• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žluté řezy se sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Žluté řezy se sněhem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté řezy se sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Náplň: vše smícháme dohromady a nalejeme do pekáče na těsto. Dáme péct a asi po 10-ti minutách můžeme přidat ovoce (to aby nepropadlo až na dno). Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté  cavatappi

Žluté cavatappi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Trabuk | 22. 2. 2018 19:55

    :) :) :) :) Zkusil jsem i s jogurtem a jahodami......nema chybu :)

  • arielka777 | 29. 7. 2012 00:27

    tak jsem ji delala a je moc dobra... ;-) a jeste jsem pridala do naplne zakysanou smetanu....a jeste chci podotknout že se pece na 180C ;-) 50minuti s prestavkou :-)

  • arielka777 | 29. 7. 2012 00:17

    velice dobra a pridala jsem zakysanou smetanu ;-)mocinky dekuji

  • PS=NWM | 11. 3. 2012 11:18

    na kolik C° 8-)

  • Lenka Juříková | 8. 1. 2010 14:25

    Mám moc ráda jakékoli tvarohové moučníky a proto jsem byla ráda, když jsem na tento recept narazila. Výsledek byl sice dobrý, ale během pečení mě některé věci dost zaskočily - těsto jsem na plech i po zředění vodou rozhodně nenalila (bála jsem se naředit víc aby tvaroh při nalévání neprotekl - ten byl zase dost řídký) a během pečení se část těsta oddělila a vyplavala nahoru což mě docela vyděsilo. I vzhledem k astronomické spotřebě vajec raději zůstanu u osvědčeného Lehkého tvarohového koláče - ingredience téměř totožné, pouze v jiném poměru a výsledek rozhodně stojí za to.

  • Radka Křížová | 5. 11. 2009 13:31

    včera jsem pekla z půl dávky do dortové formy,na náplň nakrájela na kolečka banán a jsem opravdu mile překvapená - vypadá to skvěle a chutná ještě líp,určitě budu opakovat i s jiným ovocem

  • Lukáš Filip | 16. 9. 2009 16:08

    Výborné! Odzkoušeno a snědeno :-) Žádnej problém nenastal, což mě při mých schopnostech příjemně zarazilo :)

  • Sylva Karešová | 6. 5. 2008 23:12

    Láká mě to, na fotce to vypadá suprově, takže vyzkouším asi ve čtvrtek :-)

  • Dana Štefanová | 16. 8. 2007 22:04

    Slávko, ano, na fotce je moučník z poloviční dávky v klasické dortové formě.

  • Slávka Loderová | 30. 5. 2007 22:02

    Pani Štefanova, vy ste zaslala aj krásnu fotku tohto lákavo vyzerajúceho rezu. Ale podla fota ste ho piekla k klasickej okrúhlej tortovej forme. Použila ste klasickú dávku - podla receptu alebo polovičnú? Pretože v recepte sa píše, že cesto sa do pekáča. Dakujem

  • D. Štefanova | 22. 8. 2006 21:18

    Ano, jak píše Alu§ka, pokud sníh zapeču, tak už neklesne. :-) ale popravdě, takové ty kapičky jsem na něm měla taky. Ale opravdu neklesl.

  • Alu§ka Alu§ka | 31. 7. 2006 17:36

    Ano, nezapečený sníh by opravdu klesl, ale tady se v receptu píše " Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova." tzn., že zapečeme i navršený sníh, který, když je zapečený, již nemůže klesnout.

  • Jana | 31. 7. 2006 12:45

    Aby sníh vydržel delší dobu než jen k podávání,musely byste šlehat ve vodní lázni.Nepovařený sníh klesne a vytvoří se na něm takové kapičky.

  • Veronika | 30. 7. 2006 10:46

    Tento dortík je vynikající, mohu jen doporučit. Jen bych chtěla poradit, nejsem moc velká kuchařka, co mám udělat, aby mi sníh nespadl a zůstal načechraný? Děkuji za odpověď

  • Veronika | 29. 7. 2006 21:12

    Prosím Vás, než tam dám to ovoce (meruňky) má to těsto být už upečené? Dala jsem je tam a těsto bylo trochu ještě tekuté. A jak docílím toho aby mi ten sníh po vystydnutí řezů nespadl a vydržel tak načechraný jako když jsem ho vyndala z trouby? Děkuji za radu. Jinak je vynikající.

  • Růžena Horká | 20. 4. 2006 20:34

    Je to uplně luxuska, upekla jsem ho, když přijela tchýně na návštěvu a myslim si že zase dlouho nepřijede, je fakt výbornej.

  • Míša Slezáčková | 12. 4. 2006 13:25

    Dnes se chystám na tento, velmi lákavý, recepd tak doufám, že se má rodina nezklame. Akorát by mě taky zajimalo, jestli se ten pudink vaří. Děkuji a všem přeji dobrou chuť s tímto moučníkem.

  • D. Štefanova | 31. 1. 2006 22:06

    Marie, je to tak, jak je to napsané v receptu. :-) Pudink nevařit.

  • Marie Straková | 24. 1. 2006 06:13

    Velmi mě ten recept zajímá.Jen bych se chtěla zeptat, zda se má puding uvařit v mléce nebo skutečně vše smíchat jak je to psané.Děkuji za odpověď.

  • lenka Míková | 23. 10. 2005 23:26

    je velmi dobrí.

  • D Štefanova | 14. 10. 2005 17:19

    Simono, já jsem zkoušela pouze kompotované broskve. A výsledek byl vynikající.

  • Simona | 11. 10. 2005 00:21

    Prosím,jaké ovoce je nejvhodnější pro tento recept? Děkuji za odpověď.

  • Kakaju horova | 3. 10. 2005 18:43

    doré :-) :o)

  • Di | 19. 9. 2005 17:28

    Rychlé a výborné jsou tyto řezy z listového těsta, kterým vyložíme plech a dále postupujeme již stejně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Klasické lečo
Klasické lečo
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
21
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
Žluto-oranžový ovocný salát
Žluto-oranžový ovocný salát
žraločí steak
žraločí steak
Žralok
Žralok
  • Recepty.cz
  • Žluté řezy se sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact