• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zmrzlina ze zeleného čaje
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlina ze zeleného čaje

autor: Ruushi
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 360 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlina ze zeleného čaje
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      ml mléko
    • 145
      g moučkový cukr
    • 9
      ks žloutek
    • 625
      ml smetana
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      lžíce zelený čaj Matcha prášek

Postup přípravy receptu

1
Mléko a smetanu nalijte do kastrolu, přihoďte vanilkový lusk, na středně prudkém ohni přiveďte k varu a ihned odstavte. Nechte vanilku v mléce 15 minut macerovat.
2
V misce ušlehejte žloutky s cukrem, aby vzniklo nadýchané pyré. Pomalu nalijte do mléčné směsi, aniž byste přestávali šlehat. Ušlehejte dohladka. Přeneste do čistého kastrolu a postavte na středně prudký plamen. Míchejte asi 10 minut, dokud směs nezhoustne natolik, že se přichytí na obrácenou stranu lžíce.
3
Do menší misky nasypte prášek matcha a přimíchejte tolik horké zmrzlinové směsi, aby vznikla kašička. Vyklopte do kastrolu se zmrzlinovou směsí a šleháním zpracujte, takže se stejnoměrně obarví nazeleno. Přeceďte přes husté síto a nechte trochu vychladnout. Přiklopte a uložte do chladničky, aby zcela vychladla. Pak ji dejte zmrazit.
4
Měla by být 'na kost' u krajů, nikoli však u středu. Zpracujte ponorným ručním mixérem, abyste rozdrtili případné krystalky ledu. Opět uložte do mrazničky a celý postup jednou, dvakrát zopakujte. Čím více budete zmrzlinu našlehávat, tím jemnější a nadýchanější nakonec bude. Hotová zmrzlina by měla být vláčná a ne tuhá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikky | 10. 10. 2013 17:08

    Není té matchy trochu moc? :-$ Já jsem recept zkoušela a stačilo mi dát jen jednu vrchovatou lžičku. Použila jsem teda nějakou zvláštní matchu přímo do kuchyně, myslím, že to byla tahleta http://www.cajovydychanek.cz/zbozi-organic-matcha-tsuki-na-vareni.html

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Krémy & pudingy & zmrzlina
Pokrmy Sladké Červen Červenec Srpen Vaření Šlehání Děti Vegetariáni Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Smetana Vanilkový lusk Zelený čaj Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

70
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
67
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
36
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými ořechy
Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými…
Zmrzlina s ovesnými vločkami
Zmrzlina s ovesnými vločkami
Zmrzlina s růžovým pepřem
Zmrzlina s růžovým pepřem
Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Zmrzlina ze zeleného čaje s…
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
  • Recepty.cz
  • Zmrzlina ze zeleného čaje
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact