rozinky
napřed namočené v rumu nebo spařené vroucí vodou
Postup přípravy receptu
1
Šlehačky vlejeme do nádoby, přidáme čokoládu, sladidlo a na ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladit.
2
Po vychladnutí (nejlépe druhý den) hmotu vyšleháme, vmícháme jogurt a podle chuti nadrobno nasekané čokoládové tyčinky, rozinky apod. Dám do nádoby na ledové kostky a necháme zmrazit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
danka lehocka
|21. 7. 2006 18:31
:o)) dakujem ,tak ju určite vyskúšam.
helenus
|19. 7. 2006 11:04
1 tabletka sladidla nahradí 6,25 až 7 g cukru. výsledný efekt nie je "kosť",ale ani krém - táto zmrzlina sa dá normálne odhryznúť bez rizika návštevy zubára :-) tiež, keď som robila zmrzlinu zo šľahačky, jogurtu, tvarohu a ešte banánu, tak mi vznikla "kosť".
danka lehocka
|17. 7. 2006 08:13
Chcela by som sa opítať aký je výsledný efekt či je krémová alebo zmrazená na kosť.Ja som robila z normálnej šlahačky ,tvarohu,bielych jogurtov a medu a výsledok bol že to bolo zmrazené na kosť.A ešte miesto umelého sladidla kolko asi cukru tam ide?dakujem :o))
Jana Kutačová
|14. 7. 2006 10:45
Dávám zmrzlinu do malých jogurtových mističek od Danonne a každou ještě před naložením zmrzliny vysypu kokosem.Líbí se mi tento recept,kvůli umělému sladidlu.Kdo šetří kalorie jako já,ví o čem mluvím:o))