• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Žluté řezy se sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Žluté řezy se sněhem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté řezy se sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Náplň: vše smícháme dohromady a nalejeme do pekáče na těsto. Dáme péct a asi po 10-ti minutách můžeme přidat ovoce (to aby nepropadlo až na dno). Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté  cavatappi

Žluté cavatappi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Trabuk | 22. 2. 2018 19:55

    :) :) :) :) Zkusil jsem i s jogurtem a jahodami......nema chybu :)

  • arielka777 | 29. 7. 2012 00:27

    tak jsem ji delala a je moc dobra... ;-) a jeste jsem pridala do naplne zakysanou smetanu....a jeste chci podotknout že se pece na 180C ;-) 50minuti s prestavkou :-)

  • arielka777 | 29. 7. 2012 00:17

    velice dobra a pridala jsem zakysanou smetanu ;-)mocinky dekuji

  • PS=NWM | 11. 3. 2012 11:18

    na kolik C° 8-)

  • Lenka Juříková | 8. 1. 2010 14:25

    Mám moc ráda jakékoli tvarohové moučníky a proto jsem byla ráda, když jsem na tento recept narazila. Výsledek byl sice dobrý, ale během pečení mě některé věci dost zaskočily - těsto jsem na plech i po zředění vodou rozhodně nenalila (bála jsem se naředit víc aby tvaroh při nalévání neprotekl - ten byl zase dost řídký) a během pečení se část těsta oddělila a vyplavala nahoru což mě docela vyděsilo. I vzhledem k astronomické spotřebě vajec raději zůstanu u osvědčeného Lehkého tvarohového koláče - ingredience téměř totožné, pouze v jiném poměru a výsledek rozhodně stojí za to.

  • Radka Křížová | 5. 11. 2009 13:31

    včera jsem pekla z půl dávky do dortové formy,na náplň nakrájela na kolečka banán a jsem opravdu mile překvapená - vypadá to skvěle a chutná ještě líp,určitě budu opakovat i s jiným ovocem

  • Lukáš Filip | 16. 9. 2009 16:08

    Výborné! Odzkoušeno a snědeno :-) Žádnej problém nenastal, což mě při mých schopnostech příjemně zarazilo :)

  • Sylva Karešová | 6. 5. 2008 23:12

    Láká mě to, na fotce to vypadá suprově, takže vyzkouším asi ve čtvrtek :-)

  • Dana Štefanová | 16. 8. 2007 22:04

    Slávko, ano, na fotce je moučník z poloviční dávky v klasické dortové formě.

  • Slávka Loderová | 30. 5. 2007 22:02

    Pani Štefanova, vy ste zaslala aj krásnu fotku tohto lákavo vyzerajúceho rezu. Ale podla fota ste ho piekla k klasickej okrúhlej tortovej forme. Použila ste klasickú dávku - podla receptu alebo polovičnú? Pretože v recepte sa píše, že cesto sa do pekáča. Dakujem

  • D. Štefanova | 22. 8. 2006 21:18

    Ano, jak píše Alu§ka, pokud sníh zapeču, tak už neklesne. :-) ale popravdě, takové ty kapičky jsem na něm měla taky. Ale opravdu neklesl.

  • Alu§ka Alu§ka | 31. 7. 2006 17:36

    Ano, nezapečený sníh by opravdu klesl, ale tady se v receptu píše " Ušleháme tuhý sníh s cukrem a před dopečením nandáme na těsto. Dopečeme do zlatova." tzn., že zapečeme i navršený sníh, který, když je zapečený, již nemůže klesnout.

  • Jana | 31. 7. 2006 12:45

    Aby sníh vydržel delší dobu než jen k podávání,musely byste šlehat ve vodní lázni.Nepovařený sníh klesne a vytvoří se na něm takové kapičky.

  • Veronika | 30. 7. 2006 10:46

    Tento dortík je vynikající, mohu jen doporučit. Jen bych chtěla poradit, nejsem moc velká kuchařka, co mám udělat, aby mi sníh nespadl a zůstal načechraný? Děkuji za odpověď

  • Veronika | 29. 7. 2006 21:12

    Prosím Vás, než tam dám to ovoce (meruňky) má to těsto být už upečené? Dala jsem je tam a těsto bylo trochu ještě tekuté. A jak docílím toho aby mi ten sníh po vystydnutí řezů nespadl a vydržel tak načechraný jako když jsem ho vyndala z trouby? Děkuji za radu. Jinak je vynikající.

  • Růžena Horká | 20. 4. 2006 20:34

    Je to uplně luxuska, upekla jsem ho, když přijela tchýně na návštěvu a myslim si že zase dlouho nepřijede, je fakt výbornej.

  • Míša Slezáčková | 12. 4. 2006 13:25

    Dnes se chystám na tento, velmi lákavý, recepd tak doufám, že se má rodina nezklame. Akorát by mě taky zajimalo, jestli se ten pudink vaří. Děkuji a všem přeji dobrou chuť s tímto moučníkem.

  • D. Štefanova | 31. 1. 2006 22:06

    Marie, je to tak, jak je to napsané v receptu. :-) Pudink nevařit.

  • Marie Straková | 24. 1. 2006 06:13

    Velmi mě ten recept zajímá.Jen bych se chtěla zeptat, zda se má puding uvařit v mléce nebo skutečně vše smíchat jak je to psané.Děkuji za odpověď.

  • lenka Míková | 23. 10. 2005 23:26

    je velmi dobrí.

  • D Štefanova | 14. 10. 2005 17:19

    Simono, já jsem zkoušela pouze kompotované broskve. A výsledek byl vynikající.

  • Simona | 11. 10. 2005 00:21

    Prosím,jaké ovoce je nejvhodnější pro tento recept? Děkuji za odpověď.

  • Kakaju horova | 3. 10. 2005 18:43

    doré :-) :o)

  • Di | 19. 9. 2005 17:28

    Rychlé a výborné jsou tyto řezy z listového těsta, kterým vyložíme plech a dále postupujeme již stejně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

140
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
91
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
66
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
Žluto-oranžový ovocný salát
Žluto-oranžový ovocný salát
žraločí steak
žraločí steak
Žralok
Žralok
  • Recepty.cz
  • Žluté řezy se sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact