• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Znojemská sója
Napište svůj komentář k receptu

Znojemská sója

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemská sója
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení sójové kostky
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 1
      sklenice nakládané okurky s nálev
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Sójove kostky naložíme do zeleninového vývaru a nálevu z okurek. Osolíme, přidáme lžíci hořčice a na lžičku papriky. Další den na oleji osmažíme cibuli, přidáme sójové kostky, nálev a nakrájené okurky. Podusíme, zahustíme lžičkou solamylu a přidáme ještě jednu lžíci hořčice. Dochutíme solí, sojovkou, podravkou, ap. a lákem z okurek.
2
Recept je tuším z kuchařky p. Kořínkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sója s houbami

Sója s houbami

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská čočka

Znojemská čočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:46

    Dobre to je

  • Katka | 12. 5. 2008 08:29

    výborný recept, moc jsme si včera pochutnali

  • Veronika | 1. 3. 2008 07:52

    Výborný nápad s Moravankou... budu na víkend doma bez masožravců, jdu si na zítra naložit :-)

  • Jana Kutačová | 29. 2. 2008 19:03

    Zkusila jsem to udělat s rýží,přidala nakonec trochu zeleninové směsi Moravanky,pokrm dostal pěkný říz.Moc mi to chutnalo.:o)

  • Veronika | 29. 2. 2008 17:06

    Dobrá je rýže, jednou jsem dělala s kuskusem a šel by snad i brambor. Ale rýže bude ok.

  • Anonym | 28. 2. 2008 21:29

    Jakou přílohu k tomu??

  • Alena. | 25. 2. 2008 10:57

    Já bych ji povařila ve vývaru, podle základní úpravy na obale, pak slila cca polovinu a dolila nálev z okurek, osolila a dále dochutila..

  • Olga P | 25. 2. 2008 09:43

    Pochopila jsem to dobře? Ta soja se jen naloží a nevaří se v nálevu?

  • Vera | 23. 2. 2008 19:53

    aaa, jmenovkyně, pokusím se poradit :-) Pokud si vzpomínám, tak jsem používala nálev z naložené sóji. I když před časem zde proběhla diskuze o nevhodnosti použití nálevu, ve kterém se sojové kostky, ap. výrobky vaří.. nevím už jak dopadla.. Ale myslím, že jde použít i okurkový nálev nový, jestli nám tedy ještě zbude :-) sojové maso získá chuť při naložení a dále se použije nálev nový, čistý lák a při vaření se opět dochutí hořčicí, solí, atd. Dejte vědět, jestli chutnalo, mě to teď nalákalo a zřejmě si kostky naložím :-)

  • Věra Děrgelová | 23. 2. 2008 18:18

    mám dotaz, druhý den použijeme ten lák ve kterém je to naložené? nebo to je nový "čistý lák?" děkuju

  • Vera | 23. 2. 2008 08:28

    Recept znám, je výborný, děkuju za jeho připomenutí. Doporučuju nakládat minimálně přes noc, mě se někdy podaří i dvě,"pachuť" sojového masa se zcela ztratí. Já ještě vynechávám solamyl a na konec přidávám bílý jogurt - zjemní, zahustí a jeho nakyslá chuť při množství okurek neuškodí, doporučuju vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sója
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Mletá paprika Nakládané okurky Sojová omáčka Sójové kostky Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

206
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
57
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
45
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
42
Borůvkovo-meruňkové muffiny
Borůvkovo-meruňkové…
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Znojemská sója
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact