Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. V hrnci na oleji osmahneme cibuli, na ni dáme plátky i se zbytkem tuku z pánve, zalijeme vodou tak, aby byly plátky potopené. Přidáme masox a necháme 45 minut dusit.
2
Plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžicí hořčice. Přidáme na kostičky salám, na jemno okurku a vejce vše promícháme a vrátíme zpět plátky. Necháme 10 minut povařit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lili
|28. 8. 2014 19:25
báječbné španělské ptáčky na volno :-D :-D :-D
bája
|13. 6. 2012 19:56
dělám tento recpt už dlouho a moc nám všem chutná, a paní s těma ptáčkama, už podle těch ingrediencí jí mohlo napadnout, že je to vlastně zaklad špaň.pt., pak už si každý přidá co uzná za vhodný :-[
Vaverková
|30. 5. 2012 10:52
Je to rychlé a dobré , vlastně skvělé 8-) dávám za 1
Tohle jsou spíš ptáčci-rozlítaný ;-) :-D ,máme raději z hovězího masa,ale i tak je ta jedlé.Masox,Podravka :-( .
Veronika Lindner
|26. 5. 2010 15:46
Tak tenhle recept se ke me dostal az teprve v nedeli.V pondeli jsem ho hned vyzkousela a manzelovi moc chutnalo.Davam velkou jednicku!
Jana Štychová
|15. 1. 2010 11:27
Dělala jsem přesně podle receptu a je to výborné. Vynechala jsem pouze salám neb jsem ho zrovna neměla. Ale i tak supr.
Anonym
|17. 11. 2006 08:57
Já tomu říkám "španělské ptáčky pro líné":o)
petra
|27. 4. 2006 18:33
je to dobré a jednoduché, víc takových receptů.o)
luckymili
|24. 3. 2006 17:29
Rychlé a opravdu dobré, dělám to i s krutím masem. Nedávám ale hořčici, myslím, že není třeba, okurku a místo salámu slaninu, přidávám hned, když dusím maso. Je z toho nejen dobrá šťavka, ale i maso.
Pavlína Svitáková
|22. 3. 2006 12:28
Jo,takové vepřové rychloptáčky.S hovězím vyzkoušeno a s vepřovým to bude také výtečné.