• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Znojemské okurky
Napište svůj komentář k receptu

Znojemské okurky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Zavařte si okurky nakládačky podle tradičního receptu, který používaly už naše babičky. Okurky jsou díky němu mírně nakyslé, lehce pikantní, tak akorát nasládlé a krásně křupavé.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurky nakladačky přibližně
    • 1
      l ocet 8%
    • 3
      l voda
    • 350
      g cukr krupice
    • 170
      g sůl
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 1
      lžíce nové koření
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks hřebíček
  • Kromě toho:
    • mrkev
    • křen
    • cibule
    • kopr čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na nálev, tedy vodu, ocet, cukr, sůl a koření povaříme asi 5 minut a nálev necháme vychladnout.

RADA: Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové

2
Do čistých a suchých sklenic naskládejte pečlivě omyté okurky a proložte je vždy 5–6 kolečky oškrábané mrkve, 1–2 malými kolečky oloupaného křenu (velká rozpulte), 3–4 plátky menší oloupané cibule a přidejte kousek kopru. Pokud máte rádi pikantnější okurky, můžete přidat do každé sklenice malou chilli papričku a 2–3 oloupané stroužky česneku.
3
Obsah sklenic zalijte zchladlým lákem a rovnoměrně do nich rozdělte koření z láku. Hrdla sklenic otřete čistým ubrouskem a sklenice zavíčkujte.

RADA: Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!

4
Naplněné sklenice naskládejte do zavařovacího hrnce a sterilujte 20 minut při teplotě 80 °C. Pozor na teplotu! Pokud bude vyšší, okurky ztratí svoji krásně zelenou barvu, zežloutnou a nebudou křupavé, ale měkké.
5
Aby okurky zůstaly pěkně křupavé a neměkly, je třeba sklenice rychle ochladit. Ještě horké je opatrně přemístěte do dřezu s trochou horké vody a postupně sem připouštějte vodu studenou tak, aby nestříkala přímo na sklenice, mohly by popraskat. Zavařené okurky nechte před konzumací pár týdnů odležet.

RADA: Nakládané okurky 3x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

Sterilované okurky

Sterilované okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Vaření Zavařování Vegetariáni Bez lepku Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr krupice Hořčičné semínko Hřebíček Kopr Křen Mrkev Nové koření Ocet Okurky nakladačky Pepř celý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Domácí chleba

Domácí chleba

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
48
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
40
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Znojemská čočka
Znojemská čočka
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
  • Recepty.cz
  • Znojemské okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact