Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a na oleji necháme lehce zrůžovět. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra smícháme s hladkou moukou ... více o Játrový flamendr "Kalimero"
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na proužky nakrájené papriky,... více o Kuře na jablečném džusu
Na oleji zpěníme cibulku, posypeme drceným kmínem, přidáme okurky nakrájené na kostičky, masox, sůl a trošku vody. Podusíme, pak přilejeme trochu... více o Okurková omáčka II.
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejeme olej a za častého míchání na něm opečeme pórek a mrkev. Přilijeme sojovou omáčku a dusíme pod... více o Nudle po čínsku
Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do kastrolu vlijeme výpek, dáme cibuli,... více o Plněné kotlety na smetaně
Rýži uvaříme podle návodu, na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, koření, nakonec přidáme rýži, řádně promícháme,... více o Rizoto na plotně
Omytý květák a brokolici naporcujeme na růžičky, mrkev nakrájíme na asi 1 cm kolečka, česnek pokrájíme na plátky dáme do hrnce, promícháme se solí... více o Zeleninový talíř II.
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a... více o Boršč od babičky Tamary
Sekanou potřeme hořčicí a opepříme a opaprikujeme. Vložíme ji do pánve zároveň s cibulí nakrájenou na kroužky, opečeme z obou stran, přidáme pokrájený... více o Sekaná na pivu
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme špenát, osolíme, přidáme mletý pepř, koriandr a chvíli dusíme. Do směsi vmícháme trochu smetany, přidáme... více o Špenátový nákyp III.
Květák s bramborem, karí a jogurtem a placičky púríKvěták rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zpěnit... více o Indický květák s curry a placičkami púrí
Kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě. Na oleji necháme zpěnit cibuli, kapustu necháme odkapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu na... více o Kapusta s párky
Houby očistíme, osolíme a podusíme na zpěněné cibulce doměkka. Ještě zatepla do nich vmícháme šťávu z cca 1/2 citronu. Opepříme a necháme vychladnout.... více o Houbový salát s majonézou
Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a... více o Rýžový pilaf
Šalotku zpěníme na oleji, přidáme kuře nakrájené na kousky (nebo filé a plody moře či krevety), opečeme, přidáme bílé víno, lehce opepříme, zasypeme... více o Rýže a la paella
Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny.... více o Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme osolená krůtí stehna a kuličky černého pepře a opečeme. Pak nádobu vložíme do trouby a pečeme. Podléváme vodou a... více o Španělská krůtí stehna na šampaňském
Do ohně dáme rozpálit větší kámen. Vykopeme jámu cca 1 metr hlubokou. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Do jámy vložíme rozpálený kámen, kotlety... více o Seatonův hrnec
Spaříme zelné či kapustové listy. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme krátce povařenou rýži, osmaženou cibulku. Necháme zpěnit cibuli na oleji, z... více o Zelné či kapustové závitky
Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky (zakápneme vodou, aby nezhořkl). Přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, přidáme petrželku,... více o Římský květák
Na pánev dáme zkaramelizovat hnědý nerafinovaný cukr. Přidáme oloupané čtvrtky jablek, nasekané vlašské ořechy a necháme chvilku dusit ve šťávě z... více o Jablka s karamelem
Maso opepříme, osolíme a smícháme s osmaženou cibulí a nasekanými kapary. Utvoříme větší kuličky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme celé... více o Masové kuličky s kapary
Žampióny omyjeme a oloupeme. Vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené nožičky, šunku, směs osolíme, opepříme a podusíme.... více o Plněné žampióny speciál
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rajčatový protlak, kmín, mletou červenou papriku, sušenou mátu, osolíme, opepříme a přisypeme... více o Turecké plněné papriky
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy... více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy
Poněkud složitější příprava, ale stojí za to. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, opečeme, opepříme,... více o Bigos speciál
Osmahneme 1/2 cibule na oleji, vmícháme do mletého masa spolu s krátce povařenou rýží, opepříme, osolíme. Směsí naplníme papriky a přiklopíme... více o Plněné papriky na smetaně
Slepici vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Kostru můžeme použít na menší množství polévky. V kastrole rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme... více o Guláš ze slepice s uzeninou
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme hlávku česneku, pokrájenou na jemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky... více o Pochválená játra
Plátky lehce naklepejte a nakrájejte na nudličky. V misce promíchejte maso se lžičkou škrobové moučky, lžící oleje, solí a pepřem. Směs hub očistěte a... více o Masové nudličky s houbami
Kuře naporcujeme na menší díly, např. stehno na polovinu, osolíme, opepříme, Posypeme tymiánem a orestujeme na rozškvařené slanině, či oleji.... více o Tymiánovo-smetanové kuřátko
Kuskus uvaříme podle návodu, ale do vody místo soli přidáme Harmonii chuti. Hotový smícháme s předem připravenou zeleninou. Je to výborné jako příloha... více o Kuskus
Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem... více o Trepifajkslovy vrtule
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na... více o Hovězí s máslovými bochánky
Očistíme zeleninu. Ve Woku rozehřejeme olej s hořčičným semínkem. Mezitím na kousky okolo 1-2 cm nakrájíme mrkev, jak semínko začne vyskakovat, tak ji... více o Čína nečínsky
Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme,... více o Bramborový závin s kysaným zelím
Fleky uvaříme a prolijeme studenou vodou. Zelí propláchneme vodou aby nebylo tak kyselé a nasekáme. Škvarky smažíme na sádle a přidáme nadrobno... více o Flíčky se zelím a škvarky
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, (pokud máme šunku, tak ji přidáme k cibuli a chvíli orestujeme). Přidáme kuřecí prsa pokrájená na... více o Kuřecí s kukuřicí
Na olivovém oleji trochu orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a žampiony a dusíme do změknutí. Poté přidáme loupaná rajčata, která trochu... více o Pikantní kuskus
Nejprve připravíme jablkovou omáčku. Jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme. Přidáme trošku skořice (asi 1... více o Kuře s jablečnou omáčkou
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem,... více o Cizrnový guláš se zeleninou
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců. Potom je nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Posypeme cukrem, přidáme máslo a opláchnutou skořici. Nalijeme... více o Jablkový koktejl
Cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek. Cukety nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Trochu podlejeme vodou a pod pokličkou... více o Cuketa dušená jako příloha
Nasekanou cibulku osmahneme na oleji a přidáme rozmačkaný česnek. Přisypeme lilky nakrájené na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou sušenou nebo... více o Lilek dušený s kroupami
Na lžičce oleje zpěníme cibulku a česnek, přidáme zbytek zeleniny nakrájené na kostičky, okořeníme a dusíme doměkka, až se vydusí tekutina. Jíme s... více o Dietní zelenina
Na oleji osmahneme česnek a cibuli, dáme na něj na kostičky nakrájené plecko a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kari a orientální koření,... více o Vepřová plec s arašídy
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v... více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Cibuli na proužky nechat zesklovatět, přidat maso nakrájené na menší kousky, osmahnout, nechat vydusit, osolit, opepřit. Podlévat vývarem, dusit do... více o Samuraj k pivku
Připravíme si klasické smažené řízky z vepřové kýty, nebo z čeho je máme rádi a osmažíme. Na kousku másla chvilku podusíme sterilované žampiony, pokud... více o Řízek se žampionovou omáčkou