výborný recept, moc jsme si včera pochutnali
Výborný nápad s Moravankou... budu na víkend doma bez masožravců, jdu si na zítra naložit :-)
Zkusila jsem to udělat s rýží,přidala nakonec trochu zeleninové směsi Moravanky,pokrm dostal pěkný říz.Moc mi to chutnalo.:o)
Dobrá je rýže, jednou jsem dělala s kuskusem a šel by snad i brambor. Ale rýže bude ok.
Jakou přílohu k tomu??
Já bych ji povařila ve vývaru, podle základní úpravy na obale, pak slila cca polovinu a dolila nálev z okurek, osolila a dále dochutila..
Pochopila jsem to dobře? Ta soja se jen naloží a nevaří se v nálevu?
aaa, jmenovkyně, pokusím se poradit :-) Pokud si vzpomínám, tak jsem používala nálev z naložené sóji. I když před časem zde proběhla diskuze o nevhodnosti použití nálevu, ve kterém se sojové kostky, ap. výrobky vaří.. nevím už jak dopadla.. Ale myslím, že jde použít i okurkový nálev nový, jestli nám tedy ještě zbude :-) sojové maso získá chuť při naložení a dále se použije nálev nový, čistý lák a při vaření se opět dochutí hořčicí, solí, atd. Dejte vědět, jestli chutnalo, mě to teď nalákalo a zřejmě si kostky naložím :-)
mám dotaz, druhý den použijeme ten lák ve kterém je to naložené? nebo to je nový "čistý lák?" děkuju
Recept znám, je výborný, děkuju za jeho připomenutí. Doporučuju nakládat minimálně přes noc, mě se někdy podaří i dvě,"pachuť" sojového masa se zcela ztratí. Já ještě vynechávám solamyl a na konec přidávám bílý jogurt - zjemní, zahustí a jeho nakyslá chuť při množství okurek neuškodí, doporučuju vyzkoušet.