Nakrájíme filety s obou ryb na kostičky a osolíme a okořeníme kořením na ryby a dáme do římského hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a... více o Ryby na zelenině
Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale... více o Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme na jemno nakrájenou cibuli,... více o Kotlety v pivní omáčce
normalni priprava:Rozmackat cesnek a rozehrat ho v oleji asi tak 1 min, pak pridat nakrajene cukety( na kolecka nebo kostky) a nechat dusit s... více o Cuketovy krem s testovinami
Na rozklepané nasolené a opepřené maso dáme plátek sýra, plátek šunky a rozprostřeme kolečka pórku. Maso úhledně zabalíme do rolády a zafixujeme... více o Kuřecí roláda s houbami a pórkem
Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve... více o Vařená (či dušená) mrkev
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku, orestujeme do růžova. K cibulce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme do doby, než se... více o Špagety na víně
Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky a vložíme na rozpálený olej na pánvičce. Necháme 2 min. podusit a poté přilijeme sojovou omáčku podle chuti, já... více o Kuřecí maso ala Kubajs (s bramborovou kaší)
Těstoviny uvaříme podle návodu al dente. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky/nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme v hlubší pánvi na troše... více o Česnekovo - tomatové těstoviny s kuřecím masem
Kuřecí prsíčka opláchneme, nakrájíme na nudličky a mírně osolíme. Houby řádně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme... více o Kuře na smetaně po staročesku
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji v hluboké pánvi typu wok. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme. Přidáme očištěnou a... více o Rýže s pikantní omáčkou
Na pánvi wok osmažíme cibuli, česnek (obojí nakrájené na úzká kolečka), přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na malé kousíčky. Až... více o Filipínské bihony
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale rozvaří, přidám máslo a sůl.... více o Nudle s rajčaty - staročeské krajové jídlo
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev, podlijeme... více o Králík načerno
Na hluboké pánvi necháme rozpustit máslo s kapkou oleje, na mírném ohni jen zahřejeme zázvor a prolisovaný česnek a hned přidáme na kostičky nakrájené... více o Pikantní květák s bramborami za 20 minut
Naklepané osolené a opepřené roštěnky prudce opečeme na sádle. Vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, vytvoříme... více o Roštěnky po argentinsku
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme kousky masa, mícháme a restujeme, ke konci orestujeme i papriku s protlakem a přilijeme vývar.... více o Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se maso osmaží,... více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a... více o Kotlík albánský
Kroupy nasypeme do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat, pak osolíme a uvaříme... více o Kroupový hrnec
Z vepřové kotlety uděláme tzv. srdíčka (první plátek nedokrojíme až dolů, ale necháme asi 1 cm a druhý plátek dokrojíme), naklepeme. Takto vytvořené... více o Vepřová kapsa s chřestem
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po... více o Čína po provensálsku a fantazie
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč.... více o Guláš připravený v troubě
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme pokrájené kuřecí maso i očištěná, pokrájená játra a za stálého míchání necháme orestovat. Pak... více o Kuřecí směs s játry
V pánvi zpěníme na oleji pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a 2 lžíce posekané petrželky. Vše mírně opepříme a osolíme. Chvilinku restujeme, pak... více o Pivní rizoto s párkem
Hrášek podusíme na lžíci másla. Brambory pokrájíme na kostky, opečeme na zbylém másle a oleji, promícháme s kari, osolíme, opepříme dochutíme tabaskem... více o Bramborový salát s hráškem a kari
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibule pokrájené na osminky. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, plátky česneku a... více o Bramborová miska
Jablka očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a za občasného míchání dusíme na sporáku. Pak přidáme 2/3 kokosu, ořechy a rozinky. Všechno... více o Dia kokosové kuličky
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi s olejem dáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek,... více o Vepřové na nudličky s řapíkatým celerem a ananasem
Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé... více o Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech
Prsa pokrájíme na nudličky, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme je v misce alespoň hodinu odpočinout. **Mezitím si připravíme špenát na... více o Kuřecí na špenátovém salátu s jogurtovou omáčkou
Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka orestujeme nejprve hovězí maso, které zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme... více o Guláš s rajčaty
Stehna očistíme, stáhneme kůži, maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme. Cibuli pokrájíme a na trošce oleje necháme... více o Krůtí gulášek
Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,... více o Kančí guláš II
Baklažány se nasucho upečou v troubě, až slupka zhnědne, skoro zčerná, po vychladnutí se oloupou a nahrubo nasekají. Na oleji se osmaží do růžova... více o Kaviár z baklažánu podle mamky
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté... více o Mšenský plněný bramborák
V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem ... více o Kuře s bůčkem na žampionech
Očištěnou pečeni osolíme, dáme do pekáče s olejem, obložíme drobně pokrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme za občasného... více o Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Z prsou uděláme 4 plátky(řízky), jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe lístky šalvěje, stočíme a obalíme slaninou. Můžeme převázat nití. Rolky... více o Drůbeží řízky se šalvějí
Maso nakrájíme na malé kousky, smícháme s olejem, solamylem, kořením dle chuti, dosolíme a necháme marinovat. Potom opečeme na trošce oleje, přidáme... více o Rychlovka z instantních nudlí
Maso nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme ještě překrojit napůl), žampiony nakrájíme také na... více o Rychlé a levné rizoto
Panenku nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zasypeme dvěma lžičkami směsi na křehké maso (běžně se prodává v supermarketech a je to vážně výborná... více o Panenka na pivě
Množství surovin záleží na počtu porcí. Paprika, broskve a ananas jsou přibližně v poměru 1:1, pórku o něco méně. Maso a smetanu dle libosti. Maso i... více o Kuřecí frikaso
Vepřovou plec nakrájíme na kostičky. Osmahneme na restované cibulce. Podlijeme vodou, přidáme koření, provensálske bylinky, špetku soli, vegetu. Až... více o Zdravá varianta plecko z vepříka
Kuřecí prsa nakrájíme na dlouhé špalíky a dáme na pánev, kde jsme na oleji zpěnili jemně nakrájenou cibulku. Osolíme a opečeme prudce ze všech stran.... více o Kuřecí prsa na zázvoru
Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce... více o Králík po francouzsku
Na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa a osmažíme, k masu ještě dáme protlak a hořčici, promícháme, osolíme, opepříme... více o Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Na rozehřátém másle osmahneme očištěné a pokrájené žampiony, přidáme rozetřený česnek a mouku, orestujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme... více o Houbové ragú
Na rozehřátém másle opečeme předvařené krevetky a pokrájené surimi tyčinky, zalijeme je kokosovou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme špetku kůry z... více o Ragú z krevetek a surimi
Drobně pokrájenou cibuli a malé kostičky slaniny lehce zpěníme na oleji, přidáme hrášek a víno a dusíme do měkka, ale ne dlouho, hrášek by zešedl a... více o Hráškové pyré se slaninou