• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Žluté řezy se sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Žluté řezy se sněhem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté řezy se sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Náplň: vše smícháme dohromady a nalejeme do pekáče na těsto. Dáme péct a asi po 10-ti minutách můžeme přidat ovoce (to aby nepropadlo až na dno). Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

Thajské žluté zeleninové kari

Thajské žluté zeleninové kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Trabuk | 22. 2. 2018 19:55

    :) :) :) :) Zkusil jsem i s jogurtem a jahodami......nema chybu :)

  • arielka777 | 29. 7. 2012 00:27

    tak jsem ji delala a je moc dobra... ;-) a jeste jsem pridala do naplne zakysanou smetanu....a jeste chci podotknout že se pece na 180C ;-) 50minuti s prestavkou :-)

  • arielka777 | 29. 7. 2012 00:17

    velice dobra a pridala jsem zakysanou smetanu ;-)mocinky dekuji

  • PS=NWM | 11. 3. 2012 11:18

    na kolik C° 8-)

  • Lenka Juříková | 8. 1. 2010 14:25

    Mám moc ráda jakékoli tvarohové moučníky a proto jsem byla ráda, když jsem na tento recept narazila. Výsledek byl sice dobrý, ale během pečení mě některé věci dost zaskočily - těsto jsem na plech i po zředění vodou rozhodně nenalila (bála jsem se naředit víc aby tvaroh při nalévání neprotekl - ten byl zase dost řídký) a během pečení se část těsta oddělila a vyplavala nahoru což mě docela vyděsilo. I vzhledem k astronomické spotřebě vajec raději zůstanu u osvědčeného Lehkého tvarohového koláče - ingredience téměř totožné, pouze v jiném poměru a výsledek rozhodně stojí za to.

  • Radka Křížová | 5. 11. 2009 13:31

    včera jsem pekla z půl dávky do dortové formy,na náplň nakrájela na kolečka banán a jsem opravdu mile překvapená - vypadá to skvěle a chutná ještě líp,určitě budu opakovat i s jiným ovocem

  • Lukáš Filip | 16. 9. 2009 16:08

    Výborné! Odzkoušeno a snědeno :-) Žádnej problém nenastal, což mě při mých schopnostech příjemně zarazilo :)

  • Sylva Karešová | 6. 5. 2008 23:12

    Láká mě to, na fotce to vypadá suprově, takže vyzkouším asi ve čtvrtek :-)

  • Dana Štefanová | 16. 8. 2007 22:04

    Slávko, ano, na fotce je moučník z poloviční dávky v klasické dortové formě.

  • Slávka Loderová | 30. 5. 2007 22:02

    Pani Štefanova, vy ste zaslala aj krásnu fotku tohto lákavo vyzerajúceho rezu. Ale podla fota ste ho piekla k klasickej okrúhlej tortovej forme. Použila ste klasickú dávku - podla receptu alebo polovičnú? Pretože v recepte sa píše, že cesto sa do pekáča. Dakujem

  • D. Štefanova | 22. 8. 2006 21:18

    Ano, jak píše Alu§ka, pokud sníh zapeču, tak už neklesne. :-) ale popravdě, takové ty kapičky jsem na něm měla taky. Ale opravdu neklesl.

  • Alu§ka Alu§ka | 31. 7. 2006 17:36

    Ano, nezapečený sníh by opravdu klesl, ale tady se v receptu píše " Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova." tzn., že zapečeme i navršený sníh, který, když je zapečený, již nemůže klesnout.

  • Jana | 31. 7. 2006 12:45

    Aby sníh vydržel delší dobu než jen k podávání,musely byste šlehat ve vodní lázni.Nepovařený sníh klesne a vytvoří se na něm takové kapičky.

  • Veronika | 30. 7. 2006 10:46

    Tento dortík je vynikající, mohu jen doporučit. Jen bych chtěla poradit, nejsem moc velká kuchařka, co mám udělat, aby mi sníh nespadl a zůstal načechraný? Děkuji za odpověď

  • Veronika | 29. 7. 2006 21:12

    Prosím Vás, než tam dám to ovoce (meruňky) má to těsto být už upečené? Dala jsem je tam a těsto bylo trochu ještě tekuté. A jak docílím toho aby mi ten sníh po vystydnutí řezů nespadl a vydržel tak načechraný jako když jsem ho vyndala z trouby? Děkuji za radu. Jinak je vynikající.

  • Růžena Horká | 20. 4. 2006 20:34

    Je to uplně luxuska, upekla jsem ho, když přijela tchýně na návštěvu a myslim si že zase dlouho nepřijede, je fakt výbornej.

  • Míša Slezáčková | 12. 4. 2006 13:25

    Dnes se chystám na tento, velmi lákavý, recepd tak doufám, že se má rodina nezklame. Akorát by mě taky zajimalo, jestli se ten pudink vaří. Děkuji a všem přeji dobrou chuť s tímto moučníkem.

  • D. Štefanova | 31. 1. 2006 22:06

    Marie, je to tak, jak je to napsané v receptu. :-) Pudink nevařit.

  • Marie Straková | 24. 1. 2006 06:13

    Velmi mě ten recept zajímá.Jen bych se chtěla zeptat, zda se má puding uvařit v mléce nebo skutečně vše smíchat jak je to psané.Děkuji za odpověď.

  • lenka Míková | 23. 10. 2005 23:26

    je velmi dobrí.

  • D Štefanova | 14. 10. 2005 17:19

    Simono, já jsem zkoušela pouze kompotované broskve. A výsledek byl vynikající.

  • Simona | 11. 10. 2005 00:21

    Prosím,jaké ovoce je nejvhodnější pro tento recept? Děkuji za odpověď.

  • Kakaju horova | 3. 10. 2005 18:43

    doré :-) :o)

  • Di | 19. 9. 2005 17:28

    Rychlé a výborné jsou tyto řezy z listového těsta, kterým vyložíme plech a dále postupujeme již stejně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Marináda

Marináda

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

254
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
82
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz BlondDance opět v akci! Ubližování Vondráčkové a protežování Hese

BlondDance opět v akci! Ubližování Vondráčkové a protežování Hese

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Další doporučené recepty:

Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
Žluto-oranžový ovocný salát
Žluto-oranžový ovocný salát
žraločí steak
žraločí steak
Žralok
Žralok
  • Recepty.cz
  • Žluté řezy se sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact