• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zmrzlé koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlé koláčky

autor: Jana Cz.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlé koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g máslo
    • 3
      žloutek
    • 50
      g cukr krupice
    • sůl
    • 40
      g droždí (1 kostička)
    • 2
      dl smetana sladká, studená smetana
    • citronová kůra z jednoho citrónu
    • náplň oblíbená

Postup přípravy receptu

1
Do mouky rozdrobíme máslo a droždí, promícháme s cukrem, solí a citrónovou kůrou a pomocí smetany a žloutků vypracujeme těsto, které vyválíme na plát asi 1 cm silný. Vykrájíme z něj kulaté koláčky, na každém vytlačíme střed, který naplníme a koláčky necháme kynout na plechu (vymazaný nebo pečící papír).
2
Po vykynutí upečeme - chvilku na vyšší teplotu, pak stáhneme na nižší a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlé sušenky

Zmrzlé sušenky

Čokoládovodýňové koláčky

Čokoládovodýňové koláčky

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Cz. | 11. 5. 2007 15:02

    Maruško, vůbec není zač, snad vám bude těsto vyhovovat. Kombinaci tvaroh-povidla taky udělám, to musí být dobré. Ty koláčky, jak popisuje Šárka taky super. Myslím, že je mám napsané jako dvojctihodné.

  • Šárka Tkáčová | 11. 5. 2007 10:06

    Maruško* ,u nás na Moravě plním těsto tvarohem,kuličku zabalím do těsta,roztlačím , na to trošku povidel a pak posypku. Na velké frgále balím tvaroh také do těsta,pak roztlačím ,pomažu vejcem na to pytlíkem stříkám povidlovou mřížku a pak posypku.Chuť tvarohu a povidel je nepřekonatelná.

  • Maruška * | 11. 5. 2007 08:47

    Jani a Šárko, děkuji za radu. O víkendu je určitě vyzkouším. Já jsem začala koláče plnit vždycky trochou tvarohu a trochou povidel a nahoru dávám drobenku. Jednou jsem to tak udělala z nouze a rodina to tak vyžaduje stále. Zkuste, třeba to bude chutnat i vám.:-)))

  • Šárka Tkáčová | 10. 5. 2007 09:05

    Maruško,tyto koláčky znám jako" Koláčky kynuté na plechu " dělám čtverečky a plním je marmeládou nebo povidly.Cípy čtverečků zmáčknu k sobě a nechávám kynout 30minut na plechu,záleží hodně na teplotě v místnosti.Jsou skvělé a rychlé.

  • Jana Cz. | 9. 5. 2007 21:37

    Maruško, před válením se kynout nenechá. Vypracovat těsto - vyválet - vytvořit koláčky - naplnit - až na plechu nechat kynout. Nevím přesně, jak dlouho to kynulo, odhaduji cca 20 minut první plech. Když jsem dodělala první, hned jsem začala dělat další. Když se upekly první, dávala jsem další plech do trouby. Tak asi tak. Koláčky jsem dělala malé, plnila jsem tvarohovou náplní, na to půlku pokrájené švestky a navrch vanilkovou drobenku. Bylo jich celkem dost a fakt dobré. Uchované v chladnější místnosti vydrží několik dní a neztvrdnou.

  • Maruška * | 9. 5. 2007 19:10

    Prosím o upřesnění: těsto se před vyválením nechává kynout (jak dlouho asi)? Jak dlouho necháváme koláčky kynout na plechu? Díky za radu. Recept vypadá zajímavě, chtěla bych ho vyzkoušet. :-)))

  • Jana Cz. | 9. 5. 2007 13:34

    Takhle je ten recept opravdu původní. Recept na koláčky z ledničky (tak se jmenuje) mám taky, ale jsou tam trochu jiné ingredience. Pak mám ještě recept na zmrzlé koláčky bez kynutí a to už vůbec nevím, proč jsou "zmrzlé", protože tam není nic studeného. Ty ale nemám ještě vyzkoušené. Jinak koláčky z vloženého receptu se také dělají moc dobře.

  • Anonym | 9. 5. 2007 13:04

    Tento recept znám a je pravděpodobně upraven. Zmrzlé koláčky proto, že v mém původním receptu se těsto dalo na 2 hodiny kynout do lednice. Je ze Zemědělských novin a koláčky z něj nemají chybu. Velmi dobře se s těstem pracuje.

  • Jana Cz. | 9. 5. 2007 11:39

    Takhle se jmenuje originál recept, není to můj výmysl :-). Myslím, že svůj název dostaly koláčky podle toho, že se na ně používají vychlazené suroviny, což u kynutého těsta není obvyklé.

  • Ivana Přikrylová | 9. 5. 2007 11:24

    Receptík určitě dobrý, jen název je trochu zavádějící. Nevím proč jsou označeny jako ZMRZLÉ, když se nemrazí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Náplň Polohrubá mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Pečený losos

Pečený losos

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
59
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
59
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
51
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
37
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Zmrzlé koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact