• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Znojemské vepřové plátky
Napište svůj komentář k receptu

Znojemské vepřové plátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemské vepřové plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      plátek vepřové maso
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce Natvrdo
    • 100
      g salám Točený nebo měkký
    • masox
    • hořčice
    • podravka
    • pepř mletý
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. V hrnci na oleji osmahneme cibuli, na ni dáme plátky i se zbytkem tuku z pánve, zalijeme vodou tak, aby byly plátky potopené. Přidáme masox a necháme 45 minut dusit.
2
Plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžicí hořčice. Přidáme na kostičky salám, na jemno okurku a vejce vše promícháme a vrátíme zpět plátky. Necháme 10 minut povařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lili | 28. 8. 2014 19:25

    báječbné španělské ptáčky na volno :-D :-D :-D

  • bája | 13. 6. 2012 19:56

    dělám tento recpt už dlouho a moc nám všem chutná, a paní s těma ptáčkama, už podle těch ingrediencí jí mohlo napadnout, že je to vlastně zaklad špaň.pt., pak už si každý přidá co uzná za vhodný :-[

  • Vaverková | 30. 5. 2012 10:52

    Je to rychlé a dobré , vlastně skvělé 8-) dávám za 1

  • helabuena
    helabuena | 28. 3. 2012 16:35

    Rychlý a výborný recept,dala jsem čtyři vajíčka a 30 dkg točeného salámu,skvělý zážitek.Dávám za 1. <:-)

  • Gabule | 22. 3. 2012 13:00

    Naprosto výborný a rychlý recept

  • Vorlide | 16. 11. 2011 10:01

    Dobrý den všem,tak myslesla že je to jiná omáčka ale připadá mi to jak rozlitání ptáčci a ne jiná omáčka.

  • Radka A. | 20. 7. 2011 16:34

    Moc mi chutnalo.

  • Radka A. | 20. 7. 2011 16:32

    Opravdu moooc dobré, udělala jsem s rýží.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 1. 2011 19:52

    Tohle jsou spíš ptáčci-rozlítaný ;-) :-D ,máme raději z hovězího masa,ale i tak je ta jedlé.Masox,Podravka :-( .

  • Veronika Lindner | 26. 5. 2010 15:46

    Tak tenhle recept se ke me dostal az teprve v nedeli.V pondeli jsem ho hned vyzkousela a manzelovi moc chutnalo.Davam velkou jednicku!

  • Jana Štychová | 15. 1. 2010 11:27

    Dělala jsem přesně podle receptu a je to výborné. Vynechala jsem pouze salám neb jsem ho zrovna neměla. Ale i tak supr.

  • Anonym | 17. 11. 2006 08:57

    Já tomu říkám "španělské ptáčky pro líné":o)

  • petra | 27. 4. 2006 18:33

    je to dobré a jednoduché, víc takových receptů.o)

  • luckymili | 24. 3. 2006 17:29

    Rychlé a opravdu dobré, dělám to i s krutím masem. Nedávám ale hořčici, myslím, že není třeba, okurku a místo salámu slaninu, přidávám hned, když dusím maso. Je z toho nejen dobrá šťavka, ale i maso.

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 12:28

    Jo,takové vepřové rychloptáčky.S hovězím vyzkoušeno a s vepřovým to bude také výtečné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Masox Nakládané okurky Pepř mletý Podravka Salám Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Brampatáčky

Brampatáčky

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

58
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
40
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
29
Negroni
Negroni
28
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
26
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
Zuccotto s čokoládou
Zuccotto s čokoládou
  • Recepty.cz
  • Znojemské vepřové plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact