• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zuccotto s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Zuccotto s čokoládou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zuccotto s čokoládou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na deset kousků
    • 5
      ks vejce
    • 275
      g moučkový cukr
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 2
      dl amaretto
    • 200
      g čokoládové hoblinky
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 70
      g mandle (Sekané)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky rozmícháme se 125 g cukru, solamylem a moukou, vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut.
2
Necháme vychladnout. Z plátu vykrojíme kolo (asi 10 cm) a zbývající plát nakrájíme na pásky široké asi 5 cm. Mísu vyložíme upečeným těstem a zakapeme likérem.
3
100 g čokoládových hoblinek rozpustíme ve 100 ml smetany. Smetanu ušleháme se 150 g cukru, přimícháme mandle a tvaroh. Do jedné poloviny krému zamícháme rozpuštěnou čokoládu, do druhé hoblinky. Mísu doplníme prvním, poté druhým krémem a zakryjeme pásky.
4
Chladíme asi 3 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cannoli s čokoládou

Cannoli s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou

Tvarohový dort s mákem a bílou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukáš | 10. 11. 2016 13:01

    Určitě je to dobré, ale Zuccotto to opravdu není, snad až na ten tvar. Náhražkami původních ingrediencí originál neudělám. Z jahod taky neupeču jablečný koláč...

  • Eva Kopalová | 9. 2. 2010 13:26

    Vyzkoušela jsem manželovi k narozeninám, byla to super lahůdka, nesehnala jsem tvaroh, tak jsem dala Lučinu a do bílého krému přidala pokrájené kompotované jahody. Opravdu mnamka. Ale po třech hodinách chlazení se to po rozkrojení rozjelo, bylo to nevzhledné. Až druhý den, když to pořádně ztuhlo to i dobře vypadalo na řezu. Takže s touhle změnou vřele doporučuji.

  • lenka S. | 26. 1. 2006 11:18

    pani Wali moc vam dekuji za radu, pomohla jste mi az recept vyzkousim, dam vedet. Diky.

  • Wali | 26. 1. 2006 00:50

    Paní Lenko,podobný recept na "florentské"zuccotto mám již delší dobu,ale ještě sem ho nezkoušela.Je tam 450ml smetany,kdy 300ml se ušlehá a přidají se 4lžičky kávy a 50g nastrouhané čokolády.Touto směsí se naplní piškotem vyložená mísa.Do středu se uhladí krém:100g másla a 120g mouč.cukru se utře a přidá se k tomu 100g rozpuštěné čokolády.Přiklopí se zbytkem piškotu a vychladí 4h v lednici.Pak se vyklopí s potře se zbytkem ušlehané smetany tj.150ml s 30g cukru krupice.Může se přidat i káva.Ale jak říkám,ještě sem to nezkoušela.

  • Lenka Samcova | 25. 1. 2006 20:20

    Chtela bych se zeptat co delat se zbytkem smetany, ktery je v receptu uveden? Je tam uvedeno 500ml a v postupu se pise jen o 100ml. Chtela bych tento recept vyzkouset, ale nemam jasno co se zbytkem smetany. Uvitam vsechny rady.

  • Jana Povolná | 24. 6. 2005 22:35

    Také bych vykrojila 2 kola a to větší bych rozkrájela jako dort na 8 -12 dílků (záleží na velikosti mísy ) a těmi bych vyložila mísu ,naplnila a menším kolem uzavřela.Po vyklopení z mísy už zbývá pouze dokrojit.

  • Mirka | 23. 6. 2005 09:11

    Já bych radši vykrojila dvě kola. jedno menší, jedno větší, vyložila tím větším misku, naplnila krémem a pak uzavřela menším kolem.

  • Bublina | 11. 3. 2005 10:09

    Já bych řekla, že když bych vyložila tu půlkulatou mísu naplnila náplní a přikryla kolečkem, tak když to obrátím je to kolečko dolen? :)))(((:

  • Pilence | 11. 3. 2005 09:06

    Jestli jsem to pochopila spravne, tak se to pripravuje do misy ve tvaru polokoule, tzn. dno, ma prumer onech 10 cm, okraje se vylozi pasky, naplni kremem, uzavre pasky a pak se to vychladi a z misy vyklopi... Takze kolecko o prumeru 10 zustane nahore a vysledny tvar je polokoule. Pile

  • Maida | 10. 3. 2005 20:23

    no, ale když udělám kolo o průměru 10 cm, tak to je velikost tak asi malého talířku pod hrnečkem. Z toho přece nemůžu udělat dort!

  • Lada Kovářová | 9. 3. 2005 13:11

    Je to přesně tak, jak píše Táňa. Upečete plát, z něj vykrojíte kolo cca 10 cm a 5 cm pásky. Tím 10 cm kolem vyložíte mísu - dno, pokapete likérem, přidáte jednu vrstvu krému s čokládou, poté druhou vrstvou krému s hoblinkami a vše ukončíte pásky - uzavřete. Necháte chladit, výborné je nakonec povrch posypat kakaem.

  • Táňa Kolářová | 9. 3. 2005 10:56

    Já bych se toho nebála, myslím, že je to docela jasné. Vykrojeným kolem se vyloží mísa, takže vznikne těstová miska, která se naplní krémem. Zbylými plátky těsta se ta miska pak uzavře tak, že po ztuhnutí vznikne kupole s krémem uvnitř.

  • Jana H. | 9. 3. 2005 08:42

    Není to dělané na způsob Charlotty? Dík za odpověď.

  • Alena | 9. 3. 2005 08:25

    Chápu že mám upečené kolo, které zmenším na na kolo o průměru 10 cm a to co zbyde okolo pak rozkrajuji na ty pásky, kterými vyložím formu (mísu?). Ale kam si mám strčit to kolo nevím .... z obrázku to moc nepoznám.

  • Maida | 8. 3. 2005 20:10

    taky nechápu. třeba kam se dá to vykrojené kolo? jakým těstem vyložíme mísu?

  • Irena | 8. 3. 2005 14:35

    Nechápu, jak to skládat a jak to má nakonec vypadat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Čokoládové hoblinky Mandle Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

160
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
105
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
86
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
68
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
62
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
Zuppa Inglese
Zuppa Inglese
Zuzančin úžasný cheesecake
Zuzančin úžasný cheesecake
Zvolna pečený celer
Zvolna pečený celer
  • Recepty.cz
  • Zuccotto s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact