• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlinové sendviče

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tak trochu jiné sušenky - to jsou tyto kakaové sendviče proložené zmrzlinovou náplní. Hodí se do parných letních dní, budou je milovat vaše děti i hosté na párty. Zkrátka unikátní dezert pro všechny, kteří rádi mlsají.

Suroviny

12 porce
  • Na 12 sendvičů o rozměrech 7x7
    • 110
      g máslo
    • 0,25
      lžička sůl
    • 210
      g hladká mouka
    • 210
      ml mléko studené
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 170
      g cukr krupice
  • Náplň:
    • 700
      ml zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Mřížku v troubě dejte na střední pozici. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech s vyšším okrajem o rozměrech cca 45x32 cm vyložte pečicím papírem tak, aby papír pokryl i delší stěny. Mouku, kakao, sodu, vanilkový cukr a sůl spolu prosijte do mísy a promíchejte. V jiné míse zpěňte hodně změklé máslo s cukrem. Třete přibližně tři minuty, přidejte mléko, utřete dohromady a pak spojte se sypkou směsí. Těsto vlijte do plechu na pečící papír a rozetřete do rovna. Kus pečícího papíru stejné velikosti jako rozetřené těsto trochu potřete olejem a položte naolejovanou stranou na těsto. Vyrovnejte válečkem a pak papír sejměte. Pečte 10-12 minut, poté otestujte špejlí. Pokud je těsto hotové, nechte ho vychladnout.
2
Zatímco plát těsta chladne, na čistý plech položte křížem přes sebe dva velké kusy potravinové fólie. Vychladlé těsto uvolněte nožem a překlopte na prkénko. Stáhněte pečicí papír a rozkrojte základ sendviče napříč přesně na polovinu. Jednu půlku dejte horní stranou dolů na fólii. Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nakrájejte na plátky. Šikovné je, celý kelímek rozstřihnout a zmrzlinu vyndat na prkénko. Zmrzlina musí být hodně zmražená, pokud je to nutné, nechte ji nakrájenou na talíři a dejte ji znovu zmrazit. Kousky zmrzliny vedle sebe klaďte tak, aby vznikly minimální mezery. Pak zmrzlinu, pokud možno, jemně, ale rovnoměrně rozetřete špachtlí, nejlépe gumovou. Anebo na studenou hmotu položte fólii a roztlačte ji rukama. Před dalším krokem fólii samozřejmě odstraňte. Pak přikryjte zmrzlinu druhým plátem těsta a přimáčkněte tak, aby se rovnoměrně rozprostřela. Celé dílo obalte fólií a i s plechem dejte aspoň na čtyři hodiny do mrazáku a nechte ho tam až 2 dny.

RADA: Jak na domácí zmrzlinu

3
>Vyndejte plech z mrazáku a naplněný plát přeneste na prkénko. Na uvolněný plech položte novou fólii a z dezertu sejměte horní vrstvu fólie (spodní můžete nechat). Pracujte rychle, budete potřebovat ostrý nůž. Plát rozkrájejte na pravidelné kostky a nůž mezi jednotlivými řezy vždy otřete. Už takto hotový dezert můžete podávat, nebo ho ještě můžete vylepšit tím, že ho obalíte v posekaných lískových, vlašských, pistáciových oříšcích, mandlích, kokosu, čokoládě apod. Takže pokud máte v kuchyni velké teplo a zmrzlina by začala tát, ukrojte zatím jen 1 pruh - kostky a zbytek dejte ještě do mrazáku. Posekané přísady na obalování dejte na mělký talíř a přitiskněte na ně dvě nebo všechny boční strany sendviče, aby se hezky zabořily do zmrzliny. Sendviče pak dejte na plechu znovu zmrazit a pak už můžete podávat s trochou šlehačky a ovocnou ozdobou.
4
Pokud si je chcete připravit předem, můžete. Po rozkrájení ale zabalte každý kousek zvlášť do potravinové fólie a uložte do mrazáku, vydrží tam až 14 dní, ale v ořeších apod. je obalujte až před podáváním.

RADA: Domácí nanuky z ovoce

5
Je to super dobrý a nezvyklý dezert, kterým určitě ohromíte všechny návštěvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlinový pohár s griotkou

Zmrzlinový pohár s griotkou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Škopková | 4. 1. 2006 15:02

    Tak pak napište, jak se vám povedly

  • Jana z VM | 4. 1. 2006 13:47

    Perfektně popsaný postup se vším všudy, určitě vyzkouším, až bude slavnostní příležitost !! Musí to být pochoutka !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Zmrzlina

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Výborné špízy

Výborné špízy

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

24
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Vanilkové rohlíčky II.
Vanilkové rohlíčky II.
19
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
18
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
11
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Zmrzlina ze zeleného čaje s…
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinový pohár s griotkou
Zmrzlinový pohár s griotkou
Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact