ovoce
rybíz, ostružiny, maliny nebo jiné měkké ovoce - čerstvé nebo okapané z kompotu
3
ks
bílek
3
lžíce
moučkový cukr
2-3
rybízová marmeláda
Postup přípravy receptu
1
Upečeme (nebo koupíme) klasický světlý dortový korpus. Vydlabeme z něj vnitřek, abychom dostali "hrnec". Vnitřek tence vymažeme rybízovou marmeládou a naskladáme do něj střídavě ovoce a zmrzlinu (do plna). V tomto stavu můžeme dát do mrazničky a nechat tam, dokud dort nebudeme potřebovat.
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr a navrstvíme na dort tak, aby nebylo vidět zmrzlinu a ovoce. Neuhlazujeme, ale necháme kopečkovité, jak jsme sníh dávali lžící. Vložíme do horké trouby, dokud sníh nezrůžoví. Vyjmeme a ihned!!! podáváme. Krájíme jako klasický dort.