• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlinové sendviče

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tak trochu jiné sušenky - to jsou tyto kakaové sendviče proložené zmrzlinovou náplní. Hodí se do parných letních dní, budou je milovat vaše děti i hosté na párty. Zkrátka unikátní dezert pro všechny, kteří rádi mlsají.

Suroviny

12 porce
  • Na 12 sendvičů o rozměrech 7x7
    • 110
      g máslo
    • 0,25
      lžička sůl
    • 210
      g hladká mouka
    • 210
      ml mléko studené
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 170
      g cukr krupice
  • Náplň:
    • 700
      ml zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Mřížku v troubě dejte na střední pozici. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech s vyšším okrajem o rozměrech cca 45x32 cm vyložte pečicím papírem tak, aby papír pokryl i delší stěny. Mouku, kakao, sodu, vanilkový cukr a sůl spolu prosijte do mísy a promíchejte. V jiné míse zpěňte hodně změklé máslo s cukrem. Třete přibližně tři minuty, přidejte mléko, utřete dohromady a pak spojte se sypkou směsí. Těsto vlijte do plechu na pečící papír a rozetřete do rovna. Kus pečícího papíru stejné velikosti jako rozetřené těsto trochu potřete olejem a položte naolejovanou stranou na těsto. Vyrovnejte válečkem a pak papír sejměte. Pečte 10-12 minut, poté otestujte špejlí. Pokud je těsto hotové, nechte ho vychladnout.
2
Zatímco plát těsta chladne, na čistý plech položte křížem přes sebe dva velké kusy potravinové fólie. Vychladlé těsto uvolněte nožem a překlopte na prkénko. Stáhněte pečicí papír a rozkrojte základ sendviče napříč přesně na polovinu. Jednu půlku dejte horní stranou dolů na fólii. Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nakrájejte na plátky. Šikovné je, celý kelímek rozstřihnout a zmrzlinu vyndat na prkénko. Zmrzlina musí být hodně zmražená, pokud je to nutné, nechte ji nakrájenou na talíři a dejte ji znovu zmrazit. Kousky zmrzliny vedle sebe klaďte tak, aby vznikly minimální mezery. Pak zmrzlinu, pokud možno, jemně, ale rovnoměrně rozetřete špachtlí, nejlépe gumovou. Anebo na studenou hmotu položte fólii a roztlačte ji rukama. Před dalším krokem fólii samozřejmě odstraňte. Pak přikryjte zmrzlinu druhým plátem těsta a přimáčkněte tak, aby se rovnoměrně rozprostřela. Celé dílo obalte fólií a i s plechem dejte aspoň na čtyři hodiny do mrazáku a nechte ho tam až 2 dny.

RADA: Jak na domácí zmrzlinu

3
>Vyndejte plech z mrazáku a naplněný plát přeneste na prkénko. Na uvolněný plech položte novou fólii a z dezertu sejměte horní vrstvu fólie (spodní můžete nechat). Pracujte rychle, budete potřebovat ostrý nůž. Plát rozkrájejte na pravidelné kostky a nůž mezi jednotlivými řezy vždy otřete. Už takto hotový dezert můžete podávat, nebo ho ještě můžete vylepšit tím, že ho obalíte v posekaných lískových, vlašských, pistáciových oříšcích, mandlích, kokosu, čokoládě apod. Takže pokud máte v kuchyni velké teplo a zmrzlina by začala tát, ukrojte zatím jen 1 pruh - kostky a zbytek dejte ještě do mrazáku. Posekané přísady na obalování dejte na mělký talíř a přitiskněte na ně dvě nebo všechny boční strany sendviče, aby se hezky zabořily do zmrzliny. Sendviče pak dejte na plechu znovu zmrazit a pak už můžete podávat s trochou šlehačky a ovocnou ozdobou.
4
Pokud si je chcete připravit předem, můžete. Po rozkrájení ale zabalte každý kousek zvlášť do potravinové fólie a uložte do mrazáku, vydrží tam až 14 dní, ale v ořeších apod. je obalujte až před podáváním.

RADA: Domácí nanuky z ovoce

5
Je to super dobrý a nezvyklý dezert, kterým určitě ohromíte všechny návštěvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlinový pohár s griotkou

Zmrzlinový pohár s griotkou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Škopková | 4. 1. 2006 15:02

    Tak pak napište, jak se vám povedly

  • Jana z VM | 4. 1. 2006 13:47

    Perfektně popsaný postup se vším všudy, určitě vyzkouším, až bude slavnostní příležitost !! Musí to být pochoutka !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Zmrzlina

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Batátový koláč

Batátový koláč

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
51
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Zmrzlina ze zeleného čaje s…
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinový pohár s griotkou
Zmrzlinový pohár s griotkou
Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact