Kuřecí kousky zprudka krátce osmažíme na olivovém oleji a vyndáme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, dále nasekaný... více o Kuřecí cacciatore
Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Mezitím na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme propláchnuté a překrájené zelí a dusíme. Po chvilce posypeme... více o Těstoviny se zelím
Plátky masa jemně naklepeme, ochutíme steakovým kořením, dáme do misky, zalejeme olejem a necháme do druhého dne odležet (nemusí být!). Ve vysoké... více o Kačenčina panenka
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, opražíme slaninku, potom přidáme nakrájené hovězí, předvařené fazole, podusíme cca.10 min, podlijeme... více o Gulkov guláš
Kuře rozporcujeme a osolíme, jablka nastrouháme na tenké plátky, celer nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji a másle necháme zpěnit na drobno... více o Kuře na jablkách a celeru
Listové těsto rozválíme do picové nebo kulaté koláčové formy (lehce vymazané) a propícháme vidličkou. Na nakrájené anglické slanině podusíme cibulku,... více o Koláč z kysaného zelí
Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme na velikost jaká nám chutná. Pak vše podusíme do poloměka, přidáme kečupy a omáčky, plníme za tepla do sklenic.... více o Omáčka z cuket na těstoviny či do masa
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3 kolečka šunkového... více o Masové závitky se šunkovým salámem
Maso nakrájíme na nudle, osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené, olejem vymazané teflonové pánvi. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a přidáme... více o Azu po tatarsku dietní
Kotlety ostrým nožem prořízneme a vytvoříme kapsu, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Kapsu naplníme rozdrobeným ovčím sýrem smíchaným s na kostičky... více o Pastýřské kotlety
V mléce rozšleháme sůl a vejce a postupně zašleháváme mouku na mírně zahoustlé těsto, které dáme asi na půl hodiny odležet do chladu. Před smažením do... více o Palačinky s mletým masem a houbami
Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý... více o Mořské rizoto II.
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,... více o Kuřecí játra na hrášku
Rybí filé nakrájíme na menší kostky a zalijeme marinádou z nakrájeného pórku na kolečka, najemno posekané cibule, vína, hořčice (nejlépe francouzské),... více o Pikantní rybí filé
Na tuku osmažíme cibulku, maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a vložíme na cibuli, přidáme sušené houby,... více o Pikantní omáčka
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme... více o Norská rybí polévka
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,... více o Hovězí na černém pivu
Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno... více o Masová minutka
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa.... více o Dietní karibské kuře
Kuřecí maso nakrájíme na kousky (nudičky, kostičky). Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli a poté přidáme kousky masa, které osolíme a... více o Kuřecí na divoko se smetanou
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a... více o Vepřové na adžice
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou... více o Kuřecí guláš II.
Maso nakrájime na malé řízečky (medajlonky), naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Pálivé papričky nasekáme na malé kousky a promícháme se... více o Pikantní vepřové maso s ovocem
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem,... více o Vepřové maso na víně
Stehna omyjeme, dobře osušíme, osolíme. Na rozehřátý olej v pekáči položíme stehna a v rozehřáté troubě (230 °C) po obou stranách opečeme, pak... více o Kuře po Srbsku
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je... více o Dušená mrkev II.
Očištěnou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo na struhadle. Husí prsa rozdělíme na 8 kousků a opečeme prudce na husím sádle, podlijeme vínem s vodou... více o Husí prsa na víně
Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací ohnivzdorné mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme... více o Husa v zelí
Zpěnit cibulku, nakrájet papriky a dusit. Přidat rajčata, (salám), osolit a nakonec vejce.... více o Lečo II.
Rajské přelijeme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky do kastrolu spolu s posekaným česnekem a ostaními ingrediencemi (tavený sýr ... více o Výborná omáčka na špagety
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, čistou mrkev na kolečka a vše osmahneme krátce na sádle. Přidáme koření a mírně dusíme pod pokličkou 15 minut... více o Dušená cibule s mrkví
Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a... více o Segedínský guláš III.
Postup: Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku. Plát... více o Vepřová roláda s lečem
Na tuku osmažíme dozlatova cibuli a zeleninu, vše nakrájené na kolečka, celer na kostičky. Přidáme osolené a opepřené porce kuřete, posypeme... více o Dušené kuře v zelenině II.
Papriky, cibule, česnek a rajčata nakrájíme na větší kousky, přidáme žampióny na plátky, vše promícháme přidáme nové koření, pepř a bobkový list,... více o Dušené kuře v zelenině
Sojové kostky přelijeme vařícím bujonem z 0,25 dl vody a necháme odležet. Na sádle opečeme kostky dočevena a přidáme nadrobno krájenou cibuli, osolíme... více o Sojové kostky na kmínu a pivu
Na orestovanou cibuli dáme nakrájené papriky, rajčata, osolíme, opepříme (můžeme přidat i cuketu nebo patizon) a dusíme do poloměkka. Pak přidáme... více o Španělské lečo
Na rozpáleném oleji prudce orestujeme játra, k nim přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a počkáme až zesklovatí, dle potřeby přilijeme olejem, aby... více o Játra pana starosty
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za... více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme... více o Kuře plněné zeleninou
Oloupaná jablka nakrájíme na menší kousky dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody a rozdusíme na kaši. Mezitím si ušleháme z bílků tuhý sníh, kam... více o Jablečný pěnový pohár
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl. Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme... více o Segedínský guláš II.
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,... více o Český guláš
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme... více o Volyňský guláš
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách... více o Znojemský guláš II.
Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme... více o Vepřový guláš na pivě
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky... více o Uherský guláš
Kuřecí prsíčka odblaníme a nakrájíme na řízky. Nenaklepáváme je, ale vložíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sójové omáčky, pepře,... více o Kuřecí prsíčka s brokolicí