Vyhledavat to uz nebudu ... ...zkusila jsem, ale uz ne :) ;-) :-| <:-)
To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)
To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)
Podle mého by se měli recepty, kde se zmíní o masoxu nebo bujónu mazat jinak další generace nebude bez těch to věcí umět vařit. A ohledně tohoto servru je tady málo kvalitních receptů radši si kupte kuchařky.
Tahle omáčka nám moc chutná, ale u oleje tu bude nejspíš překlep a pokud jde o masox, at si každý vaří podle sebe, vždyt dneska se dá koupit i bez glutazolu.
kdybych se držela množství ingrediencí v receptu vyleze mi z toho možná to, co na obrázku - a to se na mě nezlobte, ale to není omáčka... a 2 masoxy?? kdybych se držela receptu, to bych si pěkně nadávala... okurky dáváme až na konec, aby se úplně nerozpadly... držela jsem se tipů bambule a tanadas (viz níže) a svojí mamky a byla to dobrota...
Supr recept. Já sice dala ty okurky nastrouhané všechny až pak ...a maso jsem měla na plátky, ale to už je každého věc. :-)
vyborna delame ji kazde pondělí :-D
Ten obrázek vypadá jinak než ve skutečnosti.Moje mamka ji dělávala úplně jinak ta mamčina byla bílá. :-( :-)
Když jsem jí vařila poprvé tak jsem se obávala , ale dnes ji jdu dělat znovu , je opravdu výborná a muži moc chutnalo ;-) Děkuji za recept !
Co je to za hnus recept? Český národ neumí vařit česká jídla. Maso solíme ještě na prkénku aby nám stihlo pojmout sůl, potom nemusíme solit tolik omáčku. Chcete li mít krásně hnědou omáčku, musíte pořádně do tmava osmahnout cibuli. To jsou základy vaření. Žádná věda. Na ten obrázek se nedá ani koukat :'(
Masox se dává pro lepší chutˇ. :-D
Výborná 8-)
Cely decilitr oleje, dve kostky masoxu a jeste solit, pouzila jsem zdravy rozum a mela znojemskou omacku k jidlu. Recept se da pouzit jen jako hruba konstrukce a nesmi se hledet na uvedene mnozstvi.
Výbornááá :-) <3 všem doporučuju:)
Moc dobrá omáčka ja tam ještě pridam kousek špeku a trochu hořčice :-)
Váš chlap bude nad míru spokojen,dávám nakonec i houby a na malé kostičky vajíčko na tvrdo...a je to super,s bramborem,rýži...kdo má co rád <:-) 8-)
strašně dobrá omáčka ale ještě tam přidávám trochu hořčite :-)
právě jsem ji uvařila a je výborná. :-))
omacka moc dobra
omáčka je výborna :-! <3 <3
Zpenit cibuli, pridat maso a zalit vodou, osolit opeprit. Jak dlouho vam trvalo nez jste na to prisla?
vařím podobně maso bud hovězí nebo vepřove,přidám vařene vejce nožičku párku a plnotučnou hočici je to mnamka :-)
Teď to jdu vařit :-), miluju jí, mamka jí vždycky dělávala, ale přidávala tam uvařené vajíčko a klobásu, tak to tam taky přidám. Super mňamka, už mám na to chuť, rychle na to, at už to je hotové :-)
Omáčka je strašně ale strašně GOOD <3 :-| :-| :-| <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) :-D :-D :-D
Zkoušela jsem to před týdnem a dnes jsem musela opakovat, ale s rýží. Výborné a děkuji za recept.
Dlouho jsem ji nedělala, tak přijde k chuti :-D Maso dělám na plátky a na konec vše zakapu limetkou pro zjemnění chuti. Všem dobrou chuť přeji. Rebecca
Právě dodělávám, ale opravdu voní až ven :-) O:-)
tak právě přicházím z kuchyně,kde to úžasně voní,dělám znojemskou omáčku přesně podle receptu.Už teď vím,že bude fantastická.Dávám ohromnou jedničku. :-) :-) <3 <3 <3 <3
...........opravdu lahodnééé........... ;-) ;-) ;-) ...........vynikajííícííííííííííí.......... <3 <3 ........klasika.....
dělám to s hovězího a okurky až nakonec ;-)
Moc dobré a zkusila jsem tam přidat i tu horčici a super. Manžel si pochunal 8-)
Ja když dělam znojemskou přidam ještě 1 vařene vejce a hořčici:)
Držela jsem se receptu, jen jsem místo oleje dala špek a přidala i hořčici, jak někdo psal v komentářích. Omáčka byla skvělá
Super,jednoduché,jen cibulku smažím společně s najemno pokrájeným špekem místo na oleji :-))
taky pouzivam misto masoxu radeji horčici a po dovarení ještě nakraji do omacky natvrdo uvarena vajíčka :-*
Omáčka byla výtečná :-) Dělala jsem ji z hovězícho masa a opravdu neměla chybu. I manžel si pochutnal ;-) DOPORUČUJI.
Naše oblíbená, dělávám i z kuřecího. Místo masoxu dávám velkou lžíci hořčice.
Dostal se ke me recept Znojemske platky.V podstate to ma stejnou bazi,ve znojemskych platkach se pridava do omacky jeste nadrobno nakrajeny kabanos a varena vejce.Tak ci tak,je to basta.
Já ji dělám jen z vepřového,je dřív měkké a vůbec to neva.A nakonec se může přidat plnotučná hořčice,trochu,jen pro chutičku.
Dělám ji již po druhé za krátkou dobu,neboť manžel prosí a ...prosí. Dávám nakonec po zahuštění ještě trochu laku z okurek a dávám jedna podtržená...
Bylo to moc dobré a chutnalo i manželovi, který je na jídla docela náročný. Okurky i maso jsem dala tak, jak je napsáno v receptu a nic jsem tím nezkazila.
Je to mnamka,manzelovi moc chutnalo.Udelala jsem to take z veproveho.Davam za jedna.
já jí dělám z hovězího, které po zatáhnutí masa uvařím v papiňáku,poté přidávámvše ostatní a ještě 2 vejce uvařené na tvrdo
Já ráda vařím znojemku,dávám pár pokrajených okurek na začátku a zbatek dávm nakonec,má to lepší chut.
Ve vepřovém masu problém nevidím...já jí dělám vždy z vepřového masa(naučila jsem se to již v začátcích mého vaření,manželovi to hovězí ani moc nejede..),je to mňamka...dělám také na kostičky, je to takové podle mě šťavnatější a většinou dělám do omáček maso na kostky...a jinak dělám z vepřového třeba i koprovku..je výborná! Okurky dávám také nakonec,aby nebyly rozvařené...
Nejsem autor receptu,ale myslím,že je v dnešní době jedno,z jakého je to masa.Hovězí je příšerně drahé,tak proč ne vepřové?Taky už jsem dělala svíčkovou z vepřového a nic jí nechybělo,naopak všem chutnala a byla jsem pochválená.Taky bych ale použila plátky masa,než kousky.A o okurce jsem se už zmínila,měla by tam jít až nakonec.Jana
Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.
Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.
Neměla by být znojemská z hovězího? A ty okurky snad äž když je maso hotové, ne? A to maso rozkrájené na kousky a zejména masox mi taky nesedí.
Moc dobré jídlo.Taky jsem maso dusila s okurkem,ale můj syn kuchař mi dal po prstech,když jsem pomáhala v kuchyni.Takže všechno tak,jak píšete,jen že ten okurek se má až nakonec orestovat na trošce oleje a přidat k omáčce.Chuť je pak výraznější.Dávám za 1 Jana
Rozšlehaná voda s moukou na zahuštění.
prosím,co je záklechtka.dekuji