Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den... více o Italská marináda
Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem a mořskou solí. Necháme ztuhnout v misce nebo stočené do válečku v pečícím papíru v lednici. Podáváme s... více o Jednoduché česnekové máslo
Jarní cibulku nasekáme na jemni. Povolené máslo smícháme s ostatními surovinami a necháme ztuhnout v chladu v misce nebo zabalené do válečku v alobalu... více o Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na... více o Rybí karbanátky se salátem
Vypocené lilky omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Rozpálenou pánev pokapeme olivovým olejem, přidáme lilky a několik minut restujeme do změkknutí a... více o Těstoviny alla Norma
Natrhané výhonky důkladně opláchněte studenou vodou a papírovou kuchyňskou utěrkou je jemně osušte. Zavařovací sklenici dobře vymyjte horkou vodou a... více o Sirup ze smrkových výhonků
Šalotky nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět. Mrkev oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte k šalotkám. Restujte, dokud nezačne mrkev... více o Mrkvový krém se zázvorem
Nastavte si sporák na nižší střední teplotu. V hrnci nechte rozpustit kostky másla. Jakmile se máslo kompletně rozpustí, teplotu stáhněte na stupeň 2,... více o Přepuštěné máslo ghí
Mladé květy šeříku očistěte od hmyzu buď tak, že je vyklepete nebo necháte chvíli ležet na kuchyňské lince. Květy by se neměly oplachovat. Potom... více o Šeříkový sirup
Rýži uvařte zvlášť dle návodu - Basmati stačí přibližně polovina času oproti natural a nechte vychladnout. (Já dávám vařit více rýže k jídlu a pak jí... více o Mexický rýžový salát
Natrhané květy pampelišek nechte chvíli rozložené na stole, aby mohli případní broučci vylézt ven. Poté je dejte do velké nádoby, zasypte cukrem,... více o Nevařený pampeliškový sirup
Okvětní lístky pampelišek zalijte vodou a přikryté hodinu povařte na mírném ohni. Nálev nechte do druhého odstát v chladu, poté přeceďte, pořádně... více o Pampeliškový sirup
Vychlazené ředkvičky pokrájíme na menší kousky, šunku a sýr na kostičky nebo nudličky, cibulky na plátky. Majonézu rozmícháme s hořčicí a zakysanou... více o Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Na kousku másla krátce osmažíme pokrájený pórek s na plátky pokrájeným chřestem, poté přidáme a ještě krátce osmažíme pokrájenou šunku. Špičky chřestu... více o Chřestová omeleta
Všechny suroviny rozmixujte v blenderu nebo výkonném mixéru. Mražené ovoce udělá smoothie krémové a příjemně osvěžující. Konzumujte hned po... více o Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Všechny ingredience rozmixujeme v blenderu nebo tyčovým mixérem a hned podáváme.... více o Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Řepu oloupejte, umyjte, obalte ve slunečnicovém oleji, osolte. Každou bulvu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 80... více o Salát s pečenou řepou, tamarindem a wasabi
Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou. Po osmažení... více o Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem
Troubu rozehřejte na 180 °C V žáruvzdorné míse rozpusťte ve vodní lázni kokosový olej. Přidejte sůl a pomocí metličky rozpusťte cukr. Přidejte... více o Brownies
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte. Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol.... více o Kachní paštika
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. V míse ho důkladně osolte, opepřete a promíchejte s povidly a dvěma lžícemi oleje. Pomozte si rukama, aby se... více o Pečené zelí s dýní
Olivový olej nalijte do velkého hrnce na polévku. Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji asi 4 minuty. 2. Přidejte mrkev a celer, které... více o Minestrone s kadeřávkem
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso,... více o Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Všechny bylinky nasušte. Stonek citrónové trávy nakrájejte na asi 2cm kousky. Sušené suroviny promněte v dlaních a vše promíchejte. 2 lžičky směsi... více o Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Datle naložte do větší misky s vodou a nechte je změknout. V robotu nahrubo nasekejte datle s ořechy. Ochuťte vanilkou se solí a zvláčněte trochou... více o Datlové bonbony
