• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žraločí steak s majonézovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Žraločí steak s majonézovým přelivem

autor: Elizabet
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žraločí steak s majonézovým přelivem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mořská ryba Žralok
    • 40
      g rostlinný olej
    • 2
      ks pórek
    • 20
      g máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      g žampiony
    • 1
      dl bílé víno
    • 100
      g majonéza
    • 1
      dl zakysaná smetana Nebo bílý jogurt
    • 1
      ks kapie
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, a na této štávě orestujeme na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme.
2
Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou.
3
Vhodnou přílohou jsou bramborové lupínky nebo americké brambory.
4
Jídlo je nenáročné na přípravu a kuchařské schopnosti, takže si na něj můžou toufnout i začátečníci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

žraločí steak

žraločí steak

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 13:40

    Klárika, nič mrazené sa pred prípravou nemá rozmrazovať. Žraločie mäso nechaj len 10 min povoliť a opekaj.

  • Klára Malíková | 1. 2. 2009 11:18

    musím mraženého žraloka před přípravou rozmrazit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Kapie Majonéza Máslo Mořská ryba Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

52
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
50
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…
36
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
36
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
33
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Žraločí steak s majonézovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact