Jogurt vlijeme do hlubokého talíře, ochutíme solí a utřeným česnekem. Pak připravíme ztracená vejce a to tak, že do kastrolku dáme asi 2 cm vody, osolíme, přidáme trochu octa a přivedeme k varu. Pak do vody opatrně vložíme rozbité vejce, po 3-4 minutách vejce opatrně vyjmeme a položíme do talíře s připraveným jogurtem.
2
Poté v jiném malého kastrolku rozehřejeme olej a na něm zpěníme sladkou papriku. Touto směsí zalijeme vejce na talíři. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eva z prahy
|7. 12. 2005 22:48
ja to delam tak, ze usmazim volska oka, prendam na talir a zaliju zalivkou z jogurtu a cesneku a na to pro ozdobu a chut tu sledkou osmahnutou papriku. Je to dobra ,letni večeře .
Drahomíra Anna
|25. 8. 2005 11:28
Děkuji za nápady - bylo to originální a dobré (já to hodnotím jako vynikající, ale konzervativnější část rodiny by si asi musela "zvykat").
Alena
|24. 6. 2005 14:08
Myslím, že pro 5 lidí je důležité 5 vajíček, a použila bych 2 jogurty, 4 stroužky česneku, dle chuti sůl, no tak 1 dcl oleje a asi lžičku papriky, no a je to... Vejce bych rozdělila po talířích přelila jogurtem tak aby se nikomu nezdálo že má míň a nakonec překápla pro efekt olejem s paprikou.Osobně bych to posypala koprem je voňavý dobrý a zdravý a bude to hezké a dala bych tam i trochu drceného pepře musíme si pomáhat :))))
Drahomíra
|24. 6. 2005 13:06
Prosím o dovysvětlení - když to dělám pro pět lidí, dám do talířů po 2 - 3 dl ochuceného jogurtu a po jednom vajíčku? Ten paprikový olej se tam pak má vmíchat? Díky za trpělivost.
Jana Novakova
|30. 5. 2005 09:33
Ty ztracena vejce znam z Balkanu, delam je casto k veceri, jen jse, si recept trosku "pocestila"Davam jogurt smichany s majolkou, cesnekem a koprem.Vejce pak jen lehce posolim a opeprim.Zkuste to, je to zajimava kombinace.