Polovinu chia semínek, polovinu kokosového mléka, po lžíci vody a javorového sirupu a kakao smíchejte dohromady. Dno sklenic vyložte nakrájeným... více o Puding s chia semínky a pomerančem
Oloupeme si kiwi a nakrájíme ho na kostičky.Banán také oloupeme a nakrájíme ho (nemusí být na malé kousky).Přidáme 2 čajové lžíce medu.Všechno dáme do... více o Smothie-Kiwi a banán
Vše (kromě salátové okurky) mixujeme dohromady. Ručně smícháme umixovanou směs s hrubě nastrouhano salátovou okurkou. Dochutímě solí, pepřem dle chuti... více o Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Quinoa (merlík čilský) se používá jako obilnina, přestože "čistokrevnou" obilninou v pravém slova smyslu není. Občas ji nazývají jako superpotravinu,... více o Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Rozpálíme pánev s olejem, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět.... více o Těstoviny "co dům dal"
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o... více o Carpaccio z rajčat
Červenou řepu dáme uvařit do poloměkka do osolené vody. Doba vaření záleží na velikosti řepy cca 35-50 minut. Po vychladnutí jí oloupeme a pokrájíme... více o Aspik s červenou řepou
Oloupanou vychlazenou okurku pokrájíme na kostičky společně s vychlazenými rajčaty a velkou očištěnou paprikou. Vše dáme do mísy, mírně osolíme,... více o Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou... více o Fritatta s cuketou
Pečlivě omyté grapefruity nakrájejte na tenké plátky a poté na kousky. Rozdělte je do sklenic. Přidejte mátu, vymačkanou šťávu a semínka z... více o Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Okurky nakrájejte na tenká kolečka. Ve džbánu je zalijte vodou, přidejte omyté citrony nakrájené na kolečka, 4 snítky meduňky, špetku soli a nechte... více o Okurková limonáda s citronem
Pomeranče důkladně omyjte, nakrájejte na plátky a rozčtvrťte. Z granátových jablek vymačkejte šťávu a vyjměte semínka. Lístky máty trochu promněte v... více o Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Okurky podélně rozřízněte a vykrajovátkem na jádřince z nich vyloupněte kuličky. Rozdělte je do sklenic přelijte 50 ml ginu, dosypte ledovou tříští,... více o Okurkový gin fizz
Okurky podélně nakrájejte na dlouhé nudličky a nechte pustit vodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte krevety a nakrájenou... více o Okurkový salát se skleněnými nudlemi
Okurku oloupejte a rozmixujte dohladka se špenátem, mandlovým mlékem a sirupem. Rozlijte do skleniček, dolijte vodou a můžete přidat kostky ledu.... více o Okurkovo-špenátové smoothie
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2... více o Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Rozpálíme máslo. Rajče nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience - vejce, ricottu, koření a nakrájené rajče smícháme v misce a celou směs dáme do... více o Trhaná omeleta
Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka a chilli papričku. Necháme zesklovatět. Přidáme na kostky nakrájené vepřové. Necháme zatáhnout a... více o Masové kostky s rýží
Čistou bazalku buď rozmixujeme s olejem na pyré nebo ji utřeme v hmoždíři nejlépe s troškou hrubozrnné soli, aby to šlo lépe a nebo si dáme práci a na... více o Bazalková pasta / pesto
Ředkvičku s jarní cibulkou (i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme... více o Polníčkový salát se zeleninou
Nejlépe v zapékací míse (můžeme jí pak dát rovnou do trouby) smícháme ingredience na marinádu - jogut, koření, worcetrovo omáčku a rajský protlak. Do... více o Naložená kuřecí křídla
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a... více o Bezlepkový tvarohový mazanec
Chléb nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájené uzené, žampiony, česnek, řapíkatý celer. Promíchejte... více o Bezlepková nádivka s uzeným
Z cukru, drozdi a trochy mleka a hrsti mouky zadelat kvasek, nechat vzejit. Pridat ostatni suroviny (kvasek a sul ne moc blizko k sobe). Nechte... více o Housky na hamburgry
Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme. Nalejeme do desertních misek a necháme ztuhnout v lednici. Zdobíme strouhanou čokoládou, kousky... více o Rychlý desert z kokosového mléka