Kadeřávek očistíme a dáme na 15 minut vařit do osolené vody. Pak vyjmeme, drobně usekáme a dáme na nakrájenou zpěněnou cibuli, lehce osmažíme a... více o Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami
Kapustičky uvaříme ve slané vodě (5-7 minut). Vyjmeme, dáme okapat. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a cibuli, osmahneme přidáme... více o Orientální růžičková kapusta
Těstoviny dáme vařit do vroucí vody, na pánvi si osmahneme kuřecí řízky nakrájené na drobné kostky ochocené solí a bílým pepřem k masu přidáme... více o Pórkové špagety
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Drážďanský guláš II.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme stroužek česneku přeříznutý na půl, chvíli restujeme a přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, osolíme,... více o Kuřecí kousky s těstovinami a špenátem
Klobásy opečeme ze všech stran na másle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a vše zalijeme pivem. Osolíme... více o Klobásy v pivní omáčce
Omyté cukety překrojíme na dvě poloviny a vydlabeme z nich dužinu. Mleté maso smícháme s vejcem, strouhaným sýrem, osolíme, opepříme (můžeme přidat... více o Plněné špalíčky z cukety
Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na... více o Rajská trochu jinak
Červenou řepu očistíme a nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na kolečka. slaninu také nakrájíme na kousky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme... více o Guláš z červené řepy
Párky oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji nebo na slanině. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, malinko podlijeme vodou a dusíme,... více o Buřty s cibulí
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso. Až se osmahne (začne se drobit), osmahneme žampiony, pak podlijeme vínem dle chuti, přidáme rajčata a... více o Špagety Fantazie
Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme a strouhané brambory zalijeme trochou vařeného mléka, okořeníme, případně zahustíme hladkou moukou.... více o Kuřecí játra v bramboráku
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Potom přidáme oloupaná rajčata (spařená), nakrájená... více o Vepřové maso v zelí s rajčaty
Kotlety maklepeme, osolíme, potřeme česnekem, trošku posypeme tymiánem - nesmí ho být moc, nebylo by to dobré, pouze pár snítek - a posypeme hladkou... více o Kotlety po židovsku
Cibuli zpěníme na oleji, vložíme na kostky nakrájené špekáčky a orestujeme. Do základu přidáme oloupaná nakrájená rajčata, okořeníme paprikou, solí a... více o Pivařský guláš
Uvaříme těstoviny, ideální jsou vrtule. Na tuku opečeme kuřecí maso na nudličky či kousky, vyndáme, na stejném tuku necháme zesklovatět cibulku na... více o IBC těstoviny
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s kořením Polo na kuře, sojovou omáčkou, worchestrem. Necháme odležet, nejlépe do druhé dne. Poté maso... více o Kuřecí mňamka
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme... více o Toast fruti di mare
V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané... více o Mrkvový kastrol
Jablko a červenou řepu oloupáne a nakrájíme na nudličky. Cibuli drobně posekáme, zpěníme na másle, přidáme červenou řepu, podlijeme sklenicí vody,... více o Dušená červená řepa s jablkem
Nakrájíme na drobno cibuli, dáme na sucho osmahnout na Wok, tak 5 minut smažíme za stálého míchání. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso, přidáme k... více o Korma
Na másle (je nejlepší), nebo na sádle s olejem, podusíme přibližně tolik rozkrájené cibule, kolik máme masa. Nasolené maso, nakrájené přes vlákna na... více o Hovězí na cibuli
Jakékoli těstoviny uvaříme dle návodu, odcedíme vodu a promícháme. Mraženou zeleninu asi 10 minut podusíme na másle. Okurku, kapii a rajčata nakájíme... více o Těstovinový salát II.
Omytou, popř. oloupanou cuketu nakrájíme spolu s oloupanými brambory na kostičky (asi 2cm) Na oleji (možno přidat kousek nakrájené anglické slaniny)... více o Cuketový guláš se zeleninou
Maso opečeme zprudka na olivovém oleji ze všech stran, přilijeme vodu a necháme trochu podusit pod pokličkou. V pekáčku, ve kterém budeme jídlo... více o Vepřové maso s bramborami
Cibuli, papriky, rajčata a salám nakrájíme a podusíme doměkka. Směs rozložíme na těsto a zapečeme. Přidáme dušené žampiony nebo jiné houby a opět... více o Náplň na pizzu - Zeleninová s houbami
Uvaříme nudle a necháme okapat. Na másle podusíme houby se slaninou do změknutí. Vmícháme nudle, okořeníme, posypeme sýrem. Podáváme se zeleninovými... více o Houbařské nudle
Kapustu nakrájíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Na rozpuštěné slanině dusíme houby do měkka a pak... více o Dušené houby s kapustou
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme a ještě 20 minut dusíme za... více o Čertovské houby
Houby rozkrájíme na kousky a podusíme na pánvi asi 30 minut. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, dáme na rozpálený olej, přidáme koření na Steak a... více o Kuřecí směs na houbách
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, častečně rozmrazený špenát a podusíme asi 5 minut. Necháme trochu vychladnout a přimícháme... více o Těstoviny se špenátem
V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmažíme hrášek. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou až je hrášek měkký. Ve smetaně rozkvedláme mouku,... více o Dušený hrášek na smetaně
Na cibuli podusíme nakrájený pórek, přidáme koření, sůl, kysanou smetanu a prohřejeme. Nalijeme na špagety a sypeme strouhaným sýrem, můžeme použít i... více o Špagety s pórkem
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky a dusíme asi 5 minut za stálého míchání. Pak... více o Těstoviny s mletým masem
Cuketu postrouháme, cibuli posekáme, česnek prolisujeme. Všechny suroviny mimo Deka dusíme 30 minut. Přidáme deko a dusíme ještě 5 minut. Plníme do... více o Pomazánka z cukety
Houby nakrájíme a podusíme. Vejce uvaříme natvrdo, na masovém mlýnku pomeleme škvarky, cibuli, česnek, vejce a dušené houby. Ke směsi dáme máslo dle... více o Houbová škvarková pomazánka
Houby nakrájíme, osolíme a podusíme na cibuli. Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, strouhankou namočenou v mléce, osolíme, opepříme a... více o Houbové karbanátky III.
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou anglickou slaninu a nakrájenou cibulí přidáme houby, kmín, pepř a sůl a dusíme... více o Houbový závin
Čisté houby nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a houby v něm dusíme, doukud se všechna voda neodpaří a houby nezměknou. Mezitím rozkrájíme... více o Houbové bramboráčky II.
Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, lehce obalíme ve škrobové moučce, vložíme do rozpáleného oleje a stálého míchání opečeme ze všech... více o Vepřové kostky s letním zelím a nudlemi
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a... více o Polévka z kapra
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci... více o Špenátové karbanátky
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme... více o Treska na zelenině
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Papriky očistíme, důkladně odstraníme semeníky, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na větší kousky.... více o Paprika s rajčaty a smetanou
Čistý pórek nakrájíme na špalíčky, osmahneme prudce na rozpáleném oleji, osolíme a podlijeme hrnkem vřelé vody nebo vývaru. Rýži ve varných sáčcích... více o Pórek s rýží
Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme zelí, sůl a pepř, sojovou... více o Dušené čínské zelí
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a klademe do silně rozpáleného oleje, ve kterém cibule usmažíme dorůžova. Pak k cibulím přidáme... více o Dušená cibule s rajčaty
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle ji lehce osmahneme. Když zesklovatí, přidáme mletou papriku, podlijeme několika lžicemi... více o Cibule na paprice
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme... více o Panenský štrůdl
Na tuku osmažte kostky slaniny, přisypte plátky cibule a česneku, přidejte osolená králičí stehýnka, opečte, podlijte pivem a duste v horké troubě pod... více o Králičí stehýnko Gambrinus