Určitě je to dobré, ale Zuccotto to opravdu není, snad až na ten tvar. Náhražkami původních ingrediencí originál neudělám. Z jahod taky neupeču jablečný koláč...
Vyzkoušela jsem manželovi k narozeninám, byla to super lahůdka, nesehnala jsem tvaroh, tak jsem dala Lučinu a do bílého krému přidala pokrájené kompotované jahody. Opravdu mnamka. Ale po třech hodinách chlazení se to po rozkrojení rozjelo, bylo to nevzhledné. Až druhý den, když to pořádně ztuhlo to i dobře vypadalo na řezu. Takže s touhle změnou vřele doporučuji.
pani Wali moc vam dekuji za radu, pomohla jste mi az recept vyzkousim, dam vedet. Diky.
Paní Lenko,podobný recept na "florentské"zuccotto mám již delší dobu,ale ještě sem ho nezkoušela.Je tam 450ml smetany,kdy 300ml se ušlehá a přidají se 4lžičky kávy a 50g nastrouhané čokolády.Touto směsí se naplní piškotem vyložená mísa.Do středu se uhladí krém:100g másla a 120g mouč.cukru se utře a přidá se k tomu 100g rozpuštěné čokolády.Přiklopí se zbytkem piškotu a vychladí 4h v lednici.Pak se vyklopí s potře se zbytkem ušlehané smetany tj.150ml s 30g cukru krupice.Může se přidat i káva.Ale jak říkám,ještě sem to nezkoušela.
Chtela bych se zeptat co delat se zbytkem smetany, ktery je v receptu uveden? Je tam uvedeno 500ml a v postupu se pise jen o 100ml. Chtela bych tento recept vyzkouset, ale nemam jasno co se zbytkem smetany. Uvitam vsechny rady.
Také bych vykrojila 2 kola a to větší bych rozkrájela jako dort na 8 -12 dílků (záleží na velikosti mísy ) a těmi bych vyložila mísu ,naplnila a menším kolem uzavřela.Po vyklopení z mísy už zbývá pouze dokrojit.
Já bych radši vykrojila dvě kola. jedno menší, jedno větší, vyložila tím větším misku, naplnila krémem a pak uzavřela menším kolem.
Já bych řekla, že když bych vyložila tu půlkulatou mísu naplnila náplní a přikryla kolečkem, tak když to obrátím je to kolečko dolen? :)))(((:
Jestli jsem to pochopila spravne, tak se to pripravuje do misy ve tvaru polokoule, tzn. dno, ma prumer onech 10 cm, okraje se vylozi pasky, naplni kremem, uzavre pasky a pak se to vychladi a z misy vyklopi... Takze kolecko o prumeru 10 zustane nahore a vysledny tvar je polokoule. Pile
no, ale když udělám kolo o průměru 10 cm, tak to je velikost tak asi malého talířku pod hrnečkem. Z toho přece nemůžu udělat dort!
Je to přesně tak, jak píše Táňa. Upečete plát, z něj vykrojíte kolo cca 10 cm a 5 cm pásky. Tím 10 cm kolem vyložíte mísu - dno, pokapete likérem, přidáte jednu vrstvu krému s čokládou, poté druhou vrstvou krému s hoblinkami a vše ukončíte pásky - uzavřete. Necháte chladit, výborné je nakonec povrch posypat kakaem.
Já bych se toho nebála, myslím, že je to docela jasné. Vykrojeným kolem se vyloží mísa, takže vznikne těstová miska, která se naplní krémem. Zbylými plátky těsta se ta miska pak uzavře tak, že po ztuhnutí vznikne kupole s krémem uvnitř.
Není to dělané na způsob Charlotty? Dík za odpověď.
Chápu že mám upečené kolo, které zmenším na na kolo o průměru 10 cm a to co zbyde okolo pak rozkrajuji na ty pásky, kterými vyložím formu (mísu?). Ale kam si mám strčit to kolo nevím .... z obrázku to moc nepoznám.
taky nechápu. třeba kam se dá to vykrojené kolo? jakým těstem vyložíme mísu?
Nechápu, jak to skládat a jak to má nakonec vypadat