• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zmrzlé koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlé koláčky

autor: Jana Cz.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlé koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g máslo
    • 3
      žloutek
    • 50
      g cukr krupice
    • sůl
    • 40
      g droždí (1 kostička)
    • 2
      dl smetana sladká, studená smetana
    • citronová kůra z jednoho citrónu
    • náplň oblíbená

Postup přípravy receptu

1
Do mouky rozdrobíme máslo a droždí, promícháme s cukrem, solí a citrónovou kůrou a pomocí smetany a žloutků vypracujeme těsto, které vyválíme na plát asi 1 cm silný. Vykrájíme z něj kulaté koláčky, na každém vytlačíme střed, který naplníme a koláčky necháme kynout na plechu (vymazaný nebo pečící papír).
2
Po vykynutí upečeme - chvilku na vyšší teplotu, pak stáhneme na nižší a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlé sušenky

Zmrzlé sušenky

Čokoládovodýňové koláčky

Čokoládovodýňové koláčky

Makové koláčky

Makové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Cz. | 11. 5. 2007 15:02

    Maruško, vůbec není zač, snad vám bude těsto vyhovovat. Kombinaci tvaroh-povidla taky udělám, to musí být dobré. Ty koláčky, jak popisuje Šárka taky super. Myslím, že je mám napsané jako dvojctihodné.

  • Šárka Tkáčová | 11. 5. 2007 10:06

    Maruško* ,u nás na Moravě plním těsto tvarohem,kuličku zabalím do těsta,roztlačím , na to trošku povidel a pak posypku. Na velké frgále balím tvaroh také do těsta,pak roztlačím ,pomažu vejcem na to pytlíkem stříkám povidlovou mřížku a pak posypku.Chuť tvarohu a povidel je nepřekonatelná.

  • Maruška * | 11. 5. 2007 08:47

    Jani a Šárko, děkuji za radu. O víkendu je určitě vyzkouším. Já jsem začala koláče plnit vždycky trochou tvarohu a trochou povidel a nahoru dávám drobenku. Jednou jsem to tak udělala z nouze a rodina to tak vyžaduje stále. Zkuste, třeba to bude chutnat i vám.:-)))

  • Šárka Tkáčová | 10. 5. 2007 09:05

    Maruško,tyto koláčky znám jako" Koláčky kynuté na plechu " dělám čtverečky a plním je marmeládou nebo povidly.Cípy čtverečků zmáčknu k sobě a nechávám kynout 30minut na plechu,záleží hodně na teplotě v místnosti.Jsou skvělé a rychlé.

  • Jana Cz. | 9. 5. 2007 21:37

    Maruško, před válením se kynout nenechá. Vypracovat těsto - vyválet - vytvořit koláčky - naplnit - až na plechu nechat kynout. Nevím přesně, jak dlouho to kynulo, odhaduji cca 20 minut první plech. Když jsem dodělala první, hned jsem začala dělat další. Když se upekly první, dávala jsem další plech do trouby. Tak asi tak. Koláčky jsem dělala malé, plnila jsem tvarohovou náplní, na to půlku pokrájené švestky a navrch vanilkovou drobenku. Bylo jich celkem dost a fakt dobré. Uchované v chladnější místnosti vydrží několik dní a neztvrdnou.

  • Maruška * | 9. 5. 2007 19:10

    Prosím o upřesnění: těsto se před vyválením nechává kynout (jak dlouho asi)? Jak dlouho necháváme koláčky kynout na plechu? Díky za radu. Recept vypadá zajímavě, chtěla bych ho vyzkoušet. :-)))

  • Jana Cz. | 9. 5. 2007 13:34

    Takhle je ten recept opravdu původní. Recept na koláčky z ledničky (tak se jmenuje) mám taky, ale jsou tam trochu jiné ingredience. Pak mám ještě recept na zmrzlé koláčky bez kynutí a to už vůbec nevím, proč jsou "zmrzlé", protože tam není nic studeného. Ty ale nemám ještě vyzkoušené. Jinak koláčky z vloženého receptu se také dělají moc dobře.

  • Anonym | 9. 5. 2007 13:04

    Tento recept znám a je pravděpodobně upraven. Zmrzlé koláčky proto, že v mém původním receptu se těsto dalo na 2 hodiny kynout do lednice. Je ze Zemědělských novin a koláčky z něj nemají chybu. Velmi dobře se s těstem pracuje.

  • Jana Cz. | 9. 5. 2007 11:39

    Takhle se jmenuje originál recept, není to můj výmysl :-). Myslím, že svůj název dostaly koláčky podle toho, že se na ně používají vychlazené suroviny, což u kynutého těsta není obvyklé.

  • Ivana Přikrylová | 9. 5. 2007 11:24

    Receptík určitě dobrý, jen název je trochu zavádějící. Nevím proč jsou označeny jako ZMRZLÉ, když se nemrazí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Náplň Polohrubá mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Fofrperník

Fofrperník

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

75
Dýňová tortila
Dýňová tortila
67
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Máslové řízky
Máslové řízky
25
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Zmrzlé koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact