• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlinové sendviče

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tak trochu jiné sušenky - to jsou tyto kakaové sendviče proložené zmrzlinovou náplní. Hodí se do parných letních dní, budou je milovat vaše děti i hosté na párty. Zkrátka unikátní dezert pro všechny, kteří rádi mlsají.

Suroviny

12 porce
  • Na 12 sendvičů o rozměrech 7x7
    • 110
      g máslo
    • 0,25
      lžička sůl
    • 210
      g hladká mouka
    • 210
      ml mléko studené
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 170
      g cukr krupice
  • Náplň:
    • 700
      ml zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Mřížku v troubě dejte na střední pozici. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech s vyšším okrajem o rozměrech cca 45x32 cm vyložte pečicím papírem tak, aby papír pokryl i delší stěny. Mouku, kakao, sodu, vanilkový cukr a sůl spolu prosijte do mísy a promíchejte. V jiné míse zpěňte hodně změklé máslo s cukrem. Třete přibližně tři minuty, přidejte mléko, utřete dohromady a pak spojte se sypkou směsí. Těsto vlijte do plechu na pečící papír a rozetřete do rovna. Kus pečícího papíru stejné velikosti jako rozetřené těsto trochu potřete olejem a položte naolejovanou stranou na těsto. Vyrovnejte válečkem a pak papír sejměte. Pečte 10-12 minut, poté otestujte špejlí. Pokud je těsto hotové, nechte ho vychladnout.
2
Zatímco plát těsta chladne, na čistý plech položte křížem přes sebe dva velké kusy potravinové fólie. Vychladlé těsto uvolněte nožem a překlopte na prkénko. Stáhněte pečicí papír a rozkrojte základ sendviče napříč přesně na polovinu. Jednu půlku dejte horní stranou dolů na fólii. Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nakrájejte na plátky. Šikovné je, celý kelímek rozstřihnout a zmrzlinu vyndat na prkénko. Zmrzlina musí být hodně zmražená, pokud je to nutné, nechte ji nakrájenou na talíři a dejte ji znovu zmrazit. Kousky zmrzliny vedle sebe klaďte tak, aby vznikly minimální mezery. Pak zmrzlinu, pokud možno, jemně, ale rovnoměrně rozetřete špachtlí, nejlépe gumovou. Anebo na studenou hmotu položte fólii a roztlačte ji rukama. Před dalším krokem fólii samozřejmě odstraňte. Pak přikryjte zmrzlinu druhým plátem těsta a přimáčkněte tak, aby se rovnoměrně rozprostřela. Celé dílo obalte fólií a i s plechem dejte aspoň na čtyři hodiny do mrazáku a nechte ho tam až 2 dny.

RADA: Jak na domácí zmrzlinu

3
>Vyndejte plech z mrazáku a naplněný plát přeneste na prkénko. Na uvolněný plech položte novou fólii a z dezertu sejměte horní vrstvu fólie (spodní můžete nechat). Pracujte rychle, budete potřebovat ostrý nůž. Plát rozkrájejte na pravidelné kostky a nůž mezi jednotlivými řezy vždy otřete. Už takto hotový dezert můžete podávat, nebo ho ještě můžete vylepšit tím, že ho obalíte v posekaných lískových, vlašských, pistáciových oříšcích, mandlích, kokosu, čokoládě apod. Takže pokud máte v kuchyni velké teplo a zmrzlina by začala tát, ukrojte zatím jen 1 pruh - kostky a zbytek dejte ještě do mrazáku. Posekané přísady na obalování dejte na mělký talíř a přitiskněte na ně dvě nebo všechny boční strany sendviče, aby se hezky zabořily do zmrzliny. Sendviče pak dejte na plechu znovu zmrazit a pak už můžete podávat s trochou šlehačky a ovocnou ozdobou.
4
Pokud si je chcete připravit předem, můžete. Po rozkrájení ale zabalte každý kousek zvlášť do potravinové fólie a uložte do mrazáku, vydrží tam až 14 dní, ale v ořeších apod. je obalujte až před podáváním.

RADA: Domácí nanuky z ovoce

5
Je to super dobrý a nezvyklý dezert, kterým určitě ohromíte všechny návštěvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlinový pohár s griotkou

Zmrzlinový pohár s griotkou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Škopková | 4. 1. 2006 15:02

    Tak pak napište, jak se vám povedly

  • Jana z VM | 4. 1. 2006 13:47

    Perfektně popsaný postup se vším všudy, určitě vyzkouším, až bude slavnostní příležitost !! Musí to být pochoutka !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Zmrzlina

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

38
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Tajemství zásnub Kamily Nývltové (36): Jedna velmi drahá tradice!

Tajemství zásnub Kamily Nývltové (36): Jedna velmi drahá tradice!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Zmrzlina ze zeleného čaje s…
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinový pohár s griotkou
Zmrzlinový pohár s griotkou
Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact