Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a Eidam nakrájej na vetší kousky 0,5 - 1 cm, vhoď do misky a přidej francouzskou hořčici. Nejlépe rukou promíchej suroviny a mírně vmáčkni zrna hořčice do sýra. Směsí naplň maso a spíchni špejlí s hrotem. Do kastrolku nalej olej a rozpal, na oleji restuj hotový závitek do barvy, aby se maso zatáhlo a neboj se, že se spálí. Opražený závitek vyjmi, do tuku v pánvi přidej mouku, vytvoř tmavou jíšku, zalej vodou, přiveď k varu, přidej zavitek a dus do měkka.
2
Dochutím to vždy drceným kmínem, solí a cukrem. Jako přílohu použij v podstaťe cokoli.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
520208
|8. 4. 2011 22:30
Kam dát těch 200 gramů filet z počátku ingrediencí?
Lada Kovářová
|23. 6. 2009 17:18
Jedná se o francouzskou celozrnnou hořčici, dnes již koupíte v každém supermarketu.
František Pazdera
|23. 6. 2009 16:29
Co jsou francouzské hořčice zrna?Děkuji za vysvětlení
Di -
|23. 6. 2009 12:50
Tedy, Martine, ty kýta nebo plecko se snad nejprve musí nařezat na plát a teprve potom rozklepat, ne? Dost dobře si nedovedku představit, že bych bušila do hroudy masa.