• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Znojemská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Znojemská omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 75
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 5
      ks nakládané okurky velké kusy
    • 2
      ks masox
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji spěníme cibulku. Mezitím nakrájime maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalejeme 1,5 l vody, přidáme 3 rozkrojené okurky, masox, sůl a pepř. Dusíme, až je maso měkké.
2
Na závěr zahustíme záklechtkou. Po odstavení přidáme zbylé najemno nastrouhané okurky. Jako přílohu dušená rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikola | 10. 7. 2016 20:25

    Vyhledavat to uz nebudu ... ...zkusila jsem, ale uz ne :) ;-) :-| <:-)

  • Ira | 25. 11. 2014 11:02

    To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)

  • Ira | 25. 11. 2014 11:01

    To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)

  • Kuch.pa | 7. 10. 2014 12:34

    Podle mého by se měli recepty, kde se zmíní o masoxu nebo bujónu mazat jinak další generace nebude bez těch to věcí umět vařit. A ohledně tohoto servru je tady málo kvalitních receptů radši si kupte kuchařky.

  • Simona | 2. 5. 2014 14:53

    Tahle omáčka nám moc chutná, ale u oleje tu bude nejspíš překlep a pokud jde o masox, at si každý vaří podle sebe, vždyt dneska se dá koupit i bez glutazolu.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 23. 3. 2014 13:12

    kdybych se držela množství ingrediencí v receptu vyleze mi z toho možná to, co na obrázku - a to se na mě nezlobte, ale to není omáčka... a 2 masoxy?? kdybych se držela receptu, to bych si pěkně nadávala... okurky dáváme až na konec, aby se úplně nerozpadly... držela jsem se tipů bambule a tanadas (viz níže) a svojí mamky a byla to dobrota...

  • barbarons
    barbarons | 19. 3. 2014 18:51

    Supr recept. Já sice dala ty okurky nastrouhané všechny až pak ...a maso jsem měla na plátky, ale to už je každého věc. :-)

  • miroslav | 10. 2. 2014 14:56

    vyborna delame ji kazde pondělí :-D

  • DJ | 13. 12. 2013 21:06

    Ten obrázek vypadá jinak než ve skutečnosti.Moje mamka ji dělávala úplně jinak ta mamčina byla bílá. :-( :-)

  • Sandra | 30. 9. 2013 18:16

    Když jsem jí vařila poprvé tak jsem se obávala , ale dnes ji jdu dělat znovu , je opravdu výborná a muži moc chutnalo ;-) Děkuji za recept !

  • bambule | 17. 8. 2013 19:51

    Co je to za hnus recept? Český národ neumí vařit česká jídla. Maso solíme ještě na prkénku aby nám stihlo pojmout sůl, potom nemusíme solit tolik omáčku. Chcete li mít krásně hnědou omáčku, musíte pořádně do tmava osmahnout cibuli. To jsou základy vaření. Žádná věda. Na ten obrázek se nedá ani koukat :'(

  • Peta | 3. 7. 2013 12:41

    Masox se dává pro lepší chutˇ. :-D

  • Peťa | 3. 7. 2013 12:38

    Výborná 8-)

  • tanadas | 27. 2. 2013 13:32

    Cely decilitr oleje, dve kostky masoxu a jeste solit, pouzila jsem zdravy rozum a mela znojemskou omacku k jidlu. Recept se da pouzit jen jako hruba konstrukce a nesmi se hledet na uvedene mnozstvi.

  • Jolanka | 21. 2. 2013 11:40

    Výbornááá :-) <3 všem doporučuju:)

  • Lenka | 30. 11. 2012 14:50

    Moc dobrá omáčka ja tam ještě pridam kousek špeku a trochu hořčice :-)

  • Lucina | 17. 10. 2012 13:49

    Váš chlap bude nad míru spokojen,dávám nakonec i houby a na malé kostičky vajíčko na tvrdo...a je to super,s bramborem,rýži...kdo má co rád <:-) 8-)

  • katka | 6. 10. 2012 16:38

    strašně dobrá omáčka ale ještě tam přidávám trochu hořčite :-)

  • zdenca | 18. 9. 2012 12:42

    právě jsem ji uvařila a je výborná. :-))

  • jana | 14. 9. 2012 17:18

    omacka moc dobra

  • vera | 11. 9. 2012 15:54

    omáčka je výborna :-! <3 <3

  • Radek | 11. 7. 2012 10:32

    Zpenit cibuli, pridat maso a zalit vodou, osolit opeprit. Jak dlouho vam trvalo nez jste na to prisla?

  • Lenka | 28. 5. 2012 16:30

    vařím podobně maso bud hovězí nebo vepřove,přidám vařene vejce nožičku párku a plnotučnou hočici je to mnamka :-)

  • Monika | 14. 3. 2012 10:56

    Teď to jdu vařit :-), miluju jí, mamka jí vždycky dělávala, ale přidávala tam uvařené vajíčko a klobásu, tak to tam taky přidám. Super mňamka, už mám na to chuť, rychle na to, at už to je hotové :-)

  • Zagorka1 | 23. 2. 2012 09:44

    Skvělá moc doporučuji :)

  • Pohlreich | 21. 1. 2012 11:01

    Řiká ti(vám) něco Google ? :-D

  • Pohlreich | 21. 1. 2012 11:00

    Omáčka je strašně ale strašně GOOD <3 :-| :-| :-| <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) :-D :-D :-D

  • Jajulenas | 15. 1. 2012 14:48

    Minule jsem dělala s knedlíkem a také bez chyby.

  • Jajulenas | 15. 1. 2012 14:47

    Zkoušela jsem to před týdnem a dnes jsem musela opakovat, ale s rýží. Výborné a děkuji za recept.

  • 16aliyah | 18. 7. 2011 20:25

    Dlouho jsem ji nedělala, tak přijde k chuti :-D Maso dělám na plátky a na konec vše zakapu limetkou pro zjemnění chuti. Všem dobrou chuť přeji. Rebecca

  • Petanka | 11. 7. 2011 13:41

    Právě dodělávám, ale opravdu voní až ven :-) O:-)

  • cibulinecka | 9. 7. 2011 20:55

    FANTASTICKÉÉÉÉÉÉÉ

  • cibulinecka | 9. 7. 2011 20:54

    tak právě přicházím z kuchyně,kde to úžasně voní,dělám znojemskou omáčku přesně podle receptu.Už teď vím,že bude fantastická.Dávám ohromnou jedničku. :-) :-) <3 <3 <3 <3

  • Isabel.. | 15. 4. 2011 11:59

    ...........opravdu lahodnééé........... ;-) ;-) ;-) ...........vynikajííícííííííííííí.......... <3 <3 ........klasika.....

  • markéta | 7. 4. 2011 08:55

    dělám to s hovězího a okurky až nakonec ;-)

  • Alča | 24. 2. 2011 17:12

    Moc dobré a zkusila jsem tam přidat i tu horčici a super. Manžel si pochunal 8-)

  • Anna | 20. 11. 2010 09:40

    Ja když dělam znojemskou přidam ještě 1 vařene vejce a hořčici:)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 10:53

    Rychlé a dobré :-)

  • akaschaa | 6. 11. 2010 12:13

    Držela jsem se receptu, jen jsem místo oleje dala špek a přidala i hořčici, jak někdo psal v komentářích. Omáčka byla skvělá

  • recepty73
    recepty73 | 19. 10. 2010 10:44

    Super,jednoduché,jen cibulku smažím společně s najemno pokrájeným špekem místo na oleji :-))

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 08:58

    Výborná, rychlovka.

  • Petra | 18. 10. 2010 21:58

    taky pouzivam misto masoxu radeji horčici a po dovarení ještě nakraji do omacky natvrdo uvarena vajíčka :-*

  • Hanča | 17. 10. 2010 14:40

    Omáčka byla výtečná :-) Dělala jsem ji z hovězícho masa a opravdu neměla chybu. I manžel si pochutnal ;-) DOPORUČUJI.

  • Ladia - | 15. 9. 2010 14:52

    Naše oblíbená, dělávám i z kuřecího. Místo masoxu dávám velkou lžíci hořčice.

  • Veronika Lindner | 26. 5. 2010 17:42

    Dostal se ke me recept Znojemske platky.V podstate to ma stejnou bazi,ve znojemskych platkach se pridava do omacky jeste nadrobno nakrajeny kabanos a varena vejce.Tak ci tak,je to basta.

  • zdenka supolova | 17. 10. 2008 14:03

    Já ji dělám jen z vepřového,je dřív měkké a vůbec to neva.A nakonec se může přidat plnotučná hořčice,trochu,jen pro chutičku.

  • Kristyna Kadlecova | 17. 10. 2008 13:08

    Dělám ji již po druhé za krátkou dobu,neboť manžel prosí a ...prosí. Dávám nakonec po zahuštění ještě trochu laku z okurek a dávám jedna podtržená...

  • eliska herecova | 22. 7. 2008 17:42

    Bylo to moc dobré a chutnalo i manželovi, který je na jídla docela náročný. Okurky i maso jsem dala tak, jak je napsáno v receptu a nic jsem tím nezkazila.

  • Veronika Lindner | 29. 1. 2008 10:00

    Je to mnamka,manzelovi moc chutnalo.Udelala jsem to take z veproveho.Davam za jedna.

  • Jan Hrouda | 28. 1. 2008 07:47

    já jí dělám z hovězího, které po zatáhnutí masa uvařím v papiňáku,poté přidávámvše ostatní a ještě 2 vejce uvařené na tvrdo

  • Martina A. | 27. 1. 2008 12:37

    Já ráda vařím znojemku,dávám pár pokrajených okurek na začátku a zbatek dávm nakonec,má to lepší chut.

  • venyss | 26. 1. 2008 19:03

    Ve vepřovém masu problém nevidím...já jí dělám vždy z vepřového masa(naučila jsem se to již v začátcích mého vaření,manželovi to hovězí ani moc nejede..),je to mňamka...dělám také na kostičky, je to takové podle mě šťavnatější a většinou dělám do omáček maso na kostky...a jinak dělám z vepřového třeba i koprovku..je výborná! Okurky dávám také nakonec,aby nebyly rozvařené...

  • Jana Remková | 25. 1. 2008 09:04

    Nejsem autor receptu,ale myslím,že je v dnešní době jedno,z jakého je to masa.Hovězí je příšerně drahé,tak proč ne vepřové?Taky už jsem dělala svíčkovou z vepřového a nic jí nechybělo,naopak všem chutnala a byla jsem pochválená.Taky bych ale použila plátky masa,než kousky.A o okurce jsem se už zmínila,měla by tam jít až nakonec.Jana

  • Ludmila Mašková | 25. 1. 2008 07:29

    Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.

  • Ludmila Mašková | 25. 1. 2008 07:27

    Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.

  • Anonym | 25. 1. 2008 04:31

    Neměla by být znojemská z hovězího? A ty okurky snad äž když je maso hotové, ne? A to maso rozkrájené na kousky a zejména masox mi taky nesedí.

  • Jana Remková | 24. 1. 2008 12:01

    Moc dobré jídlo.Taky jsem maso dusila s okurkem,ale můj syn kuchař mi dal po prstech,když jsem pomáhala v kuchyni.Takže všechno tak,jak píšete,jen že ten okurek se má až nakonec orestovat na trošce oleje a přidat k omáčce.Chuť je pak výraznější.Dávám za 1 Jana

  • Lusinda | 22. 1. 2008 19:25

    Rozšlehaná voda s moukou na zahuštění.

  • Tomas Novotny | 22. 1. 2008 19:16

    prosím,co je záklechtka.dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Masox Nakládané okurky Rostlinný olej Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Berušky

Berušky

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

49
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
42
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
  • Recepty.cz
  • Znojemská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact