Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,... více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Řepu oloupejte, umyjte, obalte ve slunečnicovém oleji, osolte. Každou bulvu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 80... více o Salát s pečenou řepou, tamarindem a wasabi
Kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, případně okořeníme dle vlastní chuti dalším, námi oblíbeným kořením a dáme do malé remosky (24 cm) na... více o Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem
Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou. Po osmažení... více o Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte... více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte. Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol.... více o Kachní paštika
Krkovici nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné a přes fólii je lehce rozklepejte. Mouku důkladně osolte a opepřete, vejce prošlehejte v prostorné... více o Smažené řízky z krkovice
Dýni vydlabejte, pokrájejte na kousky a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Upečenou rozmixujte spolu se lžící olivového oleje a... více o Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a... více o Marinovaný vepřový bůček s povidly
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. V míse ho důkladně osolte, opepřete a promíchejte s povidly a dvěma lžícemi oleje. Pomozte si rukama, aby se... více o Pečené zelí s dýní
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny... více o Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce. V kastrolu rozpalte... více o Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Oškrábané syrové brambory nastrouhejte a vodu z nich nevylévejte. Vmíchejte vejce, mouku a osolte. Pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky. Ve... více o Tvarůžkové halušky s dokřupava opečenou haluškovou slaninou
Brambory očistěte a i se slupkou je uvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly trochu pevnější. Nechte vychladnout, a je-li potřeba, překrojte na menší... více o Teplý bramborový salát se slaninou a tvarůžky
K mouce přidejte změklé máslo s Herou, špetku soli i cukru a vše nahrubo promněte. Poté přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte těsto, které nechte... více o Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte lžičku soli a lžíci oleje a uvařte flíčky. Postupujte podle návodu a po uvaření flíčky přeceďte. Pekáč... více o Tvarůžkové šunkofleky
Olivový olej nalijte do velkého hrnce na polévku. Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji asi 4 minuty. 2. Přidejte mrkev a celer, které... více o Minestrone s kadeřávkem
Na másle osmahněte nakrájenou šalotku a česnek. Po chvilce přidejte špenát a orestujte. Podlijte mlékem a vařte jen 5–7 minut, aby špenát zůstal... více o Špenátová polévka se smetanou
Fazole nechte přes noc namáčet a poté je vařte 60–90 minut. Připravte si pánev, rozehřejte ji a opečte na ní slaninu. Na pánev přidejte trochu oleje a... více o Vývar se slaninou a fazolemi
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji osmažte cibulku a až bude zlátnout, přisypte k ní nakrájenou mrkev, petržel a oloupaná rajčata, vše... více o Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte... více o Rybí polévka s filetem z tresky
Chleba nakrájejte na malé kostičky a nechte ho vařit ve vývaru zhruba 15 minut. Poté vývar slijte a chleba do něj přepasírujte přes cedník zpět.... více o Chlebová polévka
Ořechy namočte do vody. Řepu uvařte doměkka, oloupejte ji a pokrájejte na kostky. Ořechy slijte a rozmixujte, přidejte řepu a pokračujte v mixování.... více o Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky... více o Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Na nepřilnavé... více o Rychlé červené kari s krevetami
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme... více o Nakládané masové kostky dušené na cibuli
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,... více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta... více o Pizza bolognese
Smíchejte všechny přísady na knedlíčky dohromady. Kousky těsta rozdělávejte palcem ruky. Těsto musí lepit a být mokré. Poté do něj lžicí vložte... více o Polévka s knedlíčky wonton
Mrkve a papriky nakrájejte na malé kousky a osmahněte je společně s cibulkou na másle. Dejte do misky mleté maso a vložte do něj připravenou zeleninu,... více o Sekaná se slaninou a zeleninou
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso,... více o Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým... více o Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky. Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat... více o Pikantní květákový salát
Uvařenou quinou osolte a promíchejte s drceným česnekem a načechrejte vidličkou. Dýni a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené... více o Quinoa s dýňovým pyré
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou velkou cibuli dosklovata, ke které následně přisypeme na nudličky pokrájenou slaninu a... více o Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného... více o Dušené vepřové maso s kedlubnou
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř. Vše... více o Vajíčková pomazánka s řepou
K natrhanému salátu přidáme cibulku, zchladlou slaninu, vejce, osolíme, opepříme a zlehka promícháme a můžeme podávat jako lehkou svačinu či večeři.... více o Salát Little Gem s vejcem a slaninou
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech... více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Nejprve si připravíme Pico de Gallo. Nakrájíme rajčata, cibuli a jalapenos na drobno a smícháme. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Zamícháme a... více o Hovězí quesadilla
Stehna vykostíme, kůži očistíme, maso rozložíme na prkénko kůží dolů a do vyšších částí masa uděláme ostrým nožem zářezy. V mističce si smícháme cca... více o Kořeněné kuřecí steaky
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky. V hluboké pánvi rozehřát... více o Brokolice s křupavou cizrnou
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody... více o Hořčicové kuře (králík) na slanině
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody (cca 1 - 1,5 litru) s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Potom vývar scedíme a maso obereme od... více o Vydatná česnečka z uzených žeber
Žebra dáme vařit do vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Vývar pak scedíme a maso z žeber obereme. Na lžíci másla si osmažíme hrubě... více o Zelňačka z uzených žeber
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova... více o Hovězí líčka na houbách
Na oleji osmažíme cibuli, ke které přidáme mleté maso a smažíme za častého míchání do oddělení masa od sebe. Přidáme protlak, nasekaný česnek, vše... více o Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Na rozpuštěném kousku másla nebo na oleji osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev, na hranolky nebo kostičky pokrájený celer a řepu pokrájenou na tenčí... více o "Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujte doměkka na kostičky nakrájenou dýni a jemně nasekanou cibulku, asi 15 minut. Poté vmíchejte sádlo,... více o Pomazánka z husího sádla a dýně
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky, nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce. Vejce... více o Vinná klobása v těstíčku z podmáslí