• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlinové sendviče

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tak trochu jiné sušenky - to jsou tyto kakaové sendviče proložené zmrzlinovou náplní. Hodí se do parných letních dní, budou je milovat vaše děti i hosté na párty. Zkrátka unikátní dezert pro všechny, kteří rádi mlsají.

Suroviny

12 porce
  • Na 12 sendvičů o rozměrech 7x7
    • 110
      g máslo
    • 0,25
      lžička sůl
    • 210
      g hladká mouka
    • 210
      ml mléko studené
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 170
      g cukr krupice
  • Náplň:
    • 700
      ml zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Mřížku v troubě dejte na střední pozici. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech s vyšším okrajem o rozměrech cca 45x32 cm vyložte pečicím papírem tak, aby papír pokryl i delší stěny. Mouku, kakao, sodu, vanilkový cukr a sůl spolu prosijte do mísy a promíchejte. V jiné míse zpěňte hodně změklé máslo s cukrem. Třete přibližně tři minuty, přidejte mléko, utřete dohromady a pak spojte se sypkou směsí. Těsto vlijte do plechu na pečící papír a rozetřete do rovna. Kus pečícího papíru stejné velikosti jako rozetřené těsto trochu potřete olejem a položte naolejovanou stranou na těsto. Vyrovnejte válečkem a pak papír sejměte. Pečte 10-12 minut, poté otestujte špejlí. Pokud je těsto hotové, nechte ho vychladnout.
2
Zatímco plát těsta chladne, na čistý plech položte křížem přes sebe dva velké kusy potravinové fólie. Vychladlé těsto uvolněte nožem a překlopte na prkénko. Stáhněte pečicí papír a rozkrojte základ sendviče napříč přesně na polovinu. Jednu půlku dejte horní stranou dolů na fólii. Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nakrájejte na plátky. Šikovné je, celý kelímek rozstřihnout a zmrzlinu vyndat na prkénko. Zmrzlina musí být hodně zmražená, pokud je to nutné, nechte ji nakrájenou na talíři a dejte ji znovu zmrazit. Kousky zmrzliny vedle sebe klaďte tak, aby vznikly minimální mezery. Pak zmrzlinu, pokud možno, jemně, ale rovnoměrně rozetřete špachtlí, nejlépe gumovou. Anebo na studenou hmotu položte fólii a roztlačte ji rukama. Před dalším krokem fólii samozřejmě odstraňte. Pak přikryjte zmrzlinu druhým plátem těsta a přimáčkněte tak, aby se rovnoměrně rozprostřela. Celé dílo obalte fólií a i s plechem dejte aspoň na čtyři hodiny do mrazáku a nechte ho tam až 2 dny.

RADA: Jak na domácí zmrzlinu

3
>Vyndejte plech z mrazáku a naplněný plát přeneste na prkénko. Na uvolněný plech položte novou fólii a z dezertu sejměte horní vrstvu fólie (spodní můžete nechat). Pracujte rychle, budete potřebovat ostrý nůž. Plát rozkrájejte na pravidelné kostky a nůž mezi jednotlivými řezy vždy otřete. Už takto hotový dezert můžete podávat, nebo ho ještě můžete vylepšit tím, že ho obalíte v posekaných lískových, vlašských, pistáciových oříšcích, mandlích, kokosu, čokoládě apod. Takže pokud máte v kuchyni velké teplo a zmrzlina by začala tát, ukrojte zatím jen 1 pruh - kostky a zbytek dejte ještě do mrazáku. Posekané přísady na obalování dejte na mělký talíř a přitiskněte na ně dvě nebo všechny boční strany sendviče, aby se hezky zabořily do zmrzliny. Sendviče pak dejte na plechu znovu zmrazit a pak už můžete podávat s trochou šlehačky a ovocnou ozdobou.
4
Pokud si je chcete připravit předem, můžete. Po rozkrájení ale zabalte každý kousek zvlášť do potravinové fólie a uložte do mrazáku, vydrží tam až 14 dní, ale v ořeších apod. je obalujte až před podáváním.

RADA: Domácí nanuky z ovoce

5
Je to super dobrý a nezvyklý dezert, kterým určitě ohromíte všechny návštěvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlinový pohár s griotkou

Zmrzlinový pohár s griotkou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Škopková | 4. 1. 2006 15:02

    Tak pak napište, jak se vám povedly

  • Jana z VM | 4. 1. 2006 13:47

    Perfektně popsaný postup se vším všudy, určitě vyzkouším, až bude slavnostní příležitost !! Musí to být pochoutka !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Zmrzlina

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

126
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
105
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
100
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
79
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
52
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Něrgešová (49) bojující s rakovinou mozku: Statečný návrat na obrazovku! Překvapení v přímém přenosu

Něrgešová (49) bojující s rakovinou mozku: Statečný návrat na obrazovku! Překvapení v přímém přenosu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Zmrzlina ze zeleného čaje s…
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinový pohár s griotkou
Zmrzlinový pohár s griotkou
Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
  • Recepty.cz
  • Zmrzlinové sendviče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact