• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušení

Dušení

Vybíráme z receptů

Přidat kategorii do oblíbených
40 minut
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce... více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso... více o Tymiánové hovězí se zeleninou

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou mléka. Trochu... více o "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

80 minut
Vepřová játra na kořenové zelenině

Vepřová játra na kořenové zelenině

Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek... více o Vepřová játra na kořenové zelenině

Dušená mrkev nasladko

Dušená mrkev nasladko

Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu, lžíci másla, cukr a dle... více o Dušená mrkev nasladko

Dušené plněné papriky

Dušené plněné papriky

Větší papriky rozkrojíme na poloviny, očistíme a omyjeme, necháme okapat. Mezitím si v misce rozmícháme rajčatový protlak s francouzskou hořčicí,... více o Dušené plněné papriky

45 minut
Kuřecí salát se zeleninou a jablkem

Kuřecí salát se zeleninou a jablkem

Maso nakrájíme na malé nudličky a orestujeme domĕkka. Po vychladnutí přidáme nakrájenou zeleninu a jablka. Na závér přidáme majolku a zamícháme.... více o Kuřecí salát se zeleninou a jablkem

Klobásové zelí

Klobásové zelí

Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a... více o Klobásové zelí

Kapustová klobása

Kapustová klobása

Na trošce oleje nebo sádla necháme osmažit pokrájenou cibuli, během smažení přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme na nudličky... více o Kapustová klobása

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso,... více o Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a dáme osmažit dozlatova na dosklovata osmaženou cibuli na oleji... více o Celerové hovězí s tymiánem

40 minut
Květákové kari

Květákové kari

Květák si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře (10 minut). Necháme zchladnout. Mezitím, kdy nám chladne květák, si připravíme cibuli, kterou si... více o Květákové kari

40 minut
Čína z kuřecího masa s kukuřicí

Čína z kuřecího masa s kukuřicí

Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme do misky, přidáme olej podle oka, sójovou omáčku také podle oka, kukuřici z plechovky i s nálevem, sůl,... více o Čína z kuřecího masa s kukuřicí

50 minut
Salámové misky v cibulovém sosu

Salámové misky v cibulovém sosu

Točený salám (vyberte, který Vám chutná) nebo špekáčky nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do... více o Salámové misky v cibulovém sosu

Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

Václavky (bedly) s kořenovou…

Houby očištíme, pokrájíme, krátce povaříme a scedíme. Na oleji s máslem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nové koření, strouhanou... více o Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

Houbová směs s Gothajem

Houbová směs s Gothajem

Na malém množství oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájený Gothaj a papriku pokrájenou na nudličky, nakonec přidáme česnek a... více o Houbová směs s Gothajem

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu... více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

30 minut
Čočka by Alena Honnerová

Čočka by Alena Honnerová

1) Rozpálíme olej v hrnci a orestujeme pórek. 2) Dále přidáme strouhanou mrkev a poté žlutou papriku nakrájenou na kousky. 3) Přidáme červenou čočku a... více o Čočka by Alena Honnerová

20 minut
Cuketa na slanině se žampiony a sýrovou omáčkou

Cuketa na slanině se žampiony a…

Menší část anglické a špeku nakrájíme na kostičky a dáme na pánev, orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, znovu restujeme a nakonec část porku,... více o Cuketa na slanině se žampiony a sýrovou omáčkou

Řízky v zeleninové omáčce

Řízky v zeleninové omáčce

Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,... více o Řízky v zeleninové omáčce

Cuketová hořčice

Cuketová hořčice

Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání... více o Cuketová hořčice

300 minut
Kotlíkový guláš ala DoPe

Kotlíkový guláš ala DoPe

Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso musí být z jednoho kusu dobytka a stejného druhu (nelze kombinovat přední a kližku, už vůbec ne se zadním, protože by... více o Kotlíkový guláš ala DoPe

Malinový pudink

Malinový pudink

Maliny dáme do kastrolu, přidáme 100 ml vody a za občasného zamíchání necháme cca 10 minut podusit. Pak přecedíme a propasírujeme, šťávu doplníme do... více o Malinový pudink

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat drobně pokrájenou uzenou slaninu, přidáme na nudličky nebo... více o Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

70 minut
Houbová omáčka s masem

Houbová omáčka s masem

Na oleji ve větším kastrolu necháme orestovat jednu větší cibuli dozlatova. Poté přidáme osolené, na kostky nakrájené maso a přidáme pepř. Přidáme... více o Houbová omáčka s masem

120 minut
Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a... více o Dušená hovězí kližka

120 minut
Ďábelské tousty III

Ďábelské tousty III

Vše pomlet na masovém strojku. Dát do hrnce a 1-2 hodiny dusit. Na konci dušení se může přisladit. Směs se dá do sklínek a sterilizuje se 30min při... více o Ďábelské tousty III

20 minut
Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a... více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

20 minut
Pomazánka na toasty

Pomazánka na toasty

Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme a podusíme na oleji. Vmícháme česnek rozetřený se solí, pepř a sýr. Pomazánkou potřeme křupavé toasty, posypeme... více o Pomazánka na toasty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Na oleji (špeku) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat maso, pak osolíme a okořeníme a přidáme zeleninu. Ještě krátce restujeme za... více o Adžika masovo-zeleninové ragú

70 minut
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a... více o Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

20 minut
Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme... více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

45 minut
Letní oběd

Letní oběd

Bulgur si dáme vařit. Pórek, hlívu, tuříny a zelí si nakrájíme na požadované kousky. Množství je asi všeho 1:1:1:1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme... více o Letní oběd

30 minut
Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

Pečlivě omyté brambory nakrájejte na menší kousky, stejně jako papriku a cuketu. V kastrolu na rozehřátém oleji nejprve osmažte brambory. Přilijte... více o Ratatouille s bramborami

200 minut
Dušené hovězí po francouzku

Dušené hovězí po francouzku

Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev,... více o Dušené hovězí po francouzku

Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi

Česnekové výhonky v tomatové mleté…

Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme, k masu přidáme nastrouhaný česnek a drobně pokrájené... více o Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Drobně pokrájenou cibuli na másle nebo oleji osmažíme dosklovata. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran.... více o Kuřecí ragú se žampiony

80 minut
Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce... více o Dušená krkovička se zeleninou

210 minut
Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj... více o Telecí líčka na víně

90 minut
Špagety s masovou směsí

Špagety s masovou směsí

Těstoviny: Vařící se vodu osolíme a dáme vařit špagety dle návodu. Měkké špagety slijeme a prokápneme několika kapkami oleje. Masová směs: Na pánvi... více o Špagety s masovou směsí

30 minut
Špagety tomatoes

Špagety tomatoes

ŠPAGETY - vložíme do vroucí osolené vody + lžíce oleje a vaříme 7-8 minut (nebo podle druhu špaget) - po uvaření scedíme a přidáme špetku bazalky ... více o Špagety tomatoes

20 minut
Dušený lilek s vajíčkem

Dušený lilek s vajíčkem

Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť a je křehká. Půlku ještě po... více o Dušený lilek s vajíčkem

25 minut
Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje. Z hmoty vytvoříme placky a dáme na páru - 5... více o Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

20 minut
Dušené zelí jako příloha

Dušené zelí jako příloha

Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka. Mezitím si uděláme zásmažku - na... více o Dušené zelí jako příloha

Fazolkové těstoviny

Fazolkové těstoviny

Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které přidáme orestovat pokrájenou slaninu (šunku) a ke konci i nastrouhaný česnek. Do hrnce... více o Fazolkové těstoviny

30 minut
Sýrová mrkev

Sýrová mrkev

Nakrájet mrkev na kolečka a osmažit na olivovém oleji. Přidat sůl, pepř, dle chuti. Až bude mrkev osmažená, podlít trochou vody. Podusit, ale tak, aby... více o Sýrová mrkev

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky.... více o Česnekovo-houbový guláš

80 minut
Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku ... více o Španělské ptáčky z vepřového

Domácí popcorn (slaný)

Domácí popcorn (slaný)

1. Olej rozehřívejte v hrnci, dokud se v něm nezačnou dělat bublinky. 2. Pak dovnitř nasypte kukuřici tak, aby zakrývala dno hrnce. Důležité: hrnec... více o Domácí popcorn (slaný)

60 minut
Kuře ála Benny

Kuře ála Benny

Nakrájíme cibuli najemno. Dále si nakrájíme česnek na plátky. Kuřecí prsa obalíme v kari koření. Na pánvi odlejeme trochou vody, asi 1 dcl. Až se voda... více o Kuře ála Benny

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • ...
  • 46
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
31
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Topmodelka Sklenaříková (53): Dojemné překvapení od vymodlené dcery (6)!

Topmodelka Sklenaříková (53): Dojemné překvapení od vymodlené dcery (6)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Dušení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact