Umytého a očištěného kapra naporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opražíme na oleji. Potom zalejeme polovinou vína, přidáme... více o Kapr na sardelkách se žampiony
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, prolisujeme česnek a... více o Rýže na jiný způsob
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, všechno koření a chvilku podusíme se 4 lžícemi čertovské omáčky( použila jsem tu, co jsem vyrobila podle... více o Čertovské rizoto
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ... více o Bůček po cikánsku
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky... více o Ananasová čína
Hovězí plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. V tlakovém hrnci rozpustíme trochu ceres softu, opečeme na něm plátky. Pak je vyndáme, do hrnce... více o Hovězí na slanině se smetanou
Bůček nakrájíme na větší pláty 3-5 cm nebo podle žebra, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodu, dáme do kastrolu s pokličkou a dusíme na plotně.... více o Bůček podle mojí maminky
Vykostěné maso nakrájím na kousky a osmahnu na nakrájené cibuli. Zapráším paprikou a dusím až skoro do měkka (když se vysmahnou, tak přileji trochu... více o Králíčí kousky
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,... více o Čertovský mls
Na sádle uděláme světlý karamel (nepřipálit) a na něj dáme na hrubo nastrouhané kedlubny. Necháme trochu podusit a zalijeme vývaram (vodou) - ne mnoho... více o Kedlubny na karamelu
Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...
Na rozehřátém oleji a jedné lžíci másla opečeme osolené a opepřené kuře na obou stranách. Zakryjeme a dusíme až z prsíček teče bezbarevná šťáva (10... více o Kuře za 35 minut
Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí... více o Vánoční kysané zelí
Na oleji opéci cibule nakrájené na kostičky, přidat kostky masa a péci, až se maso zatáhne.Pak přidáme zelí a opět necháme trochu opéci. Nakonec... více o Pikantní vepřové
Na rozehřátou slaninu přidat cibuli na kostičky a nechat zrůžovět. Maso osolit, opepřit a rychle opéci na cibuli do červena. Zalít protlakem a zhruba... více o Vepřové maso po italsku
Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme koření a také necháme zpěnit. Slepici rozdělíme na porce a opečeme na směsi cibule a koření. Zalijeme vodou,... více o Slepice po indiánsku
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, popř. kari, olej a promícháme. Necháme uležet do druhého dne. Pak maso opečeme na... více o Hovězí na kari s kokosem
Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme... více o Bakoňské plátky
Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme... více o Buřtguláš
Mrkev podusíme na másle, posypeme hnědým cukrem, osolíme, přidáme hořčici. Když se cukr rozpustí, zalijeme jablečným vínem a pod pokličkou dusíme.... více o Dušená mrkev s dijonskou hořčicí
Brokolicové růžičky povaříme asi 4 minuty a scedíme. Na oleji podusíme do měkka zelí, cuketu, na kolečka nakrájený pórek, hrášek a prolisovaný česnek.... více o Zelené těstoviny s pikantní zálivkou
Kuře vykostíme, nakrájíme na drobno. Smažíme na másle asi 15 min., přidáme ostré karí. Poté přidáme na drobno nakrájený pórek a žampiony a nakonec... více o Vietnamské kuře
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2... více o Ostré somálské karí
Vepřové řízky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou a orestujeme kostky. Zalijeme vodu a dusíme do... více o Srbský vepřový guláš
Maso osolíme, opepříme, vmícháme Solamyl a zalijeme studeným mlékem. Necháme v lednici několik hodin uležet. Potom dáme 3/4 těsta do vymazané formy i... více o Masový dort II.
Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky. Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami ... více o Kyselé zelí trochu jinak
Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a... více o Minutková šťáva
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce opečeme na oleji a vyjmeme. Osmažíme cibuli, přidáme papriku, vložíme řízky, přidáme hořčiči,... více o Vepřové řízky po dalmatsku
Připravujeme ze 4 dílů masa - to je totiž krása. Pak si je naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Orestujeme na pánvi a přidáme cibuli,... více o Pomyšlení
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme cibulku. Až lehce zrůžoví, přidáme do základu maso a... více o Ohnivé fazole se švestkami
Z kotlety si připravíme steak 200 g, okořeníme steakovým kořením a orestujeme na pánvi. Přidáme cibulku, česnek, žampiony, oregano, chilli, zalijeme... více o Mikova pompézní mlaskačka
Cibuli pokrájíme na kolečka, osmahneme a zaprášíme mletou paprikou. Přídáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní... více o Čertovský guláš
Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný. Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí,... více o Francouzské škvarky Rillons
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil tyčový mixér). Nivu... více o Houbová pomazánka s nivou
Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým... více o Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží
Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a... více o Jambalaya (džambalája)
Plátky masa, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme, potřeme olejem a dáme na chvilku do lednice. Poté na tuku orestujeme drobně nakrájenou cibulku,... více o Lyonská roštěná
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme.... více o Hovězí guláš v tlakáči
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme ho na dva díly a vyválíme pláty. Plát položíme na vymaštěný plech a druhým přikryjeme náplň.<BR>Náplň:... více o Jablkové řezy III.
Cuketu nastrouháme na hrubo, posolíme a po chvíli z ní vymačkáme vodu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme rozsekaný česnek a... více o Cukína na smetaně
Švestky (vypeckované) dáme do kastrůlku, přidáme trošku vody, podusíme. Uvaříme si těstoviny. Ke švestkám přídáme nasekané oříšky, mák, trochu mléka,... více o Švestkové nudle
Sušené houby namočíme na 1 hodinu. Na kostky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme trošku oleje a nakrájenou cibuli, kterou opražíme do sklovita. Potom... více o Houby - z každého rožku trošku
Kolínka jako přílohu uvaříme podle návodu na obalu. Nakrájenou cibuli zpěníme a přidáme nakrájené maso na nudličky. Dusíme do měkka. Propláchnuté... více o Italiano s fazolí
Prsíčka nakrájíme na kousky, na oleji orestujeme do měkka. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a cibuli. Zalijeme smetanou a chvilku podusíme. Ochutíme... více o Kuřecí soté se smetanou
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí... více o Papáčkovy špagety (těstoviny)
Dužinu dýně umeleme na masové strojku a 10 min. podusíme. Přidáme koření a šťávu, želírovací cukr a 5 minut prudce povaříme. Dáme do sklenic, uzavřeme... více o Džem ze žluté dýně
Maso omyjeme, osušíme a kolem dokola vydatně opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách opečeme. Troubu předehřejeme na 200... více o Kořeněná uzená pečínka
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme na kostky nakrájené hlavičky hub, přidáme vegetu a rozetřený česnek, pepř,... více o Zapečené houby s hermelínem
Maso nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev a celer... dáme na rozpálené sádlo (olej), osolíme, mírně osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a... více o Vepřový guláš s jablky na víně
Plát masa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme, posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Potom na maso položíme plátky šunky, na kolečka nakrájené... více o Roláda s kiwi