• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Napište svůj komentář k receptu

Ztuhlý úsměv (oříškový krém)

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • krokant
    • 100
      g ořechy
    • 80
      g cukr
  • krém
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 20
      ml citronová šťáva
    • 4
      žloutek
    • 1
      lžíce med
    • 1
      vanilkový cukr
  • omáčka
    • 4
      kiwi

Postup přípravy receptu

1
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko, odstavíme a přidáme vanilkový cukr.
2
Žloutky rozšleháme s cukrem a medem, postupně za stálého míchání přilévame horké mléko a vše necháme ještě zahustit ve vodní lázni. Necháme vychladit za občasného promícháni. Poté přidáme citronovou šťávu, ořechy a ušlehanou smetanu. Všechno vlejeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vyložili alobalem. Ponecháme v lednici 12 hodin
3
Krájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou (rozmixované kiwi).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Limetkový krém

Limetkový krém

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 29. 7. 2010 17:02

    R.P. ďakujem a pekný deň.

  • Radek Picek | 28. 7. 2010 22:58

    ořechy nasekat

  • Klára Keselyova | 27. 7. 2010 22:08

    ja mám otázku. Tie orechy majú byť celé, alebo mleté. Ďakujem.

  • michaela picková | 27. 7. 2010 21:14

    Delala jsem ho manzelovy a byl primo vynikajici,chce ho znova udelat opravdu doporucuji.Davame jednicku z hvezdickou.Hlavne manzel doporucuje.

  • Monika T | 22. 6. 2009 19:31

    Už mám vybratý dezert pre budúcu návštevu :)

  • Airan Novakova | 28. 5. 2006 10:36

    Marsi, to bylo protoze mi jednou krem neztuhnil, vytahla jsem ho s lednice s usmevem a pak mi pomalu usmev tuhnul...tak jsem ho supla do mrazaku a udelala z toho zmrzlinu. No, ale manzel si to nenechal pro sebe a od te doby je to "ztuhly usmev" :-) Tu zmrzlinu vrele doporucuji! Jarusko, pokud mate na chut nenechte si ji zajit:-) pani Heleno, budu moc rada jestli to vyzkousite, i jako zmzlinu:-)

  • Helena | 27. 5. 2006 09:33

    Velice nezvykle a zajimave,primi to nuti vyzkouset.Pani Airan vy nas budete mit na svedomi,temto napadum se neda neodolat.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 5. 2006 10:34

    Jééé, to bude dobrota...Vy mě mučíte, Airan:-)))) Ještě, že jdu za chvíli na oběd:-))))))) Číst tyhle recepty na hladový žaludek je dóóóst dobrý, jak by řekly moje puberťačky:-))))))))

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:42

    Jen jsem viděla název, bylo mi 100% jasné, že je to recept od Vás Airan.....:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Kiwi Med Mléko Ořechy Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Kuře se zeleninou z…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact