• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Znojemská sója
Napište svůj komentář k receptu

Znojemská sója

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemská sója
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení sójové kostky
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 1
      sklenice nakládané okurky s nálev
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Sójove kostky naložíme do zeleninového vývaru a nálevu z okurek. Osolíme, přidáme lžíci hořčice a na lžičku papriky. Další den na oleji osmažíme cibuli, přidáme sójové kostky, nálev a nakrájené okurky. Podusíme, zahustíme lžičkou solamylu a přidáme ještě jednu lžíci hořčice. Dochutíme solí, sojovkou, podravkou, ap. a lákem z okurek.
2
Recept je tuším z kuchařky p. Kořínkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sója s houbami

Sója s houbami

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská čočka

Znojemská čočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:46

    Dobre to je

  • Katka | 12. 5. 2008 08:29

    výborný recept, moc jsme si včera pochutnali

  • Veronika | 1. 3. 2008 07:52

    Výborný nápad s Moravankou... budu na víkend doma bez masožravců, jdu si na zítra naložit :-)

  • Jana Kutačová | 29. 2. 2008 19:03

    Zkusila jsem to udělat s rýží,přidala nakonec trochu zeleninové směsi Moravanky,pokrm dostal pěkný říz.Moc mi to chutnalo.:o)

  • Veronika | 29. 2. 2008 17:06

    Dobrá je rýže, jednou jsem dělala s kuskusem a šel by snad i brambor. Ale rýže bude ok.

  • Anonym | 28. 2. 2008 21:29

    Jakou přílohu k tomu??

  • Alena. | 25. 2. 2008 10:57

    Já bych ji povařila ve vývaru, podle základní úpravy na obale, pak slila cca polovinu a dolila nálev z okurek, osolila a dále dochutila..

  • Olga P | 25. 2. 2008 09:43

    Pochopila jsem to dobře? Ta soja se jen naloží a nevaří se v nálevu?

  • Vera | 23. 2. 2008 19:53

    aaa, jmenovkyně, pokusím se poradit :-) Pokud si vzpomínám, tak jsem používala nálev z naložené sóji. I když před časem zde proběhla diskuze o nevhodnosti použití nálevu, ve kterém se sojové kostky, ap. výrobky vaří.. nevím už jak dopadla.. Ale myslím, že jde použít i okurkový nálev nový, jestli nám tedy ještě zbude :-) sojové maso získá chuť při naložení a dále se použije nálev nový, čistý lák a při vaření se opět dochutí hořčicí, solí, atd. Dejte vědět, jestli chutnalo, mě to teď nalákalo a zřejmě si kostky naložím :-)

  • Věra Děrgelová | 23. 2. 2008 18:18

    mám dotaz, druhý den použijeme ten lák ve kterém je to naložené? nebo to je nový "čistý lák?" děkuju

  • Vera | 23. 2. 2008 08:28

    Recept znám, je výborný, děkuju za jeho připomenutí. Doporučuju nakládat minimálně přes noc, mě se někdy podaří i dvě,"pachuť" sojového masa se zcela ztratí. Já ještě vynechávám solamyl a na konec přidávám bílý jogurt - zjemní, zahustí a jeho nakyslá chuť při množství okurek neuškodí, doporučuju vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sója
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Mletá paprika Nakládané okurky Sojová omáčka Sójové kostky Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

16
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
16
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Znojemská sója
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact