• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žluté krůtí pod peřinou
Napište svůj komentář k receptu

Žluté krůtí pod peřinou

autor: betuleee
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g krůtí maso
    • brambory
    • 1
      ks lilek střední
    • mražená kukuřice
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce meruňkový džem
    • 1
      lžíce olivový olej
    • kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      balení balkánský sýr
    • tymián
    • paprika - žlutá na oblohu

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve větší míse smícháme bílé (nebo růžové víno), hořčici, marmeládu, olej a asi lžíci kari. Osolíme a opepříme. Do vzniklé směsi vložíme krůtí maso a necháme alespoň hodinu uležet.
2
Lilek nakrájíme na půl centimetru tlustá kolečka. Posolíme a necháme hodinu vypotit.
3
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Dno pekáče poklademe vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme kari. Postup opakujeme s další vrstvou brambor. Na brambory navršíme krůtí maso. Zbytek marinády z mísy slijeme do hrnku, naředíme vodou (případně dalším vínem) a používáme během pečení na podlévání.
4
Pečeme v předehřáté troubě, chvíli i bez poklice, aby maso získalo pěknou barvu. Podléváme.
5
Když je maso téměř hotové, přikryjeme ho kolečky lilku. Lilek posypeme tymiánem. Pečeme do změknutí. Pak posypeme balkánem (strouhaným, nebo nadrobeným). Balkán necháme roztéct.
6
V průběhu celého pečení dost podléváme, aby bylo jídlo šťavnaté.
7
Talíř ozdobíme žlutou paprikou, případně žlutými rajčátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 7. 3. 2012 09:27

    O víkendu vyzkouším !!!! :-) Děkuji za inspiraci :-[

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bílé víno Brambory Hořčice plnotučná Kari Krůtí maso Lilek Meruňkový džem Mražená kukuřice Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

104
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
79
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
65
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…
48
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
45
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté řezy se sněhem
Žluté řezy se sněhem
Žluto-oranžový ovocný salát
Žluto-oranžový ovocný salát
žraločí steak
žraločí steak
  • Recepty.cz
  • Žluté krůtí pod peřinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact