Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to vrstva směsi z rýže a... více o Sushi po česku
Na vále rozdrtíme válečkem esíčka na jemno, přidáme cukr, kakao, rum a černou kávu. Zpracujeme ve váleček a vyválíme na plát (pokud se lepí, podsypeme... více o Roláda z esíček - nepečená
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší... více o Kuřecí kousky v marinádě
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné... více o Cukroví z formiček
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor. Potom utvoříme válečky a 15 min... více o Bramborovo-houskové knedlíky
Vyšlehám Heru se žloutky a cukrem do pěny, pak přisypu směs kakaa, mouky, pudinkového prášku a prášku do pečiva, přiliju mléko nebo kávu s mlékem a... více o Kakaový sachr
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření... více o Dokonalý sendvič na 100 chutí
V tlakovém hrnci vaříme 45 min. salko. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem, vymícháme do hladké polevy. Do otvoru plastové formy (od bomboniéry... více o Domácí toffife
Nepoužívat uzené slanečky, pouze nasolené. Ze slanečků vyjmeme páteř, opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na kousky (sousta). Mrkev... více o Slaneček v oleji
Z uvedených surovin zaděláme polotuhé vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme přpravit nádivku ze svařeného cukru a dalších... více o Česká maková vánočka
Smícháme mouky a práškem do pečiva (přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody), promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi na 30 minut... více o Řecké smažené banány s medem, bez vajec
Ořechy nastrouháme a přidáme k nim med, šťávu z pomeranče, odvar z čaje, rum a vanilkový cukr. Vše ve vodní lázni vyvaříme. Po vychladnutí rozdělíme... více o Čajové kuličky
Do frapovače dejte 2 lžičky rozpustné kávy a zalejte to trochou vřelé vody. (Káva se skvěle rozpustí a chuť je daleko lepší než když se zalévá... více o Frapé de Gréce
Těstoviny uvaříme a dáme do větší mísy přidáme nakrájenou papriku na drobno, přidáme fazole s trochou nálevu dále šunku nakrájenou na kostičky a vše... více o Těstovinový salát Žanda
Opraný a okapaný bez rozvaříme.Směs propasírujem přes husté síto - ne kov!! Zvážíme množství, dáme do kastolu a přidáme cukr. Vaříme dále asi 25 minut... více o Bezová "kecanda" - povidla
Bezinky propláchneme a rozvaříme - ne prudkým varem a mícháme. Protlak zvážíme apak podle výše uvedeného přidáme cukr. Ještě chvilku provaříme a... více o Marmeláda z bezinek
Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané... více o Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šlehačku s ostatními přísadami zahřejeme, rozpustíme. Vychladlé dáme do druhého dne do ledničky. Vše ušleháme ve šlehači přidáme 50 g vlahého tuku Iva... více o Nanučky z pařížského krému
Chřest uvaříme, nakrájíme ho spolu s rajčaty a vejci, smícháme jogurt se šlehačkou, štávou, solí, pepřem, vše promícháme a necháme vychladit.... více o Chřestový salát II.
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme, nakrájíme zelí, cibuli a papriku. Plátečky papriky vložíme do naříznutých špekáčků a přemázneme horčicí. Do... více o Utopenci ala mamina
Oloupaný banán nakrájíme na menší kousky, přidáme med, mléko a ušleháme v mixéru. Nakonec vlijeme pomerančovou šťávu a ještě krátce mixujeme. Podáváme... více o Opičí pohárky
Plátky šunky potřeme lučinou, posypeme jemně nakrájenou dužinou pomeranče. Stočíme pevně v rolády do alobalu a necháme ztuhnou v ledničce. Podáváme s... více o Mňam mňam rolády
Do demižonu nebo čistého kbelíku s víkem vysypeme obsah zavařenin, cukr, rozdrobené droždí a zalejeme vlažnou vodou. Necháme lehce přikryté s možností... více o Burčák ze starých zavařenin
Smíchejte přísady a dejte vychladit. (Vychlazené těsto absorbuje méně mouky a jednotlivé vrstvy dortu jsou měkčí). Rozdělte těsto na 7-9 kousků.... více o Vinetarta - islandský vánoční dort
Celer nastrouháme na jemno, stroužky česneku taktéž. Zakapeme citronem, posolíme popepříme. Necháme cca 10 minut odležet, poté přidáme majolku.... více o Celerová pomazánka IV.
Tvaroh utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby dosolíme vegetou. Vychladíme.... více o Tvarohová pochoutka II.
Slaninu nakrajíme na malé kostičky a do křupava vysmažíme. Vychladlou přidáme k hlávkovému salátu (natrhaný na malé kousky), zalejeme šlehačkou ... více o Hlávkový salát s anglickou slaninou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme oříšky, rum a kakao. Do této směsi vmícháme rozdrcené nebo pokrájené tatranky. Ze vzniklé hmoty uválíme malé kuličky,... více o Pařížské koule II:
Ovoce rozmačkáme s oběma druhy cukru. Smetanu ušleháme s cukrem. Želatinu rozmícháme se 100 ml vlažné vody. Vše vmícháme do připravené ovocné směsi. Z... více o Borůvková bomba
Vypracujeme těsto a necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Druhý den začneme z těsta tvořit malé kuličky. Až máme utvoříno vezmeme si do ruky 3... více o Tatrankové žaludy
Šlehačku vyšleháme do tuha, jemně vmícháme zakysanou smetanu a přidáme piškoty. Řádně promícháme a dáme na spod do formy (nejlépe dortové)a uhladíme.... více o Borůvková rychlovka
Z mléka a pudinkového prášku podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do ještě teplého pudinku ji elektrickým... více o Domácí čokoládový termix
Maso nakrájíme na kostičky a vše dobře promícháme - nejlépe rukou. Naplníme do rukávu na tlačenku a vaříme v papiňáku 1 hodinu. Poté vyndáme, občas... více o Vepřovo-vaječná tlačenka
Všechny přísady smícháme dle toho, kolik potřebujeme omáčky. Curry dle chuti, jemně dosolíme, dáme asi 1/2lžičky cukru, spíše také podle chuti. Dáme... více o DIP - curry
Všechny přísady smícháme. Necháme alespoň hodinu před podáváním ke grilovanému masu nebo fondue rozležet v lednici.... více o DIP - koňakový
Česnek propasírujeme, přidáme k jogurtu, dále nasekané papričky a nakonec nejlépe čerstvou petrželku a jemně dosolíme. Jako u všech omáček (dipů)... více o DIP - ďábelský
Jablíčko nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny, jemně dosolíme, dopepříme. Lepší nechat alespoň hodinu v lednici před podáváním rozležet.... více o DIP - křenový
Ušleháme bílky s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, vlažný tuk, nakonec vlašské ořechy a rozinky. Vlijeme na vyšší vymazaný moukou vysypaný... více o Ovocný dezert
Ušleháme šlehačem 5 vajec s 200 g cukru a 5 lžícemi horké vody. Smícháme 150 g mouky, 50 g mletých ořechů a 1/2 balení prášku do pečiva. Přidáváme po... více o Ořechový dort babičky Lidušky
Všechny ingredience nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a smícháme s majolkou a jogurtem. Lepší je ho nechat alespoň přes noc odležet. ... více o Výborný kuřecí salát
Sušenky rozválíme přidáme ostatní přísady a zpracujeme v těsto. Těsto vtlačíme do formiček od Kinder vajíček. Doprostřed uděláme důlek, který plníme... více o Nepečená vajíčka
Bílou čokoládu, sušené mléko, práškový cukr a ztužený tuk dáme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni. Náplň: strouhaný kokos a práškový cukr spaříme... více o Kokosová pochoutka
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 500 ml šlehačky vyšleháme dotuha se dvěma ztužovači šlehačky a odložíme do chladničky. Žloutky ušleháme s... více o Čokoládovo-smetanové řezy
Piškoty i oplatky rozdrobíme a zvlhčíme rumem. Necháme uležet. Mezitím utřeme máslo, cukr a žloutky. Vmícháme do uležených drobků a nakonec zlehka... více o Habešské koule
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře... více o Čevabčiči na chorvatský způsob
Ušleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny, přidáme mouku s práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem... více o Rumové řezy ze zbylého cukroví
Smícháme všechny ingredience na nálev. Nálev uvedeme do varu a vaříme 5 minut, odložíme a necháme vychladnout. Teď je na řadě nejdůležitější... více o Utopenci II.
Uvařit těstoviny, promíchat s nimi všechny suroviny a posypat sýrem. VYCHLADIT!... více o Těstovinový salát V.
Čaj zalijeme, necháme ustát a postavíme do chladu. Studený čaj doplníme jablečnou, pomerančovou a citronovou šťávou a osladíme medem. Podáváme na... více o Severský čaj
Žloutky dobře rozmačkáme vidličkou, a společně s máslem, cukrem, rumem a kokosem vypracujeme hmotu, kterou necháme ztuhnout v chladničce. Potom z ní... více o Kokosová očka