Pokud se nechcete přejíst celým melounem najednou, můžete si zamlsat i za několik dní, týdnů atd.
2
Celý meloun řádně omýt, rozkrojit na půlku, tu pak na díly asi 3 cm silné, pak každý díl opět na stejnou tloušťku, hlavně neodřezávat kůru. Potom kůru propíchnout špičkou nože a zarazit do dírky silnější kousek špejle, za kterou se pak zmražené lízátko drží. Tento dlouhý kus napíchnutého melounu už jen zabalit do plastické fólie a dát zmrazit. Ta kůra se tam nechává, aby vám pak melounová šťáva netekla tak rychle po ruce. Kůra vydrží déle zmražená. Nejlépe chutná po několika dnech. No a máte prima melounové osvěžení. A to už nemluvím o tom, že se dá namáčet do čokoládové nebo jiné polevy a dělat další kouzla. Doufám, že se mně podařilo vysvětlit jak to lízátko má vypadat, kůra má mít velikost 3x3 cm, na délce červené části už tak nezáleží.