• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Znojemská hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Znojemská hovězí pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 60
      g slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • cibule
    • vývar
    • hladká mouka
    • nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iw | 11. 10. 2017 21:12

    Výborné :-) Nakonec jsem do toho ještě nakrájela uvařená vajíčka, protože je máme rádi :) Ale určitě by bylo moc dobré i bez nich.

  • Laura | 6. 10. 2016 12:13

    Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

  • Laura | 6. 10. 2016 12:13

    Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

  • Tergora | 7. 2. 2016 10:01

    je to hovorový a tudíž nespisovný, ale hrubkama místo hrubkami není považováno za "hrubou chybu" :D to jen y/i, mně/mě a tyhle věci :-\

  • pepa | 1. 2. 2016 12:17

    hrubkama??????? to není správné hrubkami ......................................

  • Pavla | 22. 6. 2014 10:25

    V receptu nikde neni, kdy se maji pridat okurky...

  • abygail | 5. 5. 2014 03:26

    Moc dobrá klasika. Zkusil sem se zeleninou, rýží i knedlíkem a pokaždé dávám 1. Jen bych rád podotknul, že jsem upekl vepřovou pečeni na kořenovce a ze špikování vynechal slaninu (což byla chyba), místo mouky použil krajíc chleba a málo naředil vodou, což je vidět na přiložených fotografiích. Určitě to nemělo tu pravou a nezaměnitelnou chuť "pravé hovězí pečeně", ale nám to chutnalo!

  • míreš | 2. 5. 2014 17:35

    vynikající :-*

  • HelenaPa | 17. 12. 2013 11:28

    Znojemská je u nás oblíbená. Jen ten masox vynechávám.

  • Mira | 30. 11. 2013 16:12

    Je zajímavé,kolik lidí sem píše s hrubkama... :'(

  • Engeor | 28. 4. 2013 14:00

    Dušení je pro tento pokrm tak typické, že se dostalo až do názvu: Znojemská hovězí PEČENĚ!

  • Petr | 13. 2. 2013 08:31

    Slyšel si někdy o dušení v troubě?

  • pablo | 2. 2. 2013 11:26

    No to je prave ten prusvih,ze uz i profi kuchari to ojebavaji. Jak znojemska, tak svickova jsou pecene proto, ze spravne se pecou. Jenze to je holt moc prace, ze? Ona svickova se ma dokonce nakladat predrm, ale ktery profik to dela? Udelejjte si nekdy neosizenou pecenou variantu a pochopite v cem je rozdil. Kuchar, ktery mi naserviruje znojemskou peceni, kteta se nepekla by zaslouzil nasrat do ruk a nepustit k vode. :-*

  • Petr | 26. 8. 2012 12:18

    *většinou.

  • Bývalý učeň z Grand Hotelu Pupp | 5. 4. 2012 12:14

    Nevím jak vy ale věčinou se Znojemská Hovězí pečeně Dusí a né peče. Do přecezené omáčky dáme na jemno nakrájené okurky a mírně provaříme.. :-D :-D :-D

  • Peta18 | 14. 10. 2011 01:36

    Dnes jsem to zkoušela prvně a opravdu chválím a děkuji za recept :-) Vynikající O:-)

  • Liiborekk | 1. 5. 2011 18:55

    výborný recept.Dávám za 1

  • gruza.pavel
    gruza.pavel | 27. 2. 2011 13:05

    Moc dobré, recept znam u nás se vařívá hodně i v restauracích. Dnes jsme si uvařili k obědu a moc jsme si pochutnali.

  • Jindriska | 5. 11. 2010 08:56

    Kdyz je moso nechce zmeknout pridej trochu kypriciho prasku a nech 20min.varit amoso bude meke. :-[

  • recepty73
    recepty73 | 31. 10. 2010 12:32

    1*

  • recepty73
    recepty73 | 29. 10. 2010 23:05

    Tento recept tu je 2x-parkvil bez háčků a čárek :-(

  • Standa Jirásek | 9. 4. 2008 21:03

    Omáčka výborná, maso po třech hodinách ještě tuhé.

  • Ladi | 30. 1. 2008 21:08

    Rada bych se zeptala, pokud bych to chtela varit v tlakaci, jaky by byl postup? Nejdrive jen samotny maso a pak pridat zbytek nebo vsechno varit rovnou dohromady? Dekuju za radu :-)

  • david | 5. 8. 2007 12:04

    je to víborny

  • ert sdf | 5. 8. 2007 12:03

    je to kretenskej recept

  • Petr najman | 5. 8. 2007 11:47

    musím říct že to nemam ještě hotoví ale zatim to vipadá výborně PETR 11let

  • Maruš | 30. 1. 2007 17:54

    Do znojemské pečeně okurky nahrubo nastrouhám,nebo nakrájím,chvíli orestuji na troše oleje a vkládám před koncem dohotovení do štávy a nechám chvíli provařit.K tomu máme rádi houskový knedlík.

  • monika horačkova | 3. 10. 2006 21:35

    i ja mohu potvrdit ze to bylo vinikajici

  • Hanka | 11. 4. 2006 13:31

    Musím potvrdit, že to bylo velmi dobré. Jako z restaurace. Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s mrkví a hráškem, moc jsme si pochutnali!

  • Honza Proč? | 13. 2. 2006 10:27

    Bylo to výborné a dá se říct, že se mi to i povedlo, protože si to pochvalovala celá rodina. Mňam...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí maso Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

58
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
20
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Zdeněk Troška by měl radost: Náhodné setkání bývalých dětských hvězd z komedie Bota jménem Melichar!

Zdeněk Troška by měl radost: Náhodné setkání bývalých dětských hvězd z komedie Bota jménem Melichar!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Zmrzlinový pohár s griotkou
Zmrzlinový pohár s griotkou
Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
  • Recepty.cz
  • Znojemská hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact