• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žluté krůtí pod peřinou
Napište svůj komentář k receptu

Žluté krůtí pod peřinou

autor: betuleee
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g krůtí maso
    • brambory
    • 1
      ks lilek střední
    • mražená kukuřice
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce meruňkový džem
    • 1
      lžíce olivový olej
    • kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      balení balkánský sýr
    • tymián
    • paprika - žlutá na oblohu

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve větší míse smícháme bílé (nebo růžové víno), hořčici, marmeládu, olej a asi lžíci kari. Osolíme a opepříme. Do vzniklé směsi vložíme krůtí maso a necháme alespoň hodinu uležet.
2
Lilek nakrájíme na půl centimetru tlustá kolečka. Posolíme a necháme hodinu vypotit.
3
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Dno pekáče poklademe vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme kari. Postup opakujeme s další vrstvou brambor. Na brambory navršíme krůtí maso. Zbytek marinády z mísy slijeme do hrnku, naředíme vodou (případně dalším vínem) a používáme během pečení na podlévání.
4
Pečeme v předehřáté troubě, chvíli i bez poklice, aby maso získalo pěknou barvu. Podléváme.
5
Když je maso téměř hotové, přikryjeme ho kolečky lilku. Lilek posypeme tymiánem. Pečeme do změknutí. Pak posypeme balkánem (strouhaným, nebo nadrobeným). Balkán necháme roztéct.
6
V průběhu celého pečení dost podléváme, aby bylo jídlo šťavnaté.
7
Talíř ozdobíme žlutou paprikou, případně žlutými rajčátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 7. 3. 2012 09:27

    O víkendu vyzkouším !!!! :-) Děkuji za inspiraci :-[

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bílé víno Brambory Hořčice plnotučná Kari Krůtí maso Lilek Meruňkový džem Mražená kukuřice Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Salát Caprese

Salát Caprese

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

39
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
34
Jablečná buchta
Jablečná buchta
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté řezy se sněhem
Žluté řezy se sněhem
Žluto-oranžový ovocný salát
Žluto-oranžový ovocný salát
žraločí steak
žraločí steak
  • Recepty.cz
  • Žluté krůtí pod peřinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact