• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zmrzlina ze zeleného čaje
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlina ze zeleného čaje

autor: Ruushi
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 360 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlina ze zeleného čaje
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      ml mléko
    • 145
      g moučkový cukr
    • 9
      ks žloutek
    • 625
      ml smetana
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      lžíce zelený čaj Matcha prášek

Postup přípravy receptu

1
Mléko a smetanu nalijte do kastrolu, přihoďte vanilkový lusk, na středně prudkém ohni přiveďte k varu a ihned odstavte. Nechte vanilku v mléce 15 minut macerovat.
2
V misce ušlehejte žloutky s cukrem, aby vzniklo nadýchané pyré. Pomalu nalijte do mléčné směsi, aniž byste přestávali šlehat. Ušlehejte dohladka. Přeneste do čistého kastrolu a postavte na středně prudký plamen. Míchejte asi 10 minut, dokud směs nezhoustne natolik, že se přichytí na obrácenou stranu lžíce.
3
Do menší misky nasypte prášek matcha a přimíchejte tolik horké zmrzlinové směsi, aby vznikla kašička. Vyklopte do kastrolu se zmrzlinovou směsí a šleháním zpracujte, takže se stejnoměrně obarví nazeleno. Přeceďte přes husté síto a nechte trochu vychladnout. Přiklopte a uložte do chladničky, aby zcela vychladla. Pak ji dejte zmrazit.
4
Měla by být 'na kost' u krajů, nikoli však u středu. Zpracujte ponorným ručním mixérem, abyste rozdrtili případné krystalky ledu. Opět uložte do mrazničky a celý postup jednou, dvakrát zopakujte. Čím více budete zmrzlinu našlehávat, tím jemnější a nadýchanější nakonec bude. Hotová zmrzlina by měla být vláčná a ne tuhá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikky | 10. 10. 2013 17:08

    Není té matchy trochu moc? :-$ Já jsem recept zkoušela a stačilo mi dát jen jednu vrchovatou lžičku. Použila jsem teda nějakou zvláštní matchu přímo do kuchyně, myslím, že to byla tahleta http://www.cajovydychanek.cz/zbozi-organic-matcha-tsuki-na-vareni.html

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Krémy & pudingy & zmrzlina
Pokrmy Sladké Červen Červenec Srpen Vaření Šlehání Děti Vegetariáni Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Smetana Vanilkový lusk Zelený čaj Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

165
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
78
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
75
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
69
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
66
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými ořechy
Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými…
Zmrzlina s ovesnými vločkami
Zmrzlina s ovesnými vločkami
Zmrzlina s růžovým pepřem
Zmrzlina s růžovým pepřem
Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Zmrzlina ze zeleného čaje s…
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Zmrzlinové sendviče
Zmrzlinové sendviče
  • Recepty.cz
  • Zmrzlina ze zeleného čaje
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact