necháme odpočívat. Pruhy masa omotáme... více o Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru... více o Uzený losos na grilu
Maso si rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vytvarujeme placky, které z obou stran osolíme, opepříme a hodíme s trochou oleje na rozehřátou pánev. Je... více o Nejchutnější hamburger
Grilování na cedrovém prkénku je velmi používaný způsob úpravy nejen ryb, ale i krevet a jakéhokoli masa nejen v Kanadě a USA, ale získává si čím dál... více o Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř,... více o Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky... více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. Oregáno opláchneme, vytřepeme a... více o Řecký šiš kebab
Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky. Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a... více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Předehřejte gril v troubě. Datle rozpulte a přibližně 3 minuty prohřejte v kastrůlku s medem. Vmíchejte levanduli. Sýry dejte do zapékacích misek,... více o Kozí sýr s medem a datlemi
Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a... více o Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, pokapeme olejem a grilujeme po každé straně 4 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na... více o Sedlácké vepřové plátky s jablky
Paličky potřené marinádou smíchanou ze všech uvedených přísad grilujte dozlatova. Podávejte s kousky limetky k zakápnutí a s čerstvým bílým pečivem,... více o Kuře Huli-Huli
Zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky silné podle tuhosti zeleniny, například kedlubnu budeme krájet na slabší kolečka než cuketu nebo lilek,... více o Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Na vymazaný plech rozprostřeme hrášek (čerstvý nebo rozmražený), který pokapeme olejem, posypeme kořením a dáme na 180°C zapéct do předehřáté trouby... více o Pečený (grilovaný) hrášek
Bagetu lehce potřete olejem a dejte na plech s pečicím papírem. Předehřejte gril v troubě a bagetu krátce opečte. Jablko rozčtvrťte, oloupejte a... více o Chlebíčky s brusinkami
Množství záleží na počtu strávníků: Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek, potřeme olivovým olejem (i uvnitř) a naplníme pokrájenou mozzarellou,... více o Papriky s mozzarellou, rajčaty a česnekem
Množství záleží na počtu strávníků: Papriky podélně rozpůlíme, očistíme od semínek, potřeme olivovým olejem (i uvnitř) a vnitřky naplníme pokrájenou... více o Papriky s mozzarellou a olivami
1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může... více o Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
Vezmeme si kuřecí prsíčka a rozkrojíme je na tenčí plátky. Posypeme grilovacím kořením a dáme na domácí gril, popřípadě uděláme na pánvi. Mezitím si... více o Boříkovo Wrap
Množství záleží na počtu strávníků. Pokud budeme připravovat dýni v troubě, pokrájíme ji na větší kostky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím... více o Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná
Žampiony očistíme a vyloupneme jim nožičky, aby zbyly jen hlavičky. Nožičky si nakrájíme na jemňounké kostičky a smícháme s rozdrobenou nivou. Každou... více o Žampiony na gril či do trouby
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky... více o Makrela na grilu Institutu kompliment
Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu,... více o Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme z vepřové panenky 3 medailonky (silnější plátek, který ve středu nařízneme,... více o Vepřová panenka na pepři, mrkvové chipsy, šťouchané brambory
Omyjeme maso, popř. nařízneme (pokud je silnější) a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem (pokud máme titanovou pánev, můžeme i bez... více o Hermelínové kuře s rajčátky
Maso omyjeme, jemně naklepeme. V misce si smícháme veškeré suroviny krom rozmarýnu. Maso vložíme do uzavíratelné misky a prohněteme s marinádou. Na... více o Krkovice na medu a rozmarýnu
Celé neloupané cibule ogrilujte. Pak je oloupejte a nakrájejte na klínky. Mrkve nastrouhejte nahrubo, promíchejte s cibulí, hojně zakapejte olivovým... více o Salát z grilované cibule a mrkve
Většinu oloupaného zázvoru nakrájejte na velmi drobné kostičky. Polovinu zázvoru promíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou, pepřem a omáčkou teriyaki... více o Špíz s mořskými plody po asijsku
Šunku promíchejte v míse s kůrou a velmi jemně nakrájenou šalvějí. Panenky očistěte a každou rozkrojte napříč na polovinu. Podélně nařízněte asi do... více o Vepřová panenka po středomořském způsobu
Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté... více o Orientální jehněčí kebaby
Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky... více o Vepřové grilované špízy na Firewire
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte... více o Kachní prsa na fících
První dáte na pánvičku trošku oleje a potom přidáte papriku. Po chvilce přidáte vajíčko. A potom tam dáte lahůdkovou cibulku. Necháte 3 minuty vařit,... více o Výborná vejce
Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami a uděláme marinádu. Maso osolíme, vložíme do misky s marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek... více o Maso v marinádě
Smícháme všechny ingredience a naložíme do nich maso. Vystačí asi na 1 kg masa. Používám tuto směs také na vytvoření těstíčka na masové placičky, vždy... více o Marináda nejen na gril
POZOR, TENTO RECEPT JE VELMI PÁLIVÝ!!! DOPORUČUJI JEN LIDEM, KTEŘÍ MAJÍ RÁDI HODNĚ PIKANTNÍ VĚCI!!! Chili, pálivou a sladkou papriku, mletý a celý... více o Leninovo ohnivé maso
Nejdříve si připravte bylinkové máslo. Lehce změklé máslo smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Šnečí maso lze koupit už upravené v nálevu.... více o Šneci s bylinkovým máslem
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte.... více o Americký hamburger z vyzrálého hovězího