• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

autor: puffisheek
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks cibule střední
    • 4
      stroužek česnek
    • 250
      g brambory cca
    • 2
      ks vařená vejce - 3
    • 1
      lžíce ocet podle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji s máslem. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, kmín a nakrájené oloupané brambory. Trochu zasmažíme a zalijeme mlékem + zbytek vodou, přivedeme k varu a okořeníme - kmínem, solí a pepřem.
2
Až brambory změknou, přidáme fazole (bez nálevu) a vařená vejce pokrájená na kostičky. Nakonec okyselíme octem a krátce povaříme.
3
Kdo má radši hustší polévky, může zahustit moukou s vodou, ale u této polévky není třeba. Také můžeme přidat zelenou petrželku nebo kopr - podle chuti.
4
Zmrzlinová polévka se jí říká proto, že se dá jíst jak studená, tak teplá. :)
5
Mně ji vařila babička a moc jsem ji milovala!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka z hlívy a fazolí

Bílá polévka z hlívy a fazolí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jednadesnedivnaholka | 12. 8. 2016 15:39

    Můžeme se doma po ní utlouct :-)

  • Julie | 22. 10. 2015 14:08

    jejda to nebylo dobre :-!

  • Lucka | 21. 2. 2013 12:39

    Prave jsem ji uvarila a je senzacni! Diky za recept!

  • Anonymous | 27. 12. 2012 18:23

    dobrí, ješť kdyby tam neplavaly ty černý morčata.

  • Kuba | 7. 11. 2012 12:03

    je to víborní <3

  • puffisheek | 17. 9. 2012 18:57

    Děkuji za nahrání foto! :)

  • recepty73
    recepty73 | 10. 9. 2012 13:37

    ...vejce dávám až na talíř a kopr do polévky je výborný :-P ...

  • Janaso | 9. 9. 2012 13:47

    Vynikající polévka, určitě se k ní ještě vrátím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole ve slaném nálevu Kmín Máslo Mléko Ocet Olej Pepř mletý Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Salátový dresing

Salátový dresing

Vařený hrách

Vařený hrách

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" -…
32
Vajíčková pomazánka podle dcery
Vajíčková pomazánka…
30
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz Představitelka princezen Veronika Khek Kubařová porodila: Už je z ní maminka!

Představitelka princezen Veronika Khek Kubařová porodila: Už je z ní maminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

Další doporučené recepty:

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Zeleninový" pangas
"Zeleninový" pangas
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
  • Recepty.cz
  • "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